Afera na FB

Dyskusja na tematy nie pasujące w żaden sposób do pozostałych kategorii na forum. Dyskusje niezwiązane z glajtami, a nawet nielotnicze proszę umieszczać w "Szwarc, mydło i powidło"
SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Re: Afera na FB

Postautor: SP8EBC » 07 września 2022, 07:15

SkyTrekking pisze:
Do wszystkich Podsumowując, moja grupa, moje zasady, czy się komuś podoba czy nie. Zawsze mogę zrobić "klik" i problem zniknie.

Ps.
Proponuję cieszyć się lataniem. W życiu trzeba szukać pozytywów jest ich tak mało.

Mialem nie ciagnac tej dramy dalej ale fikołki Cwudzińskiego są już nie tyle nieśmieszne co niesmaczne. Zanim przejdę dalej warto nadmienić, że obecnie na jego prywatnym folwarku moderatorami i administratorami nie jest już ani Rafał Reinert ani nawet Pomarański. Taką informację udało mi się pozyskać z FB zanim nie dostałem tam bana :) Nie wiem czy jest to tylko gra pozorów, czy też panowie się poróżnili (wątpie ale o tym zaraz) albo co innego ale fakt faktem.

No więc wczoraj zaczął się następny rozdział dramy pt. SIV u Pomarańskiego. Paweł wrzucił jakiś kolejny film z SIV w Paczkowie. Nie zdążyłem go nawet oglądnąć do końca a w tzw. międzyczasie film spadł. No ćóż. To, że kasta instruktorów dba o swoje wzajemne ineteresy jest może i obżydliwe ale z ich punktu normlane.

Jak to zwykle ja, wrzuciłem krótkiego, prześmiewczego posta, że szybko spadło z rowerka i ORMO czuwa. Ten post też spadł z banem dla mojej osoby. Ogólnie w dupie mam jakieś pato grupy na FB - łaski mi Cwudziński nie robisz. Masz jakiś problem z władzą medialną, która Ci się przez czysty przypadek udzieliła. Powiedz jednak w końcu, że ta grupa ma być reklamówką twoją i twoich kolegów. Gdybyś to przyznał w momencie jak banowałeś Mikołaja Kocota, to przyanjmniej sprawa była by jasna. A tak utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że Wy wszyscy instruktorzy jesteście największą zarazą pieknego sportu jakim jest paralotniarstwo. Jesteście chwastem, który ktoś (ULC?) powinien w końcu wyrwać i zrobić porządek raz na zawsze. Was powinni na zmianę cisnąć kontrolami ze skarbówki, ULC i UoKIK. Do momentu aż na rynku nie zostaną najlepsi.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Bulba
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Bulba » 07 września 2022, 08:50

Widać Cwudziński uparł się pójść na dno razem z Pomarańskim. To dziwne, ponieważ Pomarański ma wyrok skazujący i zakaz prowadzenia działalności, a Cwudziński miał czystą kartę. Ale widać koniecznie chce być kojarzony z kryminalistą.

Winston Smith
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Winston Smith » 07 września 2022, 09:07

Ogólnie w dupie mam jakieś pato grupy na FB

Eee, gdyby tak było, nie produkowałbyś tyle tekstu. Oszczędzaj baterię na lepsze rzeczy ;)

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 07 września 2022, 09:49

Winston Smith pisze:
Ogólnie w dupie mam jakieś pato grupy na FB

Eee, gdyby tak było, nie produkowałbyś tyle tekstu. Oszczędzaj baterię na lepsze rzeczy ;)

Dużo tam nie naprodukowałem. Taki krótki i złośliwy mem. Taki mój urok osobisty ;) Był zlośliwy ale nikt nie był w nim nawet wymieniony z nazwiska i nie był skierowany do nikogo personalnie :) No chodź może ORMO coś tu sugerowało ale sam wiesz :D

A jak już jesteśmy przy bezczelnej reklamie, to zapraszam na grupę Skrzyczne Paralotnie na facebooku. Jestem na niej moderatorem i mogę zagwarantować, że nie obowiązuje tam żadna cenzura. Selektywne dobieranie tematów sprowadza się do tego, że jest to grupa tematyczna o konkretnej górze i dyskusje są raczej wyłącznie o Skrzycznem i ogólnie o lataniu w Beskidach (przewija się czasami Żar). Czasami wrzucę zdjęcia, czasami napisze jakąś relację. Zdarzają się materiały o typowo 'edukacyjnym' charakterze, typu jak używać xcmeteo i od czego zależy wysokość podstawy chmur.

https://www.facebook.com/groups/1554656178142973

Nie ma na niej zatwierdzania postów. Jest jedynie zatwierdzanie nowych użytkowników z wiadomych powodów.
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 września 2022, 10:18

Mateusz, jeśli na swojej grupie promujesz opinie na temat instruktorów zbieżne z twoimi to nie licz na wsparcie. Ja też jestem instruktorem i mnie obraża twoja opinia na temat instruktorów w polskim paralotniarstwie.
Zbyszek Gotkiewicz

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 07 września 2022, 10:40

A jak inaczej skomentować patologię, która ma obecnie miejsce na rynku? PS. Na Skrzuczne Paralotnie nie ma o instruktorach. Nie ma nawet w zasadzie żadnych reklam.
Mateusz Lubecki

matgaw
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: matgaw » 07 września 2022, 11:06

Jeżeli dobrze zrozumiałem to filmik spadł, ponieważ to Paweł wrzucił go na YouTube i autor filmu, Jan R., kazał mu go usunąć.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 07 września 2022, 11:10

matgaw pisze:Jeżeli dobrze zrozumiałem to filmik spadł, ponieważ to Paweł wrzucił go na YouTube i autor filmu, Jan R., kazał mu go usunąć.

W film nie wnikam. Jeżeli takie były intencję jego autora (tzn. osoby, która faktycznie nagrała materiał) to spoko. Ja tu komentuje bana i wyrzucanie postów jedynie przelotnie traktujących o instruktorze, który jest dobrym kolegą właściciela grupy. Ani nie obraźliwie, ani nawet nie wprost. Jak widać jemu już nie tyle nie podoba się dyskusja na temat pomarańczy, co nawet naśmiewanie się z tego, że on dyskusję o pomarańczy cenzuruje. No bo gdyby to Paweł sam z siebie najpierw film umieścił a potem go usunął, to raczej nie banował by mnie za heheszki o ORMO, czyż nie Whatsonie ;)
Mateusz Lubecki

Wróć do „Ogólne”