Zarząd PSP

Dyskusja na tematy nie pasujące w żaden sposób do pozostałych kategorii na forum. Dyskusje niezwiązane z glajtami, a nawet nielotnicze proszę umieszczać w "Szwarc, mydło i powidło"
JaroXS
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Akrobata

Re: Zarząd PSP

Postautor: JaroXS » 15 lutego 2023, 21:16

Michał Adamczuk pisze:Fantastyczna sprawa. Tyle pary, tyle czasu....a okaże się że może pieniądze są, ale potrzebne do zachowania płynności w bieżącej działalności, że nikt nie ukradł, ale mógł..... Kiedy kilka ładnych tygodni temu padł pomysł żeby zrobić burzę mózgów i zaproponować konkretne pomysły co do możliwych działań stowarzyszenia, to szacowni adwersarze woleli pozostać przy insynuacjach.
Przemożne poczucie zażenowania.....

Ja nie zarzucałem że ktoś ukradł. Próbowałem chociaż potwierdzić czy oszczędności istnieją i jak są administrowane. Teraz bym się chciał dowiedzieć czemu tak są administrowane a nie inaczej, bo to nadal nie wyklucza że spora część oszczędności traci po prostu na wartości. W ogóle aby analizować porządnie to musisz znać po prostu tok pieniądza. Wtedy można proponować co dalej i jak w tym np. pomóc jak ktoś ma dobre chęci.
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 lutego 2023, 22:05

JaroXS pisze:Ja nie zarzucałem że ktoś ukradł..

"Domagałem się jedynie odpowiedzi na proste pytanie co się dzieje z całą kasą która była zbierana przez tyle lat, która być może nie istnieje a może istnieje, a może jest źle zarządzana"

"Moje obecne przekonanie jest takie że się nie trzyma kupy dupy i wiele osób nie zdaje sobie również sprawy że tak naprawdę ZEFIR jest nikomu niepotrzebny"

"Nie wiem jak w ogóle można traktować PSP jako poważną organizację, jak zarząd nie opublikował nigdy żadnych wyników finansowych w KRS mimo że jest taki obowiązek w Polsce..."

"Aby sie nie skonczylo z PSP kiedys jak z tym 1 milionem o ktorym Gotek wspomnial i ze ktos nagle emeryture bedzie mial..."

"A to czy ktos wyprowadzi kase z PSP to masz racje niesmaczne - przepraszam. Niepowinny mi takie mysli przychodzic do glowy w koncu za ostatnie 25 lat tak niewiele walow bylo w lotnictwie polskim wraz z przygotowywaniem dokumentow do ULC a potem celowym usuwaniem zdan z programow szkolen."

"Byc moze dzialaczom PSP jest smutno czytac moje wypociny ale smutna prawda jest taka ze PSP istnieje tylko na papierze i w dodatku niewiadomo co sie dzieje z kasa. To moze jakis nowy wal stulecia powstaje w naszym swiatku paralotniowym? hmm? Kto to wie? Kiedys ufalismy pewnym kolegom instruktorom a potem sie okazalo ze dobrze to konkurencje potrafili wykosic..."

"Jak to sie mowi okazja czyni zlodzieja. I nie ma znaczenia ktory to kraj."

"Mateusz, proszę nie odbierz tego za atak - zastanawiam się skąd ta absolutna pewność że nigdy nie było żadnych nadużyć finansowych skoro nigdy nie miałeś wglądu w konta PSP?"

Nie chce mi się dalej szukać. W tym watku są dwa twoje posty ocenione na -5, więc albo honorowo zamilkniesz, albo dostaniesz bana przy okazji kolejnej wypowiedzi na temat PSP.
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 15 lutego 2023, 22:14

Wyrwałeś zdania z kontekstu i jeszcze na dodatek ostatnie nie jest moje. Dlaczego straszysz ludzi banem? Widzę że bardzo Ci zależy na tym aby to forum było podobne do tego co jest na fejsbooku. Tam na porządku dziennym zatyka się ludziom usta. Tak trzymaj Zbyszek... well done! Widać że kaktus rośnie ;)
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 16 lutego 2023, 08:58

Zgodnie z zasadami swego czasu ustalonymi w grupie moderacyjnej mówiącej o tym, że użytkownik potrójnie zaminusowany za jeden post zostanie czasowo zawieszony,
użytkownicy Zbyszek Gotkiewicz i JaroXS dostali 7 dni zasłużonego odpoczynku od pisania na tym forum. Należy im się.
Nabierajcie sił koledzy.

SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 16 lutego 2023, 11:15

JaroXS pisze:tak jak zakladalem Mateusz nigdy nie klamal bo po co. N

Miło mi bardzo, że w końcu dostałeś dowód na nieprawdziwość swoich tez. Szkoda tylko, że nawet to zdanie zostało tak sprytnie sformuowanie, żeby niosło ze sobą pewien negatywny balast emocjonalny polączony z moją osobą. Można bylo napisać, że zakładałeś, że mówiłem prawdę. Niby znacznie to samo ale język niesie trochę więcej, niż tylko samo znaczenie.

Przy okazji jeżeli w tej korespondencji przewija się moja osoba, to fajnie by było gdybyś ją tutaj wrzucił.

Drugie przy okazji: W mojej opinii dostałeś tą dopowiedź dopiero teraz, bo zarząd się zmobilizował po sytucji z Andrzejem Koziejem i informacji, że ma ubezpieczenie w PSP. Pewnie bali się, że rozkręci się z tego kolejna, szkodząca wizerunkowi gównoburza. Obawy nie były bezpodstawne, bo Twoje kocopoły o finansowaniu zbiórki z budżetu PSP nawoływały defacto to złamania prawa. Były jednak przede wszystkim wysoce nietaktowne i nie na miejscu. Jak nie jestem zwolennikiem zamordystycznej cenzury reprezentowanej przez Marka Mastalerza, tak tutaj cześć (twoich) postów wywalił bym do kosza. Chciaizby ze względu na szacunek do poważnie poszkodowanego pilota, czy ludzi wpłacającą na tą zrzutkę. Jeszcze ktoś to przeczyta, zinterpretuje po swojemu i zacznie się smród wokół tej akcji, ktora ma przede wszystkim pomóc Andrzejowi.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Basior

Postautor: Basior » 16 lutego 2023, 12:30

der pisze:Zgodnie z zasadami swego czasu ustalonymi w grupie moderacyjnej mówiącej o tym, że użytkownik potrójnie zaminusowany za jeden post zostanie czasowo zawieszony,
użytkownicy Zbyszek Gotkiewicz i JaroXS dostali 7 dni zasłużonego odpoczynku od pisania na tym forum. Należy im się.
Nabierajcie sił koledzy.

Są tu też takie zasady że uprzedza się o banie. Poza tym nie powinny liczyć się minusy uczestników sporu i banujących. Trzeba było reagować w ten sposób na d drugiej stronie tego wątku. Nie byłoby całej tej niepotrzebnej dyskusji. Wykazałeś się takim samym symetryzmem jak papież czy kanclerz Niemiec stawiając znak równości pomiędzy agresorem i obrońcą. Zobaczę Teraz czy będzie jakaś reakcja uczestników forum na tą sytuację. Jeśli nie będzie żadnej to nie ma dla kogo tu pisać.
Zbigniew Gotkiewicz

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 16 lutego 2023, 13:10

Basior pisze:Są tu też takie zasady że uprzedza się o banie. Poza tym nie powinny liczyć się minusy uczestników sporu i banujących.

Nie da się ukryć, że IMHO jest to jakiś argument. Nie chcę się jednak jednoznacznie wypowiadać, bo szkoda czasu i nerwów na kolejną i nie ostatnią zapewne gównoburze.
Mateusz Lubecki

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 16 lutego 2023, 13:17

Basior pisze:
der pisze:Zgodnie z zasadami swego czasu ustalonymi w grupie moderacyjnej mówiącej o tym, że użytkownik potrójnie zaminusowany za jeden post zostanie czasowo zawieszony,
Nabierajcie sił koledzy.

Są tu też takie zasady że uprzedza się o banie. Poza tym nie powinny liczyć się minusy uczestników sporu i banujących. Trzeba było reagować w ten sposób na d drugiej stronie tego wątku. Nie byłoby całej tej niepotrzebnej dyskusji. Wykazałeś się takim samym symetryzmem jak papież czy kanclerz Niemiec stawiając znak równości pomiędzy agresorem i obrońcą. Zobaczę Teraz czy będzie jakaś reakcja uczestników forum na tą sytuację. Jeśli nie będzie żadnej to nie ma dla kogo tu pisać.
Zbigniew Gotkiewicz

„Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych”. Jestem przeciwny banowaniu kogokolwiek chyba, że publikuje jawnie obraźliwe lub oczerniające teksty. Nie widzę nigdzie aby ktokolwiek wprowadził zasady, które minusy liczymy a których nie. Oberwałeś własną bronią a teraz się obrażasz.

matgaw
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: matgaw » 16 lutego 2023, 13:25

Basior pisze:Są tu też takie zasady że uprzedza się o banie. Poza tym nie powinny liczyć się minusy uczestników sporu i banujących. Trzeba było reagować w ten sposób na d drugiej stronie tego wątku. Nie byłoby całej tej niepotrzebnej dyskusji. Wykazałeś się takim samym symetryzmem jak papież czy kanclerz Niemiec stawiając znak równości pomiędzy agresorem i obrońcą. Zobaczę Teraz czy będzie jakaś reakcja uczestników forum na tą sytuację. Jeśli nie będzie żadnej to nie ma dla kogo tu pisać.
Zbigniew Gotkiewicz

Na każdym normalnym forum jak zbanowany użytkownik dalej próbuje pisać na forum w inny sposób to zaostrza się karę.

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 16 lutego 2023, 13:34

Panowie, nie bez przyczyny dałem Wam urlop od pisania, a nie czytania. Odpocznijcie trochę. Zrobiłem to wyłącznie dla waszego dobra, bo się niepotrzebnie nakręcacie. Przez te kilka dni dotrze do Was obu, że ta walka nie ma żadnego sensu, bo nie będzie miała wpływu na cokolwiek innego poza waszą nienawiścią do siebie. Zbyszek nie zmieni Jarka, a Jarek nie zmieni PSP. Co najwyżej może je rozjebać do reszty bo te i tak wisi na włosku.

Bardzo proszę by inni użytkownicy nie odnosili się i nie adresowali słów do urlopowiczów, bo Ci nie mają szansy przez ten czas się do nich odnieść. No, mogą próbować jak powyżej Zbyszek, ale mam nadzieję, że to był pojedynczy incydent i na więcej im ambicja nie pozwoli.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 16 lutego 2023, 13:48

Nota bene, czy Zbyszek nie jest tutaj administratorem albo moderatorem? Jak tak, to przecież może sam sobie zdjąć bana.
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 16 lutego 2023, 13:58

Nie może, bo musiałby mieć możliwość zalogowania.
Na tym polega demokracja, niektórzy mogą nazwać ją socjalizmem, wszyscy są równi, a uprawnienia to obowiązki, a nie przywileje.

Pepik

Postautor: Pepik » 16 lutego 2023, 17:24

matgaw pisze:
Basior pisze:Są tu też takie zasady że uprzedza się o banie. Poza tym nie powinny liczyć się minusy uczestników sporu i banujących. Trzeba było reagować w ten sposób na d drugiej stronie tego wątku. Nie byłoby całej tej niepotrzebnej dyskusji. Wykazałeś się takim samym symetryzmem jak papież czy kanclerz Niemiec stawiając znak równości pomiędzy agresorem i obrońcą. Zobaczę Teraz czy będzie jakaś reakcja uczestników forum na tą sytuację. Jeśli nie będzie żadnej to nie ma dla kogo tu pisać.
Zbigniew Gotkiewicz

Na każdym normalnym forum jak zbanowany użytkownik dalej próbuje pisać na forum w inny sposób to zaostrza się karę.

Panowie w takim razie proponuję zwiększyć naszą karę do powiedzmy 3 miesięcy :D. Ja to wytrzymam, ale jak znam Zbycha to on pewnie nie HA HA HA ;)

rk

Postautor: rk » 16 lutego 2023, 21:01

Najpierw jeden drugiemu posty cenzurował, teraz jeden drugiego zbanował.
Tak to to forum daleko nie zajedzie...

Wcześniej bez skutku domagałem się przywrócenia postu, teraz proponuję odwiesić zawieszonych, bo to i tak nic nie zmieni.
Jak czują potrzebę, to niech się naparzają.
Lepiej tu, niż w realu, a zawsze można nie czytać, albo czytać i opowiadać się po którejś ze stron.

PSP mogło skończyć tę "dyskusję" jeszcze na pierwszej stronie, a tak, to ciekaw jestem ilu członków ubędzie po tej gburzy.

Pozdrawiam,
Robert

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 16 lutego 2023, 22:05

Nie jeden drugiego, ale trzeci obu. I zbanował to takie ostre słowo. Ja niezmiennie nazywam to krótkim urlopem od pisania.
Nie wiem jak ty. Ale ja nie lubię patrzeć kiedy koledzy zupełnie niepotrzebnie leją się po ryjach. Czy to na żywo, czy klepiąc w klawiaturę. Już małe dzieci rozdziela się po kątach i zwykle pomaga. Liczę, być może naiwnie, że tu będzie podobnie.
Próbuję zapobiec sytuacji, kiedy pgforum będzie postrzegane głównie jako miejsce napierdalania się kogokolwiek o cokolwiek. Tym brdziej, gdy z tej napierdalanki nic sensownego nie wynika.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 17 lutego 2023, 06:36

der pisze:Próbuję zapobiec sytuacji, kiedy pgforum będzie postrzegane głównie jako miejsce napierdalania się kogokolwiek o cokolwiek. Tym brdziej, gdy z tej napierdalanki nic sensownego nie wynika.

Ale przecież na każdym forum paralotniowym tak to działa i na każdym forum paralotniowym są napierdalanki. Różnica jest tylko taka, że np. na grupie Cwudzyńskiego połowa treści to ostatnio reklamy a jak temat zachacza o niepoprane politycznie tematym, to wkracza cenzor i wywala posty i banuje uzytkowników.
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 17 lutego 2023, 09:57

Co stoi na przeszkodzie by spróbować nie być jak inne fora paralotniowe ? Reklam nie mamy, to do pełni szczęścia brakuje już tylko wzajemnego szacunku.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 17 lutego 2023, 10:08

Trzeba wprowadzic zasade, ze wstep tylko w krawacie. Klient w krawacie jest mniej awanturujący się.

Awatar użytkownika
Blazej
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Blazej » 17 lutego 2023, 11:04

No nie wiem...

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 17 lutego 2023, 11:22

No, to teraz wyobraź sobie, co on by zrobił gdyby krawata nie miał :)

Wróć do „Ogólne”