Wojna na Ukrainie
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Wojna na Ukrainie
Stało się. U naszych sąsiadów jest regularna wojna.
Zbyszku, jako że chyba masz najlepszy kontakt z ludźmi stamtąd czy możesz nawiązać z nimi kontakt i zapytać jak można im pomóc?
Zbyszku, jako że chyba masz najlepszy kontakt z ludźmi stamtąd czy możesz nawiązać z nimi kontakt i zapytać jak można im pomóc?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Wojna na Urkrainie
Na razie prosili o znalezienie im karetki na bazie VW T4 4×4 żeby mogli wysłać pojazd dla ewakuacji rannych na front. Znalazłem taki ale na razie nie decydują się na zakup. Może nie mają pieniędzy, bo to prywatna zbiórka.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Znalazłem taki jak potrzebują. Kosztuje 26 900. Może zrobimy zbiórkę pieniędzy i przekażemy to auto?
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Zapowiada się długa wojna. Zresztą wojna trwa już od wielu lat gdzie Rosja atakuje wszystkich dookoła. Wjazd czołgów na Ukrainę to tylko jeden z epizodów. Coś jak rok 1939.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Były Pilot
uriuk pisze:Zanim nazbieramy to będzie po wszystkim
Wtedy od razu przyda się u nas...
Mariusz Kilian
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Znalazłem taki jak potrzebują. Kosztuje 26 900. Może zrobimy zbiórkę pieniędzy i przekażemy to auto?
Potwierdź proszę z nimi, że to auto im pasuje.
Czy ma ktoś doświadczenie z organizacją zbiórki? Co trzeba formalnie załatwić/pod kogo można się podpiąć żeby takie pieniądze legalnie zebrać i potem im przekazać (pieniądze lub samochód)?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Auto jest dokładnie takie jak chcą. Zbiórka będzie za godzinę zorganizowana. Jak tylko będzie to tu ogłoszę.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
- micro
- Kontakt:
Re: Wojna na Ukrainie
Ludzie, przecież Rosjanie weszli tylko do dwóch suwerennych republik ostrzeliwanych kilka lat przez banderowców.
Tam ginęli ludzie i szły błagalne prośby, aby Rosja pomogła im w zaprzestaniu tego ludobójstwa.
Tam ginęli ludzie i szły błagalne prośby, aby Rosja pomogła im w zaprzestaniu tego ludobójstwa.
Roman Michalak
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
micro pisze:Ludzie, przecież Rosjanie weszli tylko do dwóch suwerennych republik ostrzeliwanych kilka lat przez banderowców.
Można być niedoinformowanym ale nie można kłamać. Trzy kłamstwa w jednym zdaniu to wyczyn nawet dla TVP.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Były Pilot
W sprawie kto mówi prawdę.
Pan Putin wyłowił z dna starożytne amfory...jak wszyscy pamiętamy... i prezentował publicznie swoją sprawność jako dżokej, hokeista i nie wiadomo co jeszcze. Nie wiem jak Wy, ale ja mam skojarzenie z Pawlakiem, któremu nikt nie zabroni spacerować po lesie z pastowanym kabanem.
Gorsze jest to, że za opłacaną przez nas wszystkich TVP odpowiada klown, który całkiem niedawno swój wizerunek wklejał do fotografii barykad na których ginęli ludzie. Taka zbieżność prawdomówności... z tymi amforami Putina...i Pawlakiem...
Co najlepsze. W moim telewizorze co chwila jakiś wysoki urzędnik z dobrej strony świata wygłasza wzniosłe deklaracje "modlitwy" za Ukrainę. Ciekawe co to daje tym ludziom, którzy pod wpływem propagandy z którejkolwiek strony, właśnie stracili dom i nogę, a Pan Putin zameldował, że jest potęgą jądrową i jeśli ktoś go zaatakuje to konsekwencje będą straszliwe...
Czyż nie jest zajebiście?
Acha. Niema paliwa. Jak nie mogę swoich towarów dostarczyć i sprzedać to nie mam poco ich produkować. Tak więc moja załoga od poniedziałku nie zarabia bo ja nie umiem tak ładnie rysować żeby mi wyszły setki czy inne nominały. Tak więc wszyscy nie zapłacimy za drożejący prąd czy gaz czy chleb czy cokolwiek.
A niby Moskwa daleko jest...
Pan Putin wyłowił z dna starożytne amfory...jak wszyscy pamiętamy... i prezentował publicznie swoją sprawność jako dżokej, hokeista i nie wiadomo co jeszcze. Nie wiem jak Wy, ale ja mam skojarzenie z Pawlakiem, któremu nikt nie zabroni spacerować po lesie z pastowanym kabanem.
Gorsze jest to, że za opłacaną przez nas wszystkich TVP odpowiada klown, który całkiem niedawno swój wizerunek wklejał do fotografii barykad na których ginęli ludzie. Taka zbieżność prawdomówności... z tymi amforami Putina...i Pawlakiem...
Co najlepsze. W moim telewizorze co chwila jakiś wysoki urzędnik z dobrej strony świata wygłasza wzniosłe deklaracje "modlitwy" za Ukrainę. Ciekawe co to daje tym ludziom, którzy pod wpływem propagandy z którejkolwiek strony, właśnie stracili dom i nogę, a Pan Putin zameldował, że jest potęgą jądrową i jeśli ktoś go zaatakuje to konsekwencje będą straszliwe...
Czyż nie jest zajebiście?
Acha. Niema paliwa. Jak nie mogę swoich towarów dostarczyć i sprzedać to nie mam poco ich produkować. Tak więc moja załoga od poniedziałku nie zarabia bo ja nie umiem tak ładnie rysować żeby mi wyszły setki czy inne nominały. Tak więc wszyscy nie zapłacimy za drożejący prąd czy gaz czy chleb czy cokolwiek.
A niby Moskwa daleko jest...
Mariusz Kilian
- micro
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:micro pisze:Ludzie, przecież Rosjanie weszli tylko do dwóch suwerennych republik ostrzeliwanych kilka lat przez banderowców.
Można być niedoinformowanym ale nie można kłamać. Trzy kłamstwa w jednym zdaniu to wyczyn nawet dla TVP.
Roman Michalak
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Przekonałems mnie, Ukraina najechała Rosję i Ukraińcy jeżdżą czołgami po rosyjskich miastach
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Roman, daj mi numer telefonu. Podeślę Ci parę filmików z tej pokojowej operacji Rosji. Nie nadają się na to forum.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Proponowałbym aby przyjąć zasadę że nawet dla żartu nie powielamy propagandy nie w tej sytuacji
Władysław Peter
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt: