PrzemKam pisze:JaroXS pisze:Wiem co to jest weekend i przedluzony np. Przez dwa dni dlatego poplulem telefon .
Jarek zapraszam do Borska w ładny słoneczny weekend..
Mój "rekord" to 33 tandemy w dzień (niedziela), wcześniej zrobiliśmy w piątek po 18 a w sobotę po 24 tandemy. Dwa dni odpoczynku/spania potrzeba po takim maratonie. Standard jaki narzuciłem w Borsku, nauczony tym doświadczeniem, to nie przekraczać 20-22 tandemów na dzień. Weekend liczymy jako piątek, sobota i niedziela. Hole sa na 500-700metrow, lot trwa około 10-12minut z lekką spiralka, jakimś wingoverkiem.
Wierzę w te zbyszkowe realizacje w jakiś przedłużony weekend, nic nadzwyczajnego
Bardzo daleko do Borska dla mnie i nie po to wyprowadziłem się w góry żeby ponownie wyciągarkę oglądać
Przemek, co do tego co piszesz to chciałbym Ci przypomnieć że na kursie instruktorskim uczyłeś się o "Ograniczeniach ludzkich" a może już zapomniałeś. Chwalenie się tym że robisz 20 tandemów dziennie nie napawa mnie optymizmem a raczej pożałowaniem i współczuciem. Moje emocje dotyczą Ciebie jako pilota tandemu ale i również pasażerów którzy są zapewne traktowani w ekspersowym wręcz tempie. Ekspresowe tempo to zwiększony współczynnik błędu / ryzyko. Ekran poplułem dlatego że kolega Gotkiewicz napisał że zrobił 90 tandemów w weekend Nadal mam uśmiech na twarzy jak wymawiam tą liczbę
W tandemie latam od 15 lat. Był okres w moim życiu że latałem zarobkowo, ale nigdy nie przekraczałem 5-7 lotów dziennie z prostego powodu że jest to męczące. Poza tym zawsze starałem się aby człowiek który leci wyciągnął z samego lotu tyle ile się da ale i również przeżył przed lotem i po locie to co powinien. Przy tej ilości lotów które wykonujesz zapewne zgadza Ci się kasa w kieszeni ale nie jestem przekonany czy to jest dobry kierunek który należy propagować...
Bez urazy.
Jarek