Czyli pytanie dotyczy tego czy takie przełożenie ,,skasuje" wadę spadochronu nabytą przez jego nieprzekładanie

uriuk pisze:...prezerwatywe w szpeju to sie jej tumaczy, ze to do poskladania zapasu w warunkach polowych
Nie sądziłem, że kiedyś oglądnę półgodzinny filmik tego typutooosh pisze:https://youtu.be/xB33XQ4Eapg
tooosh pisze:uriuk pisze:...prezerwatywe w szpeju to sie jej tumaczy, ze to do poskladania zapasu w warunkach polowych
Dobrze działa też rękawiczka, ale trzeba uciąć jej większość palców:https://youtu.be/xB33XQ4Eapg?t=407
Gość pisze:tooosh pisze:uriuk pisze:...prezerwatywe ...
Kiedyś ktoś na tym forum pisłał o recepturkach, niewiem po co chcesz sobie utrudniać życie
prokopcio pisze:przeprowadź prostą ankietę wśród spotkanych kumpli (nie muszą to być paralotniarze), po prostu pytaj czy ktoś ma przy sobie prezerwatywy albo/i lub gumki recepturki.
Dla mnie odpowiedź jest oczywista.
Gość pisze:Zapytaj się swoich nielatających kumpli, ilu z nich nosi przy sobie zapasową rączkę i majtki do paki. Nie zapomnij o napisaniu jak wyszedł ten wynik ankiety
ja dałem uczciwą ankietę taką dla wszystkich bo gumki recepturki jak i prezerwatywy są w powszechnym użytku które każdy może mieć przy sobie. Ty proponujesz ankietę wśród nieparalotniarzy ale przednioty czysto paralotniowe więc na pytanieGość pisze:prokopcio pisze:przeprowadź prostą ankietę wśród spotkanych kumpli (nie muszą to być paralotniarze), po prostu pytaj czy ktoś ma przy sobie prezerwatywy albo/i lub gumki recepturki.
Dla mnie odpowiedź jest oczywista.
Zapytaj się swoich nielatających kumpli, ilu z nich nosi przy sobie zapasową rączkę i majtki do paki. Nie zapomnij o napisaniu jak wyszedł ten wynik ankiety
Gość pisze:Zapytaj się swoich nielatających kumpli, ilu z nich nosi przy sobie zapasową rączkę i majtki do paki. Nie zapomnij o napisaniu jak wyszedł ten wynik ankiety
benmali pisze:Wczoraj uczestniczylem pierwszy raz w akcji PAKA w Poznaniu. Fajna impreza. Co mnie zaskoczylo - na okolo 25 pilotow ktorzy testowali swoje zapasy rzucajac je podczas zjazdu na linie tyrolka kilka zapasow otworzylo sie z zauwazalna zwloka a 2 zapasy nie otworzyly sie wcale. Wydaje mi sie to bardzo duzym odsetkiem niepowodzen. I wlasnie dlatego warto przekladac i sprawdzac zapas.
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość