Cześć.
Dziala Wam thermal assistant w wersji 2.92. ?
Michał
flyme , thermal assistant 2.92
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: flyme , thermal assistant 2.92
Mimo dziwnej pogody dziś wyśmienicie zadziałał mi thermal assistance w wersji natura 2017 gdzie po dołączeniu do gromadki ptaszków odpuściłem gaz do zera i wywindowało mnie ze 150 na 1000m... 

Łukasz Prokop
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Wypadki spowodowane brakiem kontroli wysokości
Krisek1973 pisze:Ale poniżej ile metrów?
U mnie tez się zdarzało, ale to kwestia 2-3m było u mnie, no może 5, a tutaj piszemy o rzucaniu paki na kilkudziesięciu metrach i wzwyż...
Latam na Fly Me i dość często zdarzy mi się latać "pod ziemią" (telefon z przyzwoitym baro ) przekłamania dochodzą do 50 m.
- Krisek1973
- Kontakt:
Jędrek QŃ pisze:Latam na Fly Me i dość często zdarzy mi się latać "pod ziemią" (telefon z przyzwoitym baro ) przekłamania dochodzą do 50 m.
Andrzej, dawno się nie widzieliśmy na lataniu, ale jak się znowu spotkamy to chętnie zobaczę flyme, z ciekawości co się zmieniło, bo kiedyś jej kilka razy użyłem chyba w 2013 albo 2014 roku i wtedy mi nie siadła.
W każdym bądź razie te 50m to jakaś porażka, ciekawe czy wynika z powodu apki i map do niej czy słabej lokalizacji w telefonie, ja bym spróbował innej apki aby się dowiedzieć. Do zobaczenia.
Pozdrawiam
Krzysiek
------------------------------------------------------
Filmiki z mojego latania: http://nielezymy.pl
Krzysiek
------------------------------------------------------
Filmiki z mojego latania: http://nielezymy.pl

- der
Krisek1973 pisze:
Andrzej, dawno się nie widzieliśmy na lataniu, ale jak się znowu spotkamy to chętnie zobaczę flyme, z ciekawości co się zmieniło, bo kiedyś jej kilka razy użyłem chyba w 2013 albo 2014 roku i wtedy mi nie siadła.
....
I nic się w tej materii nie zmieni. Flyme jest od 5 lat nie wspierane. Już nawet nie ma skąd ściągnąć doń map.
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
- Kontakt:
der pisze:Krisek1973 pisze:
....
I nic się w tej materii nie zmieni. Flyme jest od 5 lat nie wspierane. Już nawet nie ma skąd ściągnąć doń map.
Zaintrygowałeś mnie tym stwierdzeniem.
Sprawdziłem na sklepie androidowym i:
- jest nowy FLYME 4 - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xcglobe.xcrecorder&hl=pl&gl=US z ostatnimi poprawkami z grudnia 2020
- stary FLYME miał ostatnie aktualizacje w sezonie 2019
PS.
Sprawdzał ktoś może tego flyme4?
Sław(ny)
-
- Kontakt:
der pisze:I nic się w tej materii nie zmieni. Flyme jest od 5 lat nie wspierane. Już nawet nie ma skąd ściągnąć doń map.
Autor aplikacji jest otwarty na sugestie użytkowników, jakieś dwa lata temu na moją prośbę dodał funkcjonalność pozwalającą z aplikacji jednym kliknięciem wysyłać loty na serwery LeonardoXC. Ściąganie map w starej wersji działa bez zarzutu, do testów przed minutą ściągnąłem sobie mapy Nowej Zelandii (na pewno ich wcześniej nie miałem). Map nie trzeba ściągać skądś - uruchamiasz aplikację, wchodzisz w "Opcje" -> "Instalowanie map" i wybierasz co trzeba.
Sław(ny) pisze:
Sprawdzał ktoś może tego flyme4?
nawet nie wiedziałem że jest nowsza wersja, przy najbliższej okazji postaram się sprawdzić jak działa, jak na razie latam z tą starą i jestem zadowolony.
Pozdrawiam,
Robert
- der
No a ja mam Flyme2.94 z dawien dawna i przy próbie ściągania czegokolwiek wyrzuca brak połączenia. Widocznie od czasu tej wersji wróciło coś do życia.
Alleluja. Dziękuję
p.s. sprawdziłem, ostatnia oficjalna dostępna wersja jest z 2018r(3.14), jest w google store jakaś 4 opisana jako (experimental), zainstalowałem, nie mam pojęcia jak się w tej 4 ściąga mapy, niby można kliknąć sektor, ale nie mam żadnego przycisku do potwierdzenia.
Po ściągnięciu wersji 3.14 serwer z mapami działa poprawnie. Logowanie do leonardo international nie jest tożsame z leonardo pgxc.pl
W wersji 4.0 są dodatkowo konta typu Poland XC, do czego to jest skrót, nie wiem.
aaa, przypomniało mi się dlaczego przestałem używać swego czasu flyme, generowało niepoprawne dla xcportala tracki. Wypatrywałem aktualizacji i nic.
Alleluja. Dziękuję
p.s. sprawdziłem, ostatnia oficjalna dostępna wersja jest z 2018r(3.14), jest w google store jakaś 4 opisana jako (experimental), zainstalowałem, nie mam pojęcia jak się w tej 4 ściąga mapy, niby można kliknąć sektor, ale nie mam żadnego przycisku do potwierdzenia.
Po ściągnięciu wersji 3.14 serwer z mapami działa poprawnie. Logowanie do leonardo international nie jest tożsame z leonardo pgxc.pl

W wersji 4.0 są dodatkowo konta typu Poland XC, do czego to jest skrót, nie wiem.
aaa, przypomniało mi się dlaczego przestałem używać swego czasu flyme, generowało niepoprawne dla xcportala tracki. Wypatrywałem aktualizacji i nic.
-
- Kontakt:
der pisze:p.s. sprawdziłem, ostatnia oficjalna dostępna wersja jest z 2018r(3.14), jest w google store jakaś 4 opisana jako (experimental), zainstalowałem, nie mam pojęcia jak się w tej 4 ściąga mapy, niby można kliknąć sektor, ale nie mam żadnego przycisku do potwierdzenia.
Dlaczego uważasz, że ostatnia oficjalna wersja jest z 2018? Na stronach google play aplikacji stabilnej jak i eksperymentalnej są nowsze daty (pole "Updated")?
Pozdrawiam,
Robert
- der
literówka, 2019
Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”