Hej, jak w temacie. Czy ktoś używa, ma jakieś doświadczenia, latał bądź lata z nim? Widzę że ma wbudowany czujnik baro, chciałbym się dowiedzieć jak działa z xctrackiem w stosunku do innych urządzeń typu oudie. Pytam bo taki tablet kosztuje ok. 350zl zamiast 350 euro jak oudie.
Pozdrawiam, Maciek
Lenovo tab S8 jako kombajn do latania?
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Lenovo tab S8 jako kombajn do latania?
Na ekranach z takich tabletow nic nie widac nawet w kiblu, a co dopiero na sloncu
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
uriuk pisze:Na ekranach z takich tabletow nic nie widac nawet w kiblu, a co dopiero na sloncu
Nie jest aż tak źle. Maksymalna jasność to 418 cd/m2, co oznacza, że na dworze da się z niego korzystać. Chociaż w pełnym słońcu to już będzie padaka.
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Weźcie pod uwagę czas pracy takiego tabletu - często podawane dane w tabelkach nie biorą pod uwagę, że ktoś ma ciągle włączony GPS + pełną jasność ekranu + prawie ciągle włączony ekran + nieraz włączone bluetooth i z 10 godzin robi się 4-5, do tego trzeba jeszcze za parę dych kupić power banka. 8 cali + ew. dobry wariometr obok to już duży grzmot na kokpicie, mi 7 cali nawet wadzi a kokpit mam niemały. Mam tablet Acera 8 cali z akumulatorem 4950 czyli wyraźnie większym od wspomnianego S8 i podawany maksymalny czas pracy to 7h. W przypadku S8 też podają taki czas a trzeba mieć na uwadze, że oba tablety mają chyba identyczne matryce a S8 wyraźnie mniejszy akumulator - mój Acer na pełnym pakiecie ekran pełna jasność + GPS wytrzymał koło 4,5 godziny, gdy jeszcze był świeży.
Pozdrawiam!
Mariusz
Mariusz
-
- Doświadczenie: Uczeń
Tak czy inaczej biorę zawsze powerbanka więc to mi nie robi problemu. Pytam właśnie jak jest z tą jasnością w słońcu + jak zachowuje się baro w tym modelu. Na razie nikt nic konkretnego nie napisał.
Stałem przed podobnym dylematem wyboru tableta. W końcu także wziąłem 8 cali, ale MediaPad5 lite (bez Baro). To co mogę poradzić to 2 rzeczy :
1/ wybierz się do sklepu i fizycznie pobaw sie urządzeniem. Po obejrzeniu na żywo zrezygnowałem z budżetowych tabletów 7 cali. Wzialem ten gdzie kontrast był największy i w którym ekran po prostu świecił najmocniej w moim odczuciu, a nie na podstawie tabeli.
2/ wytnij z kartonu prostokąt dokładnie o wymiarach tabletu i zanim kupisz sprawdź czy zmieścisz się w kokpicie. U mnie po dołożeniu Flymastera jest "na styk", ale spokojnie da się latać. Uprzaz Impress 3. Przetestowane w tym już sezonie podczas 30-40h. Konieczna szybka ochronna na ekran. Do 4h śmiga bez trudu. Powyżej konieczny powerbank. Jednak gdy używasz tak jak ja czyli włączam ekran tylko na jakiś czas (xc track działa w tle) to wew bateria wystarczy na każdy lot
Nie spodziewałbym się, że będzie problem z funkconowaniem aplikacji z barometrem. Bardziej balbym się o widoczność tego co na ekranie.
Pozdro,
Lukasz
1/ wybierz się do sklepu i fizycznie pobaw sie urządzeniem. Po obejrzeniu na żywo zrezygnowałem z budżetowych tabletów 7 cali. Wzialem ten gdzie kontrast był największy i w którym ekran po prostu świecił najmocniej w moim odczuciu, a nie na podstawie tabeli.
2/ wytnij z kartonu prostokąt dokładnie o wymiarach tabletu i zanim kupisz sprawdź czy zmieścisz się w kokpicie. U mnie po dołożeniu Flymastera jest "na styk", ale spokojnie da się latać. Uprzaz Impress 3. Przetestowane w tym już sezonie podczas 30-40h. Konieczna szybka ochronna na ekran. Do 4h śmiga bez trudu. Powyżej konieczny powerbank. Jednak gdy używasz tak jak ja czyli włączam ekran tylko na jakiś czas (xc track działa w tle) to wew bateria wystarczy na każdy lot
Nie spodziewałbym się, że będzie problem z funkconowaniem aplikacji z barometrem. Bardziej balbym się o widoczność tego co na ekranie.
Pozdro,
Lukasz
Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”