prokopcio pisze:tak na tej stronie oparłem moje zapytanie, w sumie pierwszy raz to wiesz... podać większe miasto... hmm.. Grodków to raczej mniejsze... i czy niema znaczenia do którego FISu zadzwonię/... ( niema Wrocławia )
Zbyszek Gotkiewicz pisze:W przestrzeni G mogą latać wszyscy. Nawet samoloty pasażerskie. Ograniczeniem jest zdaje się tylko prędkość i warunki VFR.
prokopcio pisze:Ok... zerkając na flightradar teraz... Boeing 747 Kędzierzyn Koźle 2400m. Airbus A320 Cieszyn 2000, Bielsko-Biała 1600! I kilka innych... więc to nie przewidzenia...
Lucjan Piekutowski pisze:prokopcio pisze:Ok... zerkając na flightradar teraz... Boeing 747 Kędzierzyn Koźle 2400m. Airbus A320 Cieszyn 2000, Bielsko-Biała 1600! I kilka innych... więc to nie przewidzenia...
Ok, ale chyba w strefach?...
nie chodzi mi o to czy glajciarze są czy niema tylko pokazać, że tak jak pisał Zbyszek - każdy samolot może latać w strefie G... teraz nie mam czasu śledzić ale pokażę Ci zrzut ekranu w biały dzień że nie tylko w nocy to się dzieje...Lucjan Piekutowski pisze:...Poza tym glajciarzy teraz nie ma bo jest noc, inne latadła po zmroku też nie mogą lecieć a jeśli już to pod pewnymi warunkami...
Krzycha pisze:Zgłaszając lot do FIS-u podajemy rzeczywistą planowaną wysokość lotu. Dla swobodnych najczęściej wyznacza ją podstawa chmur. Nie ma co podawać wyimaginowanych wysokości.
Magda pisze:Ostatnio na zawodach we Francji miałam wątpliwą przyjemność latać nieopodal wojskowego odrzutowca. Latało tam mnóstwo paralotni i szybowców. Pilotowi wojskowemu nie przeszkadzało nasze towarzystwo. Poleciał sobie nawet wzdłuż skał gdzie często działa żagiel. Francuzi nam wytłumaczyli ze to strefa G i każdy może tam wykonywać loty VFR nawet miraże.
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość