https://youtu.be/6NaK8J1pqq8?t=283
Przez takich kretynów wszyscy możemy mieć przewalone.
Który to taki debil, przyznać się
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Który to taki debil, przyznać się
Już wielokrotnie było mówione publicznie, że nie należy robić niskich przelotów wzdłuż dróg, gdyż odwraca to uwagę kierowców i może doprowadzić do czyjejś śmierci. Trzeba mieć tego świadomość zanim się zrobi taki przelot. W tym przypadku jeszcze zachowanie pilota sugeruje, że chce wylądować na drodze. Brak wyobraźni to jeszcze nie głupota ale też jest kiepską rekomendacją na przyszłe latanie dla takiego pilota.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
Obok lotniska na ktorym latalem tandemy biegla ruchliwa szosa. Jak to przy lotnisku, stal przy niej znak "uwaga na nisko przelatujace samoloty". Kiedys musialem nawinac jakies 30 nad szosa. Uslyszalem pisk opon i ktos komus w dupe wjechal, bo sie obaj na mnie gapili. Sprawa byla czysta, bo byl znak.
Ale wyobrazmy sobie, ze w przypadku podobnym jak na filmie,bedzie duzy dzwon np na pasie dla tirow. Straty pojda w dziesiatki milionow, wiec ubezpieczciele bez problemu znajda winowajce i wystapia z regresem.
Ale wyobrazmy sobie, ze w przypadku podobnym jak na filmie,bedzie duzy dzwon np na pasie dla tirow. Straty pojda w dziesiatki milionow, wiec ubezpieczciele bez problemu znajda winowajce i wystapia z regresem.
-
- Doświadczenie: Były Pilot
Ja bym nie przesadzał z tym gapieniem. To, że kierowca się gapi to jego problem. Równie dobrze może gapić się na wiele innych "ciekawostek" np. na innego rogatego jelenia czy dobrze umięśnioną samicę. O fajnych pojazdach nie wspominając bo tu akurat mam takie doświadczenia. Zdażyło mi się jechać nie pospolitym samochodem odwracającym uwagę i na rondzie stłukły się trzy samochody bo się kierowcy gapili. Nie wyobrażam sobie być za to odpowiedzialnym. O... tęcza też jest ładna, zwłaszcza podwójna i duży helikopter na małej wysokości.
Raczej rozpatrywał bym samego pilota, prawo do lotu w tym miejscu na takiej wysokości i ewentualne spotkanie z pojazdami i tego konsekwencje.
Raczej rozpatrywał bym samego pilota, prawo do lotu w tym miejscu na takiej wysokości i ewentualne spotkanie z pojazdami i tego konsekwencje.
Mariusz Kilian
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Kierowca moze powiedziec, ze chcial uniknac zderzenia z ladujaca paralotnia.
- prokopcio
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Tu było przegięcie, mam gdzieś nagrane jak koleś na skuterku wjeżdża do rowu z polnej drogi bo się na mnie gapił.
Nie czuję w tym mojej winy, zabawne to było, obserwowałem z góry jak wytarguje skutera wsiada i jedzie dalej. Nic mu nie było.
co kierowca winien ?
Nie czuję w tym mojej winy, zabawne to było, obserwowałem z góry jak wytarguje skutera wsiada i jedzie dalej. Nic mu nie było.
co kierowca winien ?

Łukasz Prokop
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
uriuk pisze: ".. znak "uwaga na nisko przelatujace samoloty". ..
Sprawa byla czysta, bo byl znak..."
Moze czas aby to zmienili np. na : "nie zwracaj uwagi na nisko przelatujace samoloty"...

Przylaczam sie do apelu aby parterowi podfruwacze nie prowokowali zwracania na siebie uwagi, przez jadacych kierowcow. Ponoc zbiorowa odpowiedzialnosc, kiepsko dziala ale mimo to rowniez potwierdzam ku przestrodze ,zaobserwowanie drobnej stluczki na skrzyzowaniu. Podczas zbiorowego przelotu z kolegami PPGantami z przed kilkunastu lat.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Nawet jeśli nie będzie odpowiedzialności prawnej to i tak zostanie moralna.
Zbyszek Gotkiewicz
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”