Przemku, chodzi o to że wg regulaminu liczy się najlepszy lot z danego startowiska a u niektórych "wiszą" jeszcze te gorsze, mimo że np. ostatnio zrobili większą odległość (to jest zależne od portalu albo algorytmu zapewne). Nie mam tu żadnych zastrzeżeń co do formuły lub regulaminu rywalizacji, ani tej, ani żadnej innej w której bierzemy udział. Chodzi mi tylko i wyłącznie o aktualizowanie rankingu przez portal, o czym napisał kolega wyżej. W "Pucharze podwórkowym" również jest podobnie, wiszą stare loty a nowe mimo iż są na portalu i są lepsze, nie weszły do rywalizacji, choć mają taki sam status jak te które weszły. Przeczytałem regulaminy i obostrzenia i wszystko wydaje się ok a lotów nie ma
P. S.
Ja i tak się nie liczę w rywalizacji, także zgłaszam to czysto technicznie. Wiem, z tym nie do Ciebie tylko do administracji XCportalu.[/quote]
Już widze o co Ci chodzi. poprawiłeś lot we Władku ale nie został przypisany do lokalizacji. Sprawdze dlaczego tak się stało, błąd musi byc techniczny ponieważ zasada jest taka że lot w oznaczonych w systemie startowiskach (a dokładnie o cylindrze 3km od punktu oznaczonego jako startowisko) jest automatycznie przypisywany do poszczególnych rywalizacji np XcPortal oraz Puchar Klifowy itp. Tutaj jest jakiś błąd i to przypisanie nie nastąpiło.
Napisze dziś do Agaty lub Lecha aby to poprwili i wyeliminowali błąd w algorytmie
Takie rzeczy trzeba na bierząco zgłaszac żeby rywalizacja miała zdrowy i przejrzysty przebieg
pozdr
Przemek