Edukacja w przedszkolach ma sens jednak :)

Kwestie związane z bezpieczeństwem latania i zapobieganiem wypadkom. Ze względu na powagę tematu wszelakie trolowanie nie będzie tutaj tolerowane.
Awatar użytkownika
Zippo_Drill
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Edukacja w przedszkolach ma sens jednak :)

Postautor: Zippo_Drill » 23 maja 2016, 21:57

Bartek Naszewski

Te­raz, gdy już nau­czy­liśmy się la­tać w po­wiet­rzu jak pta­ki, pływać pod wodą jak ry­by, bra­kuje nam tyl­ko jed­ne­go: nau­czyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski
Latam: Nie latam

Re: Edukacja w przedszkolach ma sens jednak :)

Postautor: Lucjan Piekutowski » 23 maja 2016, 23:03

Awatar użytkownika
Marcus Biesioroff
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Marcus Biesioroff » 24 maja 2016, 09:01

Może ktoś się zlituje nad policjantami i ich nauczy jak przyjmować zgłoszenia? W mediach o tym zdarzeniu pisano zarówno o motolotni jak i paralotni... pierwsze co należało zrobić to wyszperać w necie zdjęcie obu i pokazać świadkowi do rozpoznania, dość szybko by ustalili, że to co spadało nie wyglądało jak paralotnia czy delta.
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski
Latam: Nie latam

Postautor: Lucjan Piekutowski » 24 maja 2016, 15:22

Marcus Biesioroff pisze:Może ktoś się zlituje nad policjantami i ich nauczy jak przyjmować zgłoszenia? W mediach o tym zdarzeniu pisano zarówno o motolotni jak i paralotni... pierwsze co należało zrobić to wyszperać w necie zdjęcie obu i pokazać świadkowi do rozpoznania, dość szybko by ustalili, że to co spadało nie wyglądało jak paralotnia czy delta.

Wiesz Marcus, ja słyszałem że na Placu Czerwonym rozdają samochody. (ale chyba już się dawno skończyły ) :)

"Bo generalnie Panie Władzo to była paralotnia a właściwie lotnia a właściwie coś latającego, to leciało, generalnie spadało, właściwie nie na dół, tylko do góry ! "

Awatar użytkownika
Zippo_Drill

Postautor: Zippo_Drill » 24 maja 2016, 17:32

Marcus Biesioroff pisze:Może ktoś się zlituje nad policjantami i ich nauczy jak przyjmować zgłoszenia?

Pod pomysłem mogę się podpisać obiema rękami, tylko kto miał by to zrobić? PSP, SILP, ULC, a może lokalne stowarzyszenia i kluby? Problemem jest ogólna bylejakość i brak profesjonalizmu policji (a może za dużo oczekujemy?) w wielu kwestiach, którymi się zajmują. Może przynajmniej zrobić im gotowca w .pdf na jednej stronie i rozesłać po komendach po kraju do druku ;)? Nie wiadomo tylko czy będą mieli tusz w drukarkach... :shock:
Bartek Naszewski

Te­raz, gdy już nau­czy­liśmy się la­tać w po­wiet­rzu jak pta­ki, pływać pod wodą jak ry­by, bra­kuje nam tyl­ko jed­ne­go: nau­czyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw

Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”