Zdarzenia 2021
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Zdarzenia 2021
Trzeba jakos odwrocic uwage od pytania, kto glosowal na gosci, ktorzy rozpieprzyli PKBWL w imie swoich gownianych intersikow.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
uriuk pisze:Trzeba jakos odwrocic uwage od pytania, kto glosowal na gosci, ktorzy rozpieprzyli PKBWL w imie swoich gownianych intersikow.
Ja pamiętam, że Wiesiek był żarliwym orędownikiem dobrej zmiany. Niestety nie widzi związku z tym co teraz się dzieje.
Zbyszek Gotkiewicz
- krislerta
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Ania M pisze:uriuk pisze:Zaczynamy nowy watek.
Łapka w dół to przypadek kliknięcia na telefonie... I nie mogę cofnąć
Przez przypadek i nie mogę cofnąć. Przepraszam
Krzysztof Łukasiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Niby dlaczego uważasz, że sprzedawanie przeze mnie ubezpieczeń może poprawić bezpieczeństwo lub zwiększyć moje doświadczenie skoro zasugerowałeś, że jest za małe abyś się z nim liczył?
Zwiekszyc Twoje doswiadczenie, moga np. tysiace wylatanych na PPG godzin i dziesiatki niebezpiecznych zdarzen, podobnych np. do Walterowych- jako pilota i konstruktora udanych napedow.
To tylko dla porownania doswiadczen prakycznych i nie swiadczy o tym ze podwazam Twoje zasoby wywodow teoretycznych- ze zdecydowana wiekszoscia bardzo prostych zagadnien na forum sie zgadzam .
Mile widzial bys przelewy(osobiscie niczego Ci nie zlecilem wiec nie mamy prywatnych zobowiazan), ale ubezpieczenia sa powiazane z czlonkowstwem w PSP. Raczej nie byloby zbyt wielu zainteresowanych , aby prezes, innym sposobem, znalazl chetnych do wciagniecia ich na czlonka.
Skoro nie ktorzy przyznawali ze wisi im, czy chlopaki sobie te skladki przepija. To przy tylu trupach, az grzech aby tych zsumowanych srodkow nie wykorzystywac w sposob efektywny na kompleksowe opracowania i publikacje, podnoszace poziom swiadomosci, roznych wystepujacych w paralotniarstwie i lotniarstwie zagrozen.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Wiesiek. Widzę, że usiłujesz mi dojebać. Żebyś jeszcze robił to z wdziękiem, ale walisz jak cepem i to na oślep. Z napędem mam sporo godzin wylatanych. W 1999 roku startowałem w Mistrzostwach Polski. Co do bycia konstruktorem to zrobiłem kilka napędów z awangardowymi rozwiązaniami i wszystkie zostały z powodzeniem oblatane. Możesz sobie popatrzeć na zdjęcia:
https://goo.gl/photos/uPt2fVFU3p2AyDcy8
Co do powiązania członkostwa w PSP z ubezpieczeniem to zostało wymuszone przez ubezpieczyciela który nie mógł dać takiego produktu inaczej niż przy ubezpieczeniu zbiorowym, czyli dla członków organizacji. Co do publikacji mających na celu zwiększanie bezpieczeństwa to masz dział bezpieczeństwo tu na forum oraz dział bezpieczeństwa w PSP. TRZEBA TYLKO NAUCZYĆ SIĘ CZYTAĆ.
https://goo.gl/photos/uPt2fVFU3p2AyDcy8
Co do powiązania członkostwa w PSP z ubezpieczeniem to zostało wymuszone przez ubezpieczyciela który nie mógł dać takiego produktu inaczej niż przy ubezpieczeniu zbiorowym, czyli dla członków organizacji. Co do publikacji mających na celu zwiększanie bezpieczeństwa to masz dział bezpieczeństwo tu na forum oraz dział bezpieczeństwa w PSP. TRZEBA TYLKO NAUCZYĆ SIĘ CZYTAĆ.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Czytać to on umie. Bez zrozumienia. A czego nie zrozumiał to sobie dowymysla.
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wiesiek. Widzę, że usiłujesz mi dojebać. Żebyś jeszcze robił to z wdziękiem, ale walisz jak cepem.... Co do publikacji mających na celu zwiększanie bezpieczeństwa to masz dział bezpieczeństwo tu na forum oraz dział bezpieczeństwa w PSP.
Zbyszek , Ty chyba zbyt mocno sie wczowasz w jakas swoja role. Naprawde. doceniam Twoje bezinteresowne udzielanie sie. Ale nie daze Cie jakims wiekszym uwielbieniem, niz np. dla ludzi wyciulanych w popieranych przez ciebie pseudokursach odbywanych na masowa skale. Moge Cie ustawic z tymi Ludzmi, bys otworzyl sobie oczy- z jaka falszywoscia o tym porzadnym systemie tutaj zaswiadczales.
Nie mydl oczu jak jest cacy zakurzonymi haslami o bezpieczenstwie w PSP z przed lat ( ostatnie aktualizacje 2016r ?, na SILPowych jeszcze starsze slady stwarzania pozorow dzialan profilaktycznych...?
Moim zamyslem jest(napisalem w MMA) utworzenie na stronie ULCu internetowego informatora dla ludzi chcacych sie faktycznie wyszkolic . Jeszcze przed podjeciem pierwszego lepszego, gdziekolwiek szkolenia. Aby z gory wiedzieli Oni, na czym polega autentyczne wyszkolenie na samodzielnego pilota. Zdolnego np. z usmiechem na twarzy, legalnie zaliczyc teorie i praktyke(czyli nie : "na ladne oczka") wg. wspolczesnych wzbogaconych opracowan i wymagan faktycznego nadzoru ULC.
To ze przy okazji zbiorowego ubezpieczenia, sa te czlonkostwa w PSP to jest akurat duzym jednosciowym atytem do materialistycznego wykorzystywania we wspolnych, szczytnych celach edukacyjnych
Kwestia tylko czy zarzadzajacy tym stowarzyszeniem sa swiadomymi, bardzo doswiadczonymi pasjonatami, tego jak ze niebezpiecznego sportu i rekreacji?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Znowu kłamiesz. Popieram dobre szkolenia i dobrych instruktorów. Odpowiedzialni instruktorzy szkolą nawet wbrew nakazom ULC zakazującym nauczania kursantów rzeczy nie uwzględnionych w programie szkolenia. Popieram szkoły i instruktorów którzy zapewniają swoim kursantom opiekę i rozwój po uzyskaniu świadectwa kwalifikacji. Są takie szkoły i mówienie że wszystkie szkolenia są złe wynika jedynie z twojego nieuctwa.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Znowu kłamiesz. Popieram dobre szkolenia i dobrych instruktorów. Są takie szkoły i mówienie że wszystkie szkolenia są złe wynika jedynie z twojego nieuctwa.
Widac jestes kiepskim jasnowidzem, odnosnie wizji tego twojego "dobra"...albo wyznajesz jakies jednostronne.
Nie odwracaj tu kota ogonem, tylko wskaz wyraznie gdzie "znowu klamie"?.
Ja nie wiem czy z "twojego nieuctwa" czy z zenujacej manipulacji, wynika mowienie o wszystkich zlych szkolach". Zejdz na ziemie, ta ziemie. Poprostu znam pare zywych dowodow jaka jest prawda o pewnych obyczajach w systemach nauczania pojedynczych szkolach acz kolwiek dosc szybkiego i masowego przerobu. I Ty sie mozesz z nimi osobiscie zapoznac.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2022, 20:15 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Znowu wrzucasz gówno w wentylator. Posługuj się konkretami, bo wszystkie twoje insynuację i pomówienia wymagają ciągłego prostowania. Czy naprawdę jedynym dostoją żeby tego nie robić jest blokowanie ciebie?
Zbyszek Gotkiewicz
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Znowu wrzucasz gówno w wentylator. Posługuj się konkretami, bo wszystkie twoje insynuację i pomówienia wymagają ciągłego prostowania. Czy naprawdę jedynym dostoją żeby tego nie robić jest blokowanie ciebie?
Opieram sie na konkretach. A gownem to jest tu wlasnie twoje totalne oskarzanie mnie, wtedy gdy nie potrafisz bez swoich manipulacji, wskazac gdzie niby znowu klamie"?
Wiem juz ze w takiej sytuacji, stac cie na bezpodstawne zablokowanie.
Mi nie zalezy na prztykaniu sie tutaj z toba o bzdety. Choc w pewnych kwestiach, reprezentujemy raczej zupelnie inne doswiadczenia czy punkty widzenia i slyszenia zywych faktow. Jak slepi z kulawymi, ktorzy mogli by sie chciec porozumiec, a nawet wspolpracowac. Taka zasada moglaby dotyczyc, szerszych kregow, srodowisk lotniczych.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Wiesiek. Pisząc na mój temat cały czas tendencyjnie rozmijasz się z prawdą. Pisząc na tematy związane ze szkoleniem paralotniowym wykazujesz się kompletnym brakiem wiedzy. Prośby o uzupełnienie tej wiedzy i wskazywanie źródeł wciąż ignorujesz. Dlatego nie jesteś partnerem do dyskusji bo ograniczasz się wyłącznie do wygłaszania kłamliwych komunałów.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wiesiek. Pisząc na mój temat cały czas tendencyjnie rozmijasz się z prawdą. Pisząc na tematy związane ze szkoleniem paralotniowym wykazujesz się kompletnym brakiem wiedzy. Prośby o uzupełnienie tej wiedzy i wskazywanie źródeł wciąż ignorujesz. Dlatego nie jesteś partnerem do dyskusji bo ograniczasz się wyłącznie do wygłaszania kłamliwych komunałów.
Powtarzam wskaz tu choc pojedyncze klamstwa, bez totalnej propagandy albo to Ty nie jestes zadnym partnerem do dyskusji.
Nie znamy sie, jednak slowa, wypowiadane o innych, swiadcza najdobitniej o nas samych. Mozliwe ze pomijam jakies prawdy, ktore akurat chcialbys tu o sobie propagowac. Pomysl jaka masz jeszcze na preclu, widownie spragnionych "partnerow do dyskusji"?.
Nie zycze Ci(ani nikomu) nastania czasu, kiedy mialbys chciec rozmawiac "z wdziekiem", tylko sam ze soba.
Z zasady staram sie nie wchodzic nawiedzonym szydercom w parade(pewnie wielu tak samo zdecydowalo) i nie wykazuje sie tu wiedza paraglajcikowa- co nie znaczy Twojej gowno prawdy, ze kompletnie takowej nie posiadlem.
Zdemoralizowalem sie na tyle, ze bez problemu jak i pewnie tysiace glajciarzy potrafie zauwazyc drastyczny brak wyszkolenia i zrobic wywiad jak do czegos takiego teraz dochodzi wobec uczciwych rodakow.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2022, 22:23 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Ktos jest w stanie przetlumaczyc ten belkot na jezyk polski?
Wiesiek, uwazam, ze pisanie w taki sposob jest trolowaniem. Albo kurwa nauczysz sie polskiego, albo cie trwale wypierdole, bo piszesz jak kremlowski agent. Polak zna jezyk polski.
Wiesiek, uwazam, ze pisanie w taki sposob jest trolowaniem. Albo kurwa nauczysz sie polskiego, albo cie trwale wypierdole, bo piszesz jak kremlowski agent. Polak zna jezyk polski.
-
Pomyliłem się i dałem łapę w górę zamiast w dół dla tego uprzejmego dżentelmena, czy jest szansa na korektę? Przypomnę że ostatnio ustaliliśmy trzy w dół i wypad zróbmy to proszę!
Władysław Peter
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jak się nazywał ten koleś z South park który ginął w każdym odcinku?
Zbyszek Gotkiewicz
- prokopcio
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
O kurwa,ale narobiłem ...
Sorki chłopaki !
Mam nadzieję, że Ty uriuk nie wziąłeś mojego komentarza na serio jak Wiesiu....
Wywalcie to do innego działu, najlepiej stworzyć jakiś pod tytulem GÓWNO bo to ani MMA, ani MYDŁO POWIDŁO
Ps. Mamy już rok 2022 jakby ktoś przeoczyl
Sorki chłopaki !
Mam nadzieję, że Ty uriuk nie wziąłeś mojego komentarza na serio jak Wiesiu....
Wywalcie to do innego działu, najlepiej stworzyć jakiś pod tytulem GÓWNO bo to ani MMA, ani MYDŁO POWIDŁO
Ps. Mamy już rok 2022 jakby ktoś przeoczyl
Łukasz Prokop
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
prokopcio pisze:Ps. Mamy już rok 2022 jakby ktoś przeoczyl
Niektórzy do dzisiaj przeżywają jakiś kurs z lat 90 czy tam 80 gdzie nie dostali wydrukowanych pytań i odpowiedzi na egzamin A ty się o rok który był miesiąc temu czepiasz
Wypadek podczas szkolenia;
https://puck.naszemiasto.pl/grozny-wypa ... YTQTxLaDQk
Ze wstępnych ustaleń pracujących na miejscu zdarzenia mundurowych wynika, iż 32-letni mieszkaniec Bytowa wykonywał lot w ramach kursu udoskonalającego z zakresu latania klifowego, i w trakcie lotu uległ wypadkowi, upadając na powierzchnię plaży - mówi mł. asp. Łukasz Brzeziński, oficer prasowy KPP w Pucku. - Mężczyzna trafił do szpitala.
https://puck.naszemiasto.pl/grozny-wypa ... YTQTxLaDQk
Ze wstępnych ustaleń pracujących na miejscu zdarzenia mundurowych wynika, iż 32-letni mieszkaniec Bytowa wykonywał lot w ramach kursu udoskonalającego z zakresu latania klifowego, i w trakcie lotu uległ wypadkowi, upadając na powierzchnię plaży - mówi mł. asp. Łukasz Brzeziński, oficer prasowy KPP w Pucku. - Mężczyzna trafił do szpitala.
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”