Flymaster GPS
- MarekZ
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
- Kontakt:
Flymaster GPS
Proszę o informację w jakim formacie Flymaster GPS podaje współrzędne geograficzne Znane mi formaty DMS, WGS84, GPS nie pasują mi do ciągu cyfr jaki wyświetlany jest w moim urządzeniu. Może jest jakiś skrypt do przeliczenia na np: WGS 84.
Marek Zychowiecki
- Marcin Kawula
- Latam: Tylko Swobodnie
Re: Flymaster GPS
web4you.com.pl/6.html
- MarekZ
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź. Znałem ten adres, jest tam 3 systemy które można między sobą przeliczać ale tych liczb z Flymastera nie przyjmuje. U mnie w menu Waypoints/Route opis współrzędnych punktu trasy wygląda np tak: 34 N 588549 i w drugim wierszu już bez żadnej litery 5781083.
Marek Zychowiecki
- arekgarbacz
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Przelotowiec
- Kontakt:
Faktycznie, też na to spojrzałem i wygląda dziwnie
W każdym razie okazuje się, że jest to jakiśformat "UTM". Można to zmienić przechodząc w menu do
"Settings"->"Language/Units"-> na samym dole jest opcja "Coords"
tam mozna zmienić na inne bardziej zjadliwe formaty. Po zmianie w tym miejscu w "waypoints" pojawia się możliwość wprowadzania koordynatów zgodnie z tym ustawieniem.
W każdym razie okazuje się, że jest to jakiśformat "UTM". Można to zmienić przechodząc w menu do
"Settings"->"Language/Units"-> na samym dole jest opcja "Coords"
tam mozna zmienić na inne bardziej zjadliwe formaty. Po zmianie w tym miejscu w "waypoints" pojawia się możliwość wprowadzania koordynatów zgodnie z tym ustawieniem.
Pozdr!
ArekG
ArekG
Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”