statystyki wypadków

Kwestie związane z bezpieczeństwem latania i zapobieganiem wypadkom. Ze względu na powagę tematu wszelakie trolowanie nie będzie tutaj tolerowane.
Awatar użytkownika
prokopcio
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

statystyki wypadków

Postautor: prokopcio » 23 czerwca 2016, 23:06

Witam.
nie mogę dogrzebać się ( a byłem na takiej stronce [PL] więc gdzieś jest ) gdzie były rozpisane "historycznie" rok po roku ile osób doznało poważnych obrażeń, w jakiej dziedzinie ( PG / PPG ), przyczyna, chyba tam jeszcze była rubryka z doświadczeniem pilota etc...
Śledzę zdarzenia ale wygodnie byłoby zamiast wszystkie przeglądać i spisywać mieć w jednym "upakowanym" miejscu... nie mówię o zdarzeniach gdzie się nic nikomu nie stało poważnego ( taki temat jest i bardzo dobrze, bo często można nie pomyśleć jakie "pierdoły" wpływają na bezpośrednie zagrożenie dla pilota, zwłaszcza niedoświadczonego ). Ile np było śmiertelnych wypadków w 2015r ?
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: statystyki wypadków

Postautor: der » 23 czerwca 2016, 23:14

http://mib.gov.pl/2-Rejestrzdarze.htm

Problem w tym, że to jest rejestr zdarzeń zgłoszonych do PKBWL, a ten nieoficjalny forumowy ma za zadanie ocenę ilości tych nie zgłaszanych nigdzie.

Awatar użytkownika
Karo
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Uczeń

Re: statystyki wypadków

Postautor: Karo » 15 lutego 2018, 23:04

Oby nigdy się nie zdarzyło mi.

Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”