Zarząd PSP

Dyskusja na tematy nie pasujące w żaden sposób do pozostałych kategorii na forum. Dyskusje niezwiązane z glajtami, a nawet nielotnicze proszę umieszczać w "Szwarc, mydło i powidło"
SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Re: Zarząd PSP

Postautor: SP8EBC » 17 lutego 2023, 11:29

der pisze:Co stoi na przeszkodzie by spróbować nie być jak inne fora paralotniowe ? Reklam nie mamy, to do pełni szczęścia brakuje już tylko wzajemnego szacunku.

Tak, tylko zwróć uwagę że np na FB ludzie posługują się prawdziwym imieniem i naziwskiem. Względnie wrzucają na swój profil tyle treści, że ich jednoznaczna identyfikacja i dotarcie do nich nie nastręca żadnego problemu. Mimo tego napierdalanki się zdarzają i zdarzać się będa. W przypadku pgforum to cóż. Nie obraz się der ale nie wiem kim tak naprawdę jesteś i z kim ja w ogóle rozmawiam ;)
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Piotr Domański
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Piotr Domański » 17 lutego 2023, 11:50

SP8EBC pisze:
der pisze:Co stoi na przeszkodzie by spróbować nie być jak inne fora paralotniowe ? Reklam nie mamy, to do pełni szczęścia brakuje już tylko wzajemnego szacunku.

Tak, tylko zwróć uwagę że np na FB ludzie posługują się prawdziwym imieniem i naziwskiem. Względnie wrzucają na swój profil tyle treści, że ich jednoznaczna identyfikacja i dotarcie do nich nie nastręca żadnego problemu. Mimo tego napierdalanki się zdarzają i zdarzać się będa. W przypadku pgforum to cóż. Nie obraz się der ale nie wiem kim tak naprawdę jesteś i z kim ja w ogóle rozmawiam ;)

Czy to coś zmienia? Liczy się treść a nie osoba, która tą treść napisała. Mam w dupie czy masz 2m wzrostu i kręcone włosy, nie zmienia to istoty sprawy.
Jak coś mi nie pasuje to to neguję nawet jeśli autorem jest sam papież polskiego paralotniarstwa;) Na tym polega dyskusja aby wymieniać poglądy, dlatego jestem przeciwny banowaniu poza przypadkami w których jest naruszane czyjeś dobre imię. Tej dyskusji nie nazwałbym napierdalanką, wg. mnie jest to zwyka wymiana poglądów i spojrzeni na sprawę z różnych stron.

JaroXS
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 17 lutego 2023, 12:15

Zgadzam się z Piotrkiem. To że komuś się nie podoba poruszony TOPIC nie oznacza że trzeba dorosłego odstawić do kąta. Nikogo nie kopię, nie gryzę, nie używam wulgaryzmów. Nie zszedłem też do poziomu Mateusza czy Zbyszka mimo że mnie korciło (ojjj tak, ale jakoś wytrzymałem) i zawsze starałem się kulturalnie kontrargumentować. Nie jestem w stanie pisać tak aby wszyscy sobie jakiś teorii spiskowych w głowie nie tworzyli. Jak pisałem że oszczędności można przekazać poszkodowanemu myślałem że nic nie powinno stać na przeszkodzie aby tak zrobić. Zwróciłem uwagę że po co dodatkową kasę wysyłać skoro tyle lat wpłacaliśmy i można by jej było użyć jeżeli zostało potwierdzone że jakaś istnieje. Taka różnica gdyby ktoś naprawdę nie zauważył po 12 stronach w tym wątku. DER kimkolwiek on jest nie powinien decydować sam od siebie czy mam iść na urlop. Owszem może użyć pałki ale wtedy robi się z tego bez powodu mój "cyrk moje małpy" a przecież powinna być jakaś wolność słowa. Zbyszek użył pałki i wywalił komentarze, ale inni chcieli aby zostały przywrócone. Trzeba mieć trochę dystansu czasami i nie patrzeć przez pryzmat że ktoś chce wszystko rozwalić mimo że pytania są niewygodne.

Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 17 lutego 2023, 12:24

To nie ja podjąłem decyzję o takiej zasadzie, ba nawet słowa w temacie jej wyboru nie napisałem, a jedynie się do niej tu zastosowałem.
Skoro Uriuk ściągając Was z wakacji wcześniej twierdzi inaczej, to może warto tę zasadę zmienić. Dla mnie to nie ma znaczenia kto zbiera minusy, skoro je zbiera, to oznacza, że innym się ta treść nie podoba. Czy rzeczywiście to forma, czy jednak treść, taka tygodniowa kwarantanna, to dobry czas na zastanowieniem się nad tym. Co i właściwie dla kogo albo przeciw komu się robi oraz co należy zrobić, aby przestało się to nie podobać.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: uriuk » 17 lutego 2023, 12:30

Nigdy nie byłem miłośnikiem tworzenia regulaminów, ale widac przyszedł na to czas. Ponieważ nie jestem też miłośnikiem banowania wymyśliłem dział MMA, który nie jest widoczny w powiadomieniach. Niestety procedura przerzucania watkow do innego dzialu jest na tyle skomplikowana, ze w praktyce nikomu sie nie chce tego robic.
Do tej pory banowanie bylo za ewidentny spam, oraz dla Wieska, za rozwalanie forum przy pomocy belkotu na temat jego obsesji. Stad moj pomysl wywalania za 3 minusy. Poniewaz nie czytalem jego belkotu, musialem miec jasny sygnal, ze znowu nie wzial tabletek.
Forum sluzy do dyskutowania, a wywalanie dyskutanta nie jest metoda dyskusji. Co innego, kiedy dyskutant ma problemy psychiatryczne.
Inaczej mowiac, wywalamy kiedy potrzebny psychiatra, a nie psycholog.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 17 lutego 2023, 13:25

der pisze:To nie ja podjąłem decyzję o takiej zasadzie, ba nawet słowa w temacie jej wyboru nie napisałem, a jedynie się do niej tu zastosowałem.
Skoro Uriuk ściągając Was z wakacji wcześniej twierdzi inaczej, to może warto tę zasadę zmienić. Dla mnie to nie ma znaczenia kto zbiera minusy, skoro je zbiera, to oznacza, że innym się ta treść nie podoba. Czy rzeczywiście to forma, czy jednak treść, taka tygodniowa kwarantanna, to dobry czas na zastanowieniem się nad tym. Co i właściwie dla kogo albo przeciw komu się robi oraz co należy zrobić, aby przestało się to nie podobać.

Wszystko ok, ale o kwarantannie jeżeli nikogo nie obrażam i nie przeklinam chciałbym zadecydować samodzielnie. Wierz mi że jestem w stanie podjąć samodzielnie decyzję czy kontynuować czy nie mimo że mi ktoś daje negatywy. Nie jestem chory psychicznie. Patrzę na całą sprawę po prostu inaczej. Nie jestem w stanie zapanować nad tym co ktoś czuje gdy widzi moje zdania ułożone tak a nie inaczej. Najlepszym przykładem jest Mateusz który powyżej przyczepił się że napisałem "nie kłamał bo po co". Twierdzi że mogłem napisać inaczej, ale mnie taka bzdura nie przyszła po prostu do głowy. Nie możecie kogoś wywalać z forum przed obawą że ktoś źle zinterpretuje czyjesz wypowiedzi. Na tym polega wolność słowa, potem to już tylko jest cenzura. Dlatego byłem przeciwny w poprzednik wątku aby blokowano Mateusza jak zaseugerował Marek bo Mateusz nikogo nie obraził, wyraził swoje poglądy. W tym wątku na drugiej czy trzeciej stronie Mateusz mnie obraził ale nikt nie reagował. Tak samo zrobił Zbyszek. Wszystko jest nie tak. Jak chce ktoś być sprawiedliwy to naprawdę musi też kontrolować własne emocje jeżeli ma do dyspozycji granaty i karabin maszynowy jako ADMIN.

Pozdrawiam i pozostaję pełny optymizmu. Jak w przypadku PSP tak i w przypadku tego forum.

matgaw
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: matgaw » 17 lutego 2023, 13:40

JaroXS pisze:Nie jestem w stanie zapanować nad tym co ktoś czuje gdy widzi moje zdania ułożone tak a nie inaczej. Najlepszym przykładem jest Mateusz który powyżej przyczepił się że napisałem "nie kłamał bo po co". Twierdzi że mogłem napisać inaczej, ale mnie taka bzdura nie przyszła po prostu do głowy.

Z ciekawostek, takie objawy mogą być charakterystyczne dla zespołu Aspergera, zaburzeń ze spektrum autyzmu, czy też socjopatii. Ale wyłącznie po tekście, w dodatku w ograniczonej ilości, nie da się tego stwierdzić.

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Deflacja Inflacja Stagnacja taka sytuacja

Postautor: prokopcio » 17 lutego 2023, 14:10

To forum spada na psy przez te napierdalanki, A takie było wartościowe kiedyś.
Teraz nawet mi się nie chce tu wchodzić.
Dobrze, że choć reklam nie ma.
Piotr Domański pisze:Kurwa, napisz konkretnie kto Ci powiedział że PSP kisi 300 kawałków, po co owijasz w bibułę

JaroXS pisze:uzyskalem informacje tel. od Mateusza ze PSP ma oszczednosci miedzy 200-300 tys PLN.

SP8EBC pisze:Jarek Borowiec wspomniał moją osobę...chciałbym tu złożyć pewne oświadczenie:
Nie zajmuje się administracją żadnymi systemami w PSP i nie mam do nich dostępu. W identyczny sposób nie mam żadnego wpływu na finanse organizacji i w zasadzie nigdy takowego nie miałem (nie miałem też nigdy dostępu, czy wglądu w konta bankowe). Proszę mnie więc kategorycznie nie łączyć z jakimikolwiek dyskusjami, czy zarzutami o rzekome nadużycia finansowe i brak transparentności ze strony zarządu PSP.

No to niestety któryś z Was kłamie, nie ma innej opcji.
JaroXS pisze:tak jak zakladalem Mateusz nigdy nie klamal bo po co.

No to w końcu taki telefon z informacjami o kasie od Mateusza był czy nie ? Jeśli nie było to jest grube bezpodstawne pomówienie zwłaszcza, wskazując imennie Mateusza, że wyprowadził takie informacje z wewnątrz.

Już wspomniałem ale w sumie nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie które jest dla mnie nurtujące :
Jaro skoro siedzisz/latasz w Czechach i wyprowadziłeś się z PL ( domniemam, że było Ci tu źle ) to co daje Ci próba uzyskania informacji ile PSP ma kasy na koncie i nie tylko -> Po co Ci te informacje ?. Drążyłeś też sprawy rzekomych wypadków w szkołach polskich, też zasłyszanych z plotek. Ja Cię utożsamiam z pilotem, który ma sporo doświadczenia/umiejętności/wiedzy o lataniu i mógłby wiele wnieść dobrego w to środowisko, sranie w gniazdo i to nie swoje, szczucie jednych na drugich zostaw politykom. Kukizowi nieźle szło w świecie muzyki, zrobił to co Ty i większość zdeptała jego twórczość.
Dwa tematy podobne bo coś tam usłyszałeś - w obu przypadkach "pomówieni" zaprzeczyli ale smród zostaje na zawsze.
A może to komuś zależy, żeby Cię wykorzystać a ty łatwo się dajesz?

Załóżmy, że dogrzebiesz się że w PSP jest 211 123pln i co dalej z tym będziesz robił ?
To dużo czy mało? Jaka wg Ciebie kwota "buforowa" jest akceptowalna na koncie PSP ?

Ja szczerze mam to w dupie, tym bardziej Ty powinieneś ( no może ubolewam, nad brakiem pięknego kalendarza ).
Chcesz zmienić świat na lepszy ? Czy jak ? Nie mogę tego pojąć co tak naprawdę chcesz osiągnąć ?
Można znaleźć tysiące bardzo poważnych tematów których można się czepiać a nie takich pierdół.
Ubolewam, że forum zgniło ostatnio :( a będzie gniło jeszcze bardziej jak się nie skończą pomówienia, oskarżenia i drążenie tamatów niezwiązanych bezpośrednio z lataniem.

Ja z chęcią bym widział to forum bardziej rygorystyczne regulaminowo, żeby były w nim tylko treści związane z lataniem a nie polityką etc. Napierdalanki są fajne co lepsze PPG czy PG, trajka czy plecak, góry czy klify a nie personalne, jestem przeciwny banowaniu osób za wypowiedzi jeśli nie są obraźliwe i uważam je za nadużycie w tym przypadku. Chętniej wywaliłbym te tematy polityki zarządzania kasą całkowicie.

Minusy traktuję jak " nie zgadzam się z wypowiedzią autora " a nie " wykluczcie tego gościa z dyskusji bo mi się nie podoba jego zdanie ".

Nie psujmy tego forum do reszty.
Łukasz Prokop

Staszek Gwara

Postautor: Staszek Gwara » 17 lutego 2023, 15:20

Z perspektywy szarego pilota, Jaro ma rację pod jednym względem:

Lepiej by było gdyby sprawozdania finansowe PSP były publiczne / dostępne dla członków.

I to jest jedyna rzecz o której (moim zdaniem) jest sens w ogóle dalej rozmawiać.

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 17 lutego 2023, 15:31

Staszek Gwara pisze:Z perspektywy szarego pilota, Jaro ma rację pod jednym względem:
Lepiej by było gdyby sprawozdania finansowe PSP były publiczne / dostępne dla członków.
I to jest jedyna rzecz o której (moim zdaniem) jest sens w ogóle dalej rozmawiać.

Zgadzam się z tym stwierdzeniem w Twoich ustach jako członka/pilota tutejszego a nie kogoś z zewnątrz kogo to nie dotyczy a tym bardziej nie robi się tego w taki sposób jak w tym temacie. Uważam, że dało się to osiągnąć bez rzucania oskarżeń na wstępie. Teraz to jest jedno wielkie bagno z tego tematu i nie dziwię się, że zarząd PSP nie chce Jarkowi przedstawić rozliczeń.
Łukasz Prokop

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 17 lutego 2023, 16:13

prokopcio pisze:Zgadzam się z tym stwierdzeniem w Twoich ustach jako członka/pilota tutejszego a nie kogoś z zewnątrz kogo to nie dotyczy a tym bardziej nie robi się tego w taki sposób jak w tym temacie. Uważam, że dało się to osiągnąć bez rzucania oskarżeń na wstępie. Teraz to jest jedno wielkie bagno z tego tematu i nie dziwię się, że zarząd PSP nie chce Jarkowi przedstawić rozliczeń.

Jaro pisał, że miał spory udział w tworzeniu i działaniu PSP a teraz jest również jego członkiem. Nawet jak by nie był i nie miał by nic z tym wspólnego to nie rozumiem czemu zabraniać mu wyrażenia swojego zdania na temat działania stowarzyszenia. Ja nie jestem np. członkiem wiodącej a partii i mam nadzieję że nikt z tego powodu nie będzie mi zabraniał wyrażania zdania na jej temat.

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 17 lutego 2023, 16:17

Choćbyś nie chciał to ta wspomniana partia ma wplyw bezpośrednio na Twoje życie za Twoje pieniadze więc to inna sprawa oczywiscie można wyrażać swoje zdanie a nawet trzeba, ten cały watek cieżko mi nazwać "wyrażaniem swojej opinii"...
Jaro stał się członkiem dopiero po zarzutach że nim nie jest o ile sie nie mylę.
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 17 lutego 2023, 17:15

Piotr Domański pisze:Jaro pisał, że miał spory udział w tworzeniu i działaniu PSP a teraz jest również jego członkiem. Nawet jak by nie był i nie miał by nic z tym wspólnego to nie rozumiem czemu zabraniać mu wyrażenia swojego zdania na temat działania stowarzyszenia. Ja nie jestem np. członkiem wiodącej a partii i mam nadzieję że nikt z tego powodu nie będzie mi zabraniał wyrażania zdania na jej temat.

Nie wiem na czym opierał się wkład Jarosława w stworzenie PSP, natomiast to Zbigiewa Mariusza Gotkiewicza można znaleźć w trójcy komitetu założycielskiego PSP.

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 17 lutego 2023, 17:29

prokopcio pisze:Choćbyś nie chciał to ta wspomniana partia ma wplyw bezpośrednio na Twoje życie za Twoje pieniadze więc to inna sprawa oczywiscie można wyrażać swoje zdanie a nawet trzeba, ten cały watek cieżko mi nazwać "wyrażaniem swojej opinii"...
Jaro stał się członkiem dopiero po zarzutach że nim nie jest o ile sie nie mylę.

PSP jest bardzo potrzebne jako reprezentant całego środowiska i przydatne przypadku ubezpiczeń. Tą pierszą kwestię może dało by się rozwiązać na zasadzie federacji stoważyszeń lokalnych, te działają bez zarzutu, bo działają na własnym podwórku i naocznie widać skutki ich działania i w takie działania łatwiej jest się angażować. Wg. mnie lokalne stowarzyszenia mogą pokazywać faka postronym pilotom we wszystkich kwestiach organizacyjnych, natomiast stoważyszenie ogólnopolskie w załorzeniu reprezentujące wszystkich pilotów powinno działać w jak najbardziej przejrzysty sposób.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 17 lutego 2023, 17:32

Łukasz,

odpowiadam na Twoje pytania:

1) Tak była rozmowa telefoniczna z Mateuszem 1.5 roku temu gdzie powiedział że PSP ma dużo oszczędności i podał kwoty.
2) Po co mi informacja co się dzieje z oszczędnościami o których od lat nic nie wiadomo? Potrzebna jest dlatego że w przeciwieństwie do innych zależy mi na tym aby takie informacje były jawne. Zależy mi na tym bo by byłem przy powstaniu PSP, pomagałem, i wiele lat opłacałem składki ale i również opłacali, opłacają je moi koledzy z Polski, Czech itd. Chciałbym wiedzieć czy to jest dobrze zarządzane. Uważam że to jest ważne bo PSP ma reprezentować całe środowisko paralotniowe. Jeżeli nie jest bo obecnym działaczom w PSP się skończyła energia to można coś z tym zrobić aby tylko nie traciło na wartości. Np. przekazać potrzebującym innym pilotom albo po prostu oddać je pilotom jeżeli organizacja jest martwa i rozwiązać stowarzyszenie jeżeli nie ma następców i chętnych do roboty. Tak to w normalnym świecie powinno funkcjonować.
3) Co do zasłyszanej informacji odnośnie tego że organizacja jest martwa to też nie jest z mojej głowy ale z zasłyszanej od Mateusza przez telefon. Z resztą pisał to tutaj i sugerował wielokrotnie wystarczy przeszukać to forum. Może nie czytaliście uważnie, ale jego słów nie należy ignorować bo był przecież w zarządzie.
4) Reagowałem w tym wątku bo Mateusz założył że zarzucam ludziom kradzież, co prostowałem zaraz w drugim poście. Tam też go przeprosiłem że wkleilem mu KRS bo się oburzył mimo że informacja jest wszędzie dostępna włącznie z jego numerem PESEL. Oczywiście przyznaję mu rację że jest różnica danymi a tapetowaniem słupów danymi.
5) Zarzucam PSP kompletny brak transparentności co nie buduje zaufania w obecnych czasach. Kiedyś było inaczej. Widocznie się wszystkim skończyła energia do pracy bo zamieszczenie prostego raportu raz w roku jest banalnie proste. Pewnie 10x prostsze niż stworzenie kalendarza dla ludzi !
6) Uważam że po wszystkich latach ludziom się należy raport co ile kosztuje i na co są wydawane pieniądze bo my ten bałagan finansujemy. Ty, ja, inni itd. Może Ty jesteś taki że Cię nie interesuje na co Twoje XX PLN idzie ale ja bym chciał wiedzieć czy tylko będą sobie leżeć w banku bo już nie ma energii, czy może ma to jakiś głębszy sens. Taką rzecz trzeba wiedzieć, szczególnie jeżeli pojawiają się informację z wewnątrz że słabo jest. DER napisał "PSP wisi na włosku" parę postów wyżej i to nie jest z moich ust. Sorry że trochę wyrwane z jego kontekstu. Nie obraź się DER.

I tak mieszkam poza PL. Mam jednak przyjaciół w Polsce, firmę w Polsce ale i również w Czechach. Rodzinę w Polsce. Jeszcze nie zapomniałem o Polsce. Czuję się jak w domu w Polsce. Jeżeli każde trudne pytania o brak transparentności są odbierane tak że ktoś chce coś rozwalić do reszty to sorry ale potrzeba niektórym więcej dystansu.

Napiszę Ci bardzo prosto teraz, i uważam że nie sposób się z tym nie zgodzić.

To forum i ten wątek czyta też zarząd PSP. Wystarczyło mnie wyjaśnić w postaci raportu finansowego za ostatnia lata działalności i temat by się skończył.

Odbiłem się od ściany publicznej i kolegów, więc opłaciłem składki zostałem ponownie członkiem i zacząłem zadawać pytania bezpośrednio. Odpisano mi po miesiącu więc podzieliłem się tymi informacjami tutaj. Równie dobrze przecież mogłem to zostawić dla siebie i bawić się w spekulacje głuchy telefon "tylko nie mów że Ci to wysłałem mówiłem bla bla bla", ale tak nie zrobiłem bo w przeciwieństwie do innych zależy mi na czymś. Jeżeli ktoś myśli że przez zadawanie trudnych pytań mam chęci rozwalenia systemu to jest w błędzie.

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2023, 17:36 przez JaroXS, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 17 lutego 2023, 17:34

der pisze:Nie wiem na czym opierał się wkład Jarosława w stworzenie PSP, natomiast to Zbigiewa Mariusza Gotkiewicza można znaleźć w trójcy komitetu założycielskiego PSP.

Zbyszkowi to medal trzeba przywiesić za prospołeczną działalność i to nie podlega dyskusji, ale też nie może być z tego powodu wyjęty z pod wszelkiej krytyki.

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 17 lutego 2023, 18:45

Wiem co to i po co jest PSP Jarku, ja nie sądzę, że to do czego dążysz jest złe tylko, że sposob podejscia uważam za tragiczny. I drugą sprawą jest dla mnie niejasność polega dlaczego akurat Ty tak bardzo walczycz ' za kolegów ' / ich reprezentujesz i czy na ich życzenie to robisz czy Ty sam wymysliłeś z zagranicy że im ( nam pilotom z Polski ) pomożesz.
Łukasz Prokop

JaroXS

Postautor: JaroXS » 17 lutego 2023, 19:01

Lukasz,

Masz do tego zupelne prawo aby stwierdzic ze forma Ci sie nie podoba. Akceptuje i szanuje za wyrazone zdanie.

Dlaczego walcze za kolegow? Dlaczego robie filmy dla ludzi? Dlaczego pomagam pilotom po wypadkach? Dlaczego pomagalem PSP? Dlaczego jezdzilem do zarzadu SILP aby pogadac o programie szkolenia? Dlaczego robie analizy wypadkow? Dlaczego kradlem kursantow z Polski do Czech jak mi niektorzy zarzucili?

Nie wiem, moze jednak lepiej nie robic nic i przejsc kolo wszystkiego obojetnie.

Z zagranicy mozna wiele zrobic jak widzisz. Tak naprawde nie ma znaczenia gdzie siedzisz ale czy masz jakies checi.

Niektorzy nazywaja to lansem...

Pozdrawiam,

matgaw
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: matgaw » 17 lutego 2023, 20:06

JaroXS pisze:Potrzebna jest dlatego że w przeciwieństwie do innych zależy mi na tym aby takie informacje były jawne. Zależy mi na tym bo by byłem przy powstaniu PSP, pomagałem, i wiele lat opłacałem składki ale i również opłacali, opłacają je moi koledzy z Polski, Czech itd. Chciałbym wiedzieć czy to jest dobrze zarządzane. Uważam że to jest ważne bo PSP ma reprezentować całe środowisko paralotniowe. Jeżeli nie jest bo obecnym działaczom w PSP się skończyła energia to można coś z tym zrobić aby tylko nie traciło na wartości. Np. przekazać potrzebującym innym pilotom albo po prostu oddać je pilotom jeżeli organizacja jest martwa i rozwiązać stowarzyszenie jeżeli nie ma następców i chętnych do roboty. Tak to w normalnym świecie powinno funkcjonować.

Już się dowiedziałeś. Wygenerowałeś komuś robotę. Co dalej?

Przemysław

Postautor: Przemysław » 17 lutego 2023, 22:07

prokopcio pisze:Wiem co to i po co jest PSP Jarku, ja nie sądzę, że to do czego dążysz jest złe tylko, że sposob podejscia uważam za tragiczny. I drugą sprawą jest dla mnie niejasność polega dlaczego akurat Ty tak bardzo walczycz ' za kolegów ' / ich reprezentujesz i czy na ich życzenie to robisz czy Ty sam wymysliłeś z zagranicy że im ( nam pilotom z Polski ) pomożesz.

A jakie to ma znaczenie czy ktoś ma dom w polskim czy w czeskim Cieszynie?

P.

Wróć do „Ogólne”