Jest sprawa
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Jest sprawa
Kurde, te się spóźniłem :/ Ale jeśli będzie jeszcze jakaś kolejna, to masz moje kilka groszy Zbyszku Kogo jak kogo, ale Ciebie to na złotym, latającym dywanie powinni przywieźć z powrotem
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
A Ty nie mieszkała kiedyś we Wrocławiu? Życie tu jest tanie. 6 stów wystarcza na miesiąc. Jedynie te promy trochę nas zaskoczyły. I tak jest nieźle bo słyszałem o cenie 1800 euro od auta i do tego dantejskie sceny przy próbie wydostania się z Maroka. A nikt z władz nie widzi problemu. Sytuacja jest dokładnie taka jak w Zamku Kafki. Machina biurokratyczna jest wszechwładna w pokazywaniu że ludzie nic nie znaczą. Politycy to banda pasożytów walczących o władzę a społeczeństwo jak sobie samo nie poradzi to nikt mu nie pomoże. To musi pierdolnąć.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Były Pilot
Zbyszek. Ja Cię zobowiązuję do raportowania Twojej tam sytuacji dowolnym znanym Ci kanałem łączności ze mną. Wiem, że nie chcesz prosić o pomoc, ale są inne fajne metody, których można użyć celem zebrania pieniędzy na bytowanie w oczekiwaniu na powrót lub inne potrzeby ratunkowe.
Mariusz Kilian
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:A Ty nie mieszkała kiedyś we Wrocławiu? Życie tu jest tanie. 6 stów wystarcza na miesiąc. Jedynie te promy trochę nas zaskoczyły. I tak jest nieźle bo słyszałem o cenie 1800 euro od auta i do tego dantejskie sceny przy próbie wydostania się z Maroka. A nikt z władz nie widzi problemu. Sytuacja jest dokładnie taka jak w Zamku Kafki. Machina biurokratyczna jest wszechwładna w pokazywaniu że ludzie nic nie znaczą. Politycy to banda pasożytów walczących o władzę a społeczeństwo jak sobie samo nie poradzi to nikt mu nie pomoże. To musi pierdolnąć.
Nie, gdybym mieszkał we Wrocawiu nie musiałbym w Brzegu nocy spędzić w jednym pokoju z Uriukiem;)
Bez obaw Zbyszku mi też obcięli możliwość zarabiania na papu, ale jeszcze trochę oszczędności jest i jak był byś w potrzebie to się podzielę. To pierdolnie, mam nadzieję że szybko.
- der
Zbyszek Gotkiewicz pisze:To dziwne uczucie gdy się okazuje że człowiek jest otoczony taką ilością przyjaciół. Trudno to wyrazić.
A może jednak ?
Ponad 80 osób wyraziło spontaniczny gest zainteresowania. Twoją sytuacją, niemocą. Chęć zareagowania w sposób w jaki było to możliwe.
Wymyśliłem jak możesz się tej grupie odwdzięczyć.
Załóż wątek, który będzie dziennikiem. Od dziś, dnia, w którym spotkałeś się z czymś dla ciebie nowym, do dnia powrotu do domu.
Może to będzie tydzień (oby) a może niestety ponad miesiąc.
Znaleźliście się w miejscu i porze, w której żaden inny polski paralotniarz się nie znalazł. To nie znaczy, że nie chciałby wiedzieć, jak sobie wtedy radzić, z życiem, stresem, niemocą, trudnościami dnia codziennego, dnia który zamienił się w długie miesiące. Czy w ogóle myślicie o lataniu, a może da się latać ? Co jeść, kiedy nie można dobrze wyjść, co da się zobaczyć, czy w ogóle chce się jeszcze patrzeć ?
Wątek zamknij po każdym wpisie, masz takie uprawnienia, tak by nie zaśmiecać go wpisami, komentarzami, do tego stwórz osobny wątek. W ten sposób po liczbie wyświetleń ocenisz sam, ile osób rzeczywiście obchodzi wasz los. Stwierdzisz, że zbyt mało ? bez skrupułów usuniesz go, ale wierz mi, nie będzie do tego powodu.
W sumie gdybyś pisał dziennik, od dnia ogłoszenia pandemii, oczami paralotniarza, nie zupełnie o lataniu, mógłby być to całkiem ciekawy materiał na książkę.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
To by było coś zupełnie nowego dla mnie. Zastanowię się jak to zrobić. Później na próbę opiszę dzisiejszy dzień. A miejsce na komentarze zostawię bo pewnie będą pytania. W końcu to co tu robimy wymyka się nieco rutynie
Zbyszek Gotkiewicz
- Marcus Biesioroff
- Latam: Tylko Swobodnie
Ja prosiak nie wpłaciłem, bo krucho z kasą, ale,że 3 tygodnie do końca, liczyłem, że się wyrobię. Tymczasem czytam, że zrzutka zawieszona, wchodzę, widzę, że cel osiągnięty z nawiązką sporo przed czasem.
Powiem krótko: BRAWO WY!!! Serce rośnie!
Powiem krótko: BRAWO WY!!! Serce rośnie!
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują
- Marcin.
- Latam: Tylko Swobodnie
Jakby co zakladajcie nowe zrzutki na ten cel i dobrze ze Uriuk tu dal znac na pgforum
Trzymajcie sie
Trzymajcie sie