Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ja z tych co wierzą w Boga mimo że wiem że go nie ma Wiara zawsze była ponad rozumem.
To jest cecha mądrych ludzi. Wiedzą, że rozum to nie wszystko.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ja z tych co wierzą w Boga mimo że wiem że go nie ma Wiara zawsze była ponad rozumem.
micro pisze:Bóg napewno jest - na zawietrznej! .
Lucjan Piekutowski pisze:To jest cecha mądrych ludzi. Wiedzą, że rozum to nie wszystko.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Zawietrznej należy unikać jak ognia i mieć świadomość że skrzydło będzie się zachowywało w sposób zupełnie nieprzewidywalny jeśli tam wlecimy, ale umiejętności i klasa skrzydła bardzo tu pomagają.
prokopcio pisze:oczywiście nie można zero-jedynkowo traktować zawietrznej ale na tym obrazku pewnie nie bez znaczenia jest kierunek padania promieni słonecznych, choć pewien tego nie jestem
ciacholot pisze:prokopcio pisze:oczywiście nie można zero-jedynkowo traktować zawietrznej ale na tym obrazku pewnie nie bez znaczenia jest kierunek padania promieni słonecznych, choć pewien tego nie jestem
On nie jest bez znaczenia tylko ma zasadnicze znaczenie ponieważ termika "przebija" słaby wiatr.
prokopcio pisze:czasami zadaję głupie pytania, zaryzykuję i tym razem - wg rysunku na górze przy słabym wietrze - gdy widzimy perfidne oznaki dobrego komina na zawietrznej i nigdzie indziej to warto do niego lecieć ? tzn ja wiem - znów nie jest to zero jedynkowe i trzeba bardzo dobrze potrafić ocenić sytuację ale pytanie bardziej w kierunku potwierdzenia "mitu" - NIE LEĆ TAM NIGDY ( z zastrzeżeniem wyboru mniejszego zła jak wspomniał ArekG ).
ps. Paralotniowe prezenty znalezione pod choinką
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dryfowanie w kominie na jego zawietrzną to najpopularniejszy problem pilotów uczących się latania termicznego. Mechanizm powodujący to zjawisko jest prosty i gdzieś już tu pisałem o tym. Zaraz poszukam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość