Dlaczego nie należy szkolić kogo popadnie

Kwestie związane z bezpieczeństwem latania i zapobieganiem wypadkom. Ze względu na powagę tematu wszelakie trolowanie nie będzie tutaj tolerowane.
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Dlaczego nie należy szkolić kogo popadnie

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 maja 2019, 16:51

Dobrym pomysłem byłoby reklamowanie takich ośrodków które wydają uprawnienia każdemu. I dobrze by było. Żeby taki pilot miał widoczną reklamę takiego ośrodka żeby wszyscy widzieli z jakim orłem mają do czynienia. Już teraz jak piloci przyznają się kto ich szkolił to bardzo często odzywają mi się w głowie dzwonki alarmowe. Tak, koledzy instruktorzy.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 15 maja 2019, 16:56

To ty Wiesławie piszesz o "gdzie indziej"\
Zatem to Ty napisz gdzie jest to "gdzie indziej" o którym z pewnością z doświadczenia i wiedzy zaczerpniętej z bezpośredniego źródła wiesz a Uriuk się odniesie.

na razie to wyszło tak:

> Większość bab to kurwy. Księża powinni sobie iść na kurwy bo te z pewnością kasę by wzięły i dali by spokój dzieciom.
> A to niech sobie idą na te kurwy ja nie chcę ani ich widzieć księży ani ich pieniędzy.
> Rozumiem, że tolerujesz kurewstwo, zatem jakie kurwy nakazowo księżom nakazujesz ?

Brawo Ty.
Takiej manipulacji można się uczyć tylko od najlepszych.

fotolot
Latam: Tylko z Napędem

Postautor: fotolot » 15 maja 2019, 17:23

der pisze:To ty Wiesławie piszesz o "gdzie indziej"\
Zatem to Ty napisz gdzie jest to "gdzie indziej" o którym z pewnością z doświadczenia i wiedzy zaczerpniętej z bezpośredniego źródła wiesz a Uriuk się odniesie.

na razie to wyszło tak:

> Większość bab to kurwy. Księża powinni sobie iść na kurwy bo te z pewnością kasę by wzięły i dali by spokój dzieciom.
> A to niech sobie idą na te kurwy ja nie chcę ani ich widzieć księży ani ich pieniędzy.
> Rozumiem, że tolerujesz kurewstwo, zatem jakie kurwy nakazowo księżom nakazujesz ?

Brawo Ty.
Takiej manipulacji można się uczyć tylko od najlepszych.

"Zatem" to powyżej to jest twoja "szkoła propagandy"(wyuczonej w MONie?) na twoim poziomie i nie zamierzam jej oceniać . Dlaczego się nie proszony wcinasz po chamsku pomiędzy mnie a Uriuka? On też ma swoją szkołę by odpowiedzieć na proste pytanie : do kogo kieruje tematowy nakaz eliminującego segregowania uczniów "?.

Jak się podnieciłeś to możesz tak samo się "wyprodukować" na to co napisał teraz Zbyszek, On ma już "dzwonki alarmowe" po absolwentach pewnych szkół- walcz więc z "manipulatorem", nie odpuszczaj aż padniesz lub zwyciężysz, dzierżąc sztandar swojej propagandy :?:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2019, 19:01 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 maja 2019, 18:48

A co znaczy "tolerujesz"? Jesli nie bede tolerowal, to co, mam je posypac azotoxem? Naslac na nich bojowke kolka rozancowego z dzialem orgonowym? Kazdy szkoli jak umie i mu sumienie pozwala.
Ja co prawda sumienie mam czyste bo nieuzywane, ale nerwy juz nie te i slabo toleruje debili motorycznych, wiec ich wysylam do wszystkich diablow. Jesli konkurencja chce sie z nimi uzerac, to ich sprawa, widocznie maja jakis kredyt do splacenia. Ja nie mam :)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 maja 2019, 19:12

Co to jest działo ogronowe?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 maja 2019, 19:19

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 maja 2019, 20:52

Ok. Podpuszczasz Wieśka :)
Zbyszek Gotkiewicz

fotolot

Postautor: fotolot » 15 maja 2019, 21:00

uriuk pisze: ".. Kazdy szkoli jak umie i mu sumienie pozwala.
Ja co prawda sumienie mam czyste bo nieuzywane, ale nerwy juz nie te i slabo toleruje debili motorycznych, wiec ich wysylam do wszystkich diablow. Jesli konkurencja chce sie z nimi uzerac, to ich sprawa, widocznie maja jakis kredyt do splacenia. Ja nie mam :)

Każdy sobie "szkoli jak umie", czyli może zajmować się tym "kto popadnie"? Czy do takich właśnie kierujesz że: " nie należy szkolić - kogo popadnie"? . Według Twojej wiedzy tak są obecnie dobrani instruktorzy, że każdy(oprócz jednego) to zdeklarowany ateista, więc o jakim ich "podporządkowaniu sumieniu" tu napisałeś ? :)
Jaka jest Twoja wiedza o wpływach "sumienia" ? Bo szkolicie "tak jak to sumienie pozwala". Czy to twoje najbardziej błyszczy, kiedy nazywasz Ludzi debilami i do diabłów kierujesz ? ;)

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 maja 2019, 21:20

CIekawa jest twoja umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Kiedy napisalem, ze jeden z instruktorow, bardzo wierzacy, wygenrowal podczas szkolenia najwiecej ofiar smiertelnych, to ty to odczytales, ze "że każdy(oprócz jednego) to zdeklarowany ateista"
Kiedy napisalem o debilach motorycznych, ty odczytales tylko o debilach.
Zaczynam rozumiec skad sie bierze twoje przekonanie o czajacych sie wszedzie spiskach. Po prostu znowu czegos nie doczytales, a czego nie doczytales to uzupelniles tworami wlasnego umyslu.
Reasumujac: jestes wlasnie taki, jak postrzegasz otaczajacy swiat. Bardzo ci tego wspolczuje.

A teraz mnie ciekawi co ty z tego tekstu zrozumiesz ;)

fotolot

Postautor: fotolot » 15 maja 2019, 22:55

uriuk pisze: Kiedy napisalem, ze jeden z instruktorow, bardzo wierzacy, wygenrowal podczas szkolenia najwiecej ofiar smiertelnych, to ty to odczytales, ze "że każdy(oprócz jednego) to zdeklarowany ateista"
Łżesz,nie tak to napisałeś. Wychwalałeś jak "jasnowidz",większe przestrzeganie dekalogu przez ateistów i napisałeś twierdząco, dokładnie tak: "Mamy JEDNEGO bardzo wierzącego instruktora.." Skąd więc taka u Ciebie wiedza ?
Kiedy napisalem o debilach motorycznych, ty odczytales tylko o debilach.
Tu znowu bredzisz jak "jasnowidz", odczytałem całość dokładnie tak jak napisałeś , a zacytowałem tylko to co najbardziej raziło wobec drugiego Człowieka(twojego Chlebodawcy)- "DEBILU motoryczny"
Ostatnio zmieniony 15 maja 2019, 23:11 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 maja 2019, 23:08

A jesli napisze, ze mam jednego bardzo grubego kolege, to oznacza automatycznie, ze wszyscy moi koledzy sa bardzo chudzi?
Jak widze, nie masz pojecia o logice.

fotolot

Postautor: fotolot » 16 maja 2019, 01:09

uriuk pisze:A jesli napisze, ze mam jednego bardzo grubego kolege, to oznacza automatycznie, ze wszyscy moi koledzy sa bardzo chudzi?

Ja nie mam pojęcia o Twojej logice i "jasnowidzeniach ", a Ty o mojej -to jest dość częste zjawisko na forach .

Jeśli napiszesz tak samo jak tam, w liczbie mnogiej np:"MAMY JEDNEGO bardzo grubego kolegę" to ja rozumiem, że wśród waszej grupy jest tylko jeden bardzo gruby kolega i nie oznacza to że inni są chudzielcami(postury można u nich zobaczyć, ale nie czyjeś "sumienia" ;) ). Jednak jak ktoś dopisze, np. że taki "zdeklarowany grubas" , 5 tys razy cześciej bywa "kryminalistą"(alarm?, a jeśli kontynuuje:), na dodatek jeśli spotkacie otyłego instruktora to są dużo większe szanse że was zabije- To moja prymitywna logika podpowiada że : autora takiego typu wywodu, zbyt mocno kapelusik uwiera.
Przepraszam jeśli na wskutek złego zrozumienia Macieja Pieńkowskiego, uraziłem uczucia religijne niektórych polskich instruktorów paralotniowych, błędnie wnioskując z jego wypowiedzi, że prawie wszyscy oprócz jednego są "ateistami" czyli ludżmi o bardzo czystych sumieniach. :oops:

Z Poważaniem Wiesiek Sobczak.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2019, 02:19 przez fotolot, łącznie zmieniany 2 razy.

fotolot

Postautor: fotolot » 16 maja 2019, 02:05

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ok. Podpuszczasz Wieśka :)

Ok. Zbyszek, bez podpuchy wiesz co masz napisać, czyżbyśmy się znali jak lyse konie :) .

xyz

Postautor: xyz » 16 maja 2019, 08:54

uriuk pisze:A jesli napisze, ze mam jednego bardzo grubego kolege, to oznacza automatycznie, ze wszyscy moi koledzy sa bardzo chudzi?

Piękna dyskusja :) Dlaczego próbujesz uciec od głównego zarzutu Wieśka zmieniając temat na logikę zdań. Wszyscy doskonale zrozumieli, że nie podobało mu się to że wyzywasz swoich klientów od debili (i nie ważne co do tego słowa dokleisz).

Dobrym pomysłem byłoby reklamowanie takich ośrodków które wydają uprawnienia każdemu. I dobrze by było. Żeby taki pilot miał widoczną reklamę takiego ośrodka żeby wszyscy widzieli z jakim orłem mają do czynienia. Już teraz jak piloci przyznają się kto ich szkolił to bardzo często odzywają mi się w głowie dzwonki alarmowe. Tak, koledzy instruktorzy.

Uwaga na lokowanie produktu ;-) Zbyszek, napisz proszę ilu kursantom, którzy opłacili u Ciebie I (lub II etap) odmówiłeś wydania papieru o ukończeniu szkolenia, lub przerwałeś ich szkolenie i powiedziałeś żeby darowali sobie ten sport?

ciacholot
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 16 maja 2019, 09:00

Dlaczego nie należy szkolić kogo popadnie.

Dlatego, że ludzie mają różne predyspozycje do różnych rzeczy i jedni pewnych umiejętności uczą się szybciej inni w ogóle nie są w stanie ich posiąść. Są wyjątki, którzy wielu zupełnie różnych rzeczy uczą się w mgnieniu oka i tacy którzy niczego nie mogą zrobić dobrze. Nasz sport należy do takich umiejętności, która jeśli nie jest przyswojona na choćby podstawowym poziomie to może zagrażać życiu. To w moim pojęciu jest jedna z głównych przyczyn dla których nie należy szkolić kogo popadnie bo są tacy którzy tego podstawowego poziomu nie są w stanie przyswoić i wykonać.

Napisałem to dużymi literami po to żebyście zajęli się tematem jeśli chcecie pisać, a nie pierdoleniem o niczym w aspekcie promieniowania kosmicznego w erze rzodkiewki i dwunastowiecznych budowli sakralnych z dobrocią inwentarza ówczesnych włodarzy łąk i majątków rolnych zasilanych wodą deszczową. W tych tekstach taką pustką wieje, że trudno uwierzyć.
Mariusz Kilian

karmazyn
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: karmazyn » 16 maja 2019, 13:36

Często jest tak, że na startowiskach zachodzi potrzeba wypełnienia czasu czynnościami niezwiązanymi bezpośrednio z używaniem paralotni. Najczęściej wtedy omawia się szerokie tematy okołoparalotniowe. W takich sytuacjach już kilka razy zdarzyło mi się usłyszeć o PGforum.I opinie pokrywają się mniej więcej z rzeczywistością. Nie trzeba dużo czasu, aby zorientować się, że być może nie jest kopalnią wiedzy, ale platformą dyskusyjną poprawiająca postronnemu czytelnikowi humor na pewno tak :-)
Czytanie wątków na forum, jest jak lekka książka - w większości czyta się miękko, czasem wymaga rozruszania szarych komórek, ale to nie przeszkadza, bo finał większości jest łatwy do przewidzenia: na końcu dowiemy się kto szkoli lepiej, kto gorzej, u kogo papier dostanie się po kursie, a u kogo trzeba będzie za papierem pojeździć.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 maja 2019, 14:27

Karmazyn. Tego kto szkoli lepiej lub gorzej nie dowiesz się nigdy z forum :)
Zbyszek Gotkiewicz

karmazyn

Postautor: karmazyn » 16 maja 2019, 16:04

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Karmazyn. Tego kto szkoli lepiej lub gorzej nie dowiesz się nigdy z forum :)

Niezaprzeczalnie jednak każdy szkoli lepiej.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 maja 2019, 16:27

Karmazyn. Ja nie rozumiem dlaczego zakładasz, że wszyscy instruktorzy szkoła na takim samym poziomie. Ja wiem że tak nie jest i mam na to mnóstwo przykładów. A Ty dasz radę dowieść swojej racji? Ja mogę też podać czego uczę, a czy to więcej czy mniej niż inni instruktorzy typ już niech każdy ocenia według swojego doświadczenia. Zresztą był wątek w którym instruktorzy deklarowali co robią. Poszukać ci?
Zbyszek Gotkiewicz

fireman.uns

Postautor: fireman.uns » 16 maja 2019, 19:11

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Karmazyn. Ja nie rozumiem dlaczego zakładasz, że wszyscy instruktorzy szkoła na takim samym poziomie. Ja wiem że tak nie jest i mam na to mnóstwo przykładów. A Ty dasz radę dowieść swojej racji? Ja mogę też podać czego uczę, a czy to więcej czy mniej niż inni instruktorzy typ już niech każdy ocenia według swojego doświadczenia. Zresztą był wątek w którym instruktorzy deklarowali co robią. Poszukać ci?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Karmazyn. Tego kto szkoli lepiej lub gorzej nie dowiesz się nigdy z forum :)

Popieram w stu procentach. W tamtym wątku deklaracje zakresu szkoleń, a rzeczywistość w co najmniej jednym przypadku różniły się diametralnie.

Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”