Witam,
Gdyby ktoś szukał pomysłu na relatywnie tani telefon z wyższej półki wyposażony w barometr, który może być zastosowany do latania, to polecam Xiaomi Mi5. Aktualna cena na Aliexpress to około 230 USD. Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę możliwość obciążenia 23% VAT, ale czasami/często się udaje uniknąć. Na dniach ma być dostępna Mi6 więc może jeszcze stanieć.
Latam PPG z różnymi telefonami już wiele lat i polecam to uniwersalne rozwiązanie. Obecnie używam programu XCtrack, który najbardziej mi pasuje. Wariometr działa tak samo jak w urządzeniach dedykowanych. Bateria znika w tempie 20% na godzinę więc powinna wytrzymać na 4 godziny lotu. Powyżej można podłączyć power bank lub gasić ekran gdy jest niepotrzebny. Widoczność wyświetlacza jest w zupełności wystarczająca.
Od początku mojej przygody z produktami z Chin miałem parę urządzeń Xiaomi, są naprawdę bardzo wysokiej jakości. Również moi znajomi nie narzekają. Gdyby ktoś się uparł i chciał przepłacać w Polsce to również jest on dostępny w polskiej dystrybucji.
Pozdrawiam
Xiaomi Mi5 z barometrem do zastosowań paralotniowych
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Xiaomi Mi5 z barometrem do zastosowań paralotniowych
Janusz Kruszelnicki
- max
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Sympatyk
Re: Xiaomi Mi5 z barometrem do zastosowań paralotniowych
Coś mi świtało właśnie, że ktoś na grupie pisał o tych chińczykach. Planuję kupić jednego z oferowanych ale doszukać się i mieć pewność, że dany model ma czujnik baro to kosmos! Czyli MI5 napewno ma, tak?
Czy ktoś tu z obecnych ma jeszcze jakiegoś Xiaomi z czujnikiem baro (faktycznie go używał). Będę bardzo wdzięcnzy za pomoc.
Czy ktoś tu z obecnych ma jeszcze jakiegoś Xiaomi z czujnikiem baro (faktycznie go używał). Będę bardzo wdzięcnzy za pomoc.
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Xiaomi Mi5 z barometrem do zastosowań paralotniowych
Zestawienie telefonów z barometrem: https://www.phonegg.com/list/303-Cell-P ... -Barometer
Zestawienie wygląda mi na takie, które przedstawia telefony produkowane.
Starsze modele chyba nie są w ujęte.
Zestawienie wygląda mi na takie, które przedstawia telefony produkowane.
Starsze modele chyba nie są w ujęte.
Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”