cześć
Poszukuję osób latających z tym vario , również podczas zawodów.
Chciałbym poznać opinię o tym jak sprawdza się jako nawigacja zawodnicza, łatwości użytkowania itd....
pzdr
opinie o Digifly Air
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: opinie o Digifly Air
Hej, latam od początku sezonu z tym modelem. Bateria trzyma bardzo długo, czujniki czułe, i stabilnie zapisują tracki. Wyświetlacz czytelny. Wszystko co może być przydatne masz w jednym miejscu jeżeli ustawisz go pod siebie. Wizualizacja lotu, nawigacja do punktu, czujnik przeciążenia i inne dodatki działają sprawnie. Korespondencja bezpośrednio z producentem bezproblemowa. Z perspektywy czasu bardzo polecam i choć zmiany nie planuję, gdybym dzisiaj kupował ponownie rozważyłbym tez syride'a ze względu na większy ekran.
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Dzięki za info.
czy możesz coś więcej jeszcze napisać o tym jak podczas zawodów się sprawuje? Jeśli brałeś udział. W szczególności optymalizacja trasy, czas do startu...
czy możesz coś więcej jeszcze napisać o tym jak podczas zawodów się sprawuje? Jeśli brałeś udział. W szczególności optymalizacja trasy, czas do startu...
-
- Latam: Tylko Swobodnie
Cześć,
Zalety opisał Ci już Konrad, dorzuciłbym jeszcze do nich funkcję pre-thermal, jeśli opadanie jest mniejsze od minimalnego opadania glajta to delikatnie pika sugeując, że gdzieś w poblizu może być komin. Do wad zaliczyłbym bardzo deliktną szybkę, którą jest łatwo wcisnąć do środka urządzenia (kropelka daje wtedy radę, łatwo go rozebrać i złożyć z powrotem), szybka łatwo też się rysuje, sugeruję od razu przykleić folię ochronną. Raz mi się wyłączył na Clopotivie (jest tam chyba jakaś antena nadawcza), po ponownym załączeniu zapomniał w którym był miejscu taska - zatem potrzebne jest zapasowe urządzenie nawigujące.
Ma trochę dziwny thermal assistant, jak już jestem jestem pewien, że rozumiem jak działa, to po chwili tą pewność jednak tracę:)
Czas do startu pokazywał OK, co do optymalzacji trasy to nie jestem w stanie pomóc.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Zalety opisał Ci już Konrad, dorzuciłbym jeszcze do nich funkcję pre-thermal, jeśli opadanie jest mniejsze od minimalnego opadania glajta to delikatnie pika sugeując, że gdzieś w poblizu może być komin. Do wad zaliczyłbym bardzo deliktną szybkę, którą jest łatwo wcisnąć do środka urządzenia (kropelka daje wtedy radę, łatwo go rozebrać i złożyć z powrotem), szybka łatwo też się rysuje, sugeruję od razu przykleić folię ochronną. Raz mi się wyłączył na Clopotivie (jest tam chyba jakaś antena nadawcza), po ponownym załączeniu zapomniał w którym był miejscu taska - zatem potrzebne jest zapasowe urządzenie nawigujące.
Ma trochę dziwny thermal assistant, jak już jestem jestem pewien, że rozumiem jak działa, to po chwili tą pewność jednak tracę:)
Czas do startu pokazywał OK, co do optymalzacji trasy to nie jestem w stanie pomóc.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”