Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mnie nie chodzi o używanie pseudonimów, ale o ukrywanie swojej tożsamości
Idąc "tropem" tych Twoich "inwigilacyjnych weryfikacji", to jaką miał tożsamość , osobnik podpisujący się pseudonimem "Rada Starszych" ?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mnie nie chodzi o używanie pseudonimów, ale o ukrywanie swojej tożsamości
fotolot pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mnie nie chodzi o używanie pseudonimów, ale o ukrywanie swojej tożsamości
Idąc "tropem" tych Twoich "inwigilacyjnych weryfikacji", to jaką miał tożsamość , osobnik podpisujący się pseudonimem "Rada Starszych" ?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Przecież to wszyscy wiedzą. Aż wstyd pisać.
Cumulus congestus pisze:Cumulus. Zostawmy Twój dorobek bo anonimy dorobku nie mają. Nie zrozumiałeś mojego narzekania. Ja nie narzekam że mnie nie lubią. Z tym nie mam problemu. Komercja zjadła naszą pasję. Wiesz o czym piszę?
Zbyszek Gotkiewicz
Uzywanie przez Ciebie slowa "komercja" w ewidentnie pejoratywnym znaczeniu, sprawia wrazenie ze bardzo Ci ona przeszkadza, ze w niej upatrujesz upadku naleznej wzmozonej empatii po pojawieniu sie na stoku czy holowisku, kiedys, twierdzisz bylo sie wsrod przyjaciol z ta sama pasja, a dzis czujesz inaczej.
To Twoje odczucie, pisalem, ja czuje co innego w tych miejscach.
To spytam, a kto kazal Ci w te "komerche" brnac?..szkolic za kase, organizowac szkoleniowe wyjazdy zagraniczne,dealowac i chwalic sprzet Narodowego producenta, pisac ksiazki ??
No kto ?? I dlaczego ?
Wiadomo, dla kasy i slawy, uznania, to normalne spoleczne motywacje, czasem te motywacje ubiera sie w piekne slowka jak : " czuje potrzebe podzielenia sie wiedza" czy " odczuwam niezmierna chec podzielenia sie swym wielkim doswiadczeniem ", ale to tylko slowa, aby nawet siebie oszukiwac ze ta " komercha" jest bee.
Slowa, slowa, slowa.
A wieksza co roku ilosc szkolacych sie ludziom ktora to nazywasz komercja, nic nie zjadla, spowodowala ze latanie stalo sie popularne, dalo chleb Tobie,Trollowi,Tamarze,Patowi Pechusiowi,Walterowi i Korcą, i wielu innym.
A zapewne i 1000 kolejnych przyszlych-niedoszlych zakupi "Sume" dajac Ci spokojna egzystencje do wiosny,kiedy moze covid moze odpusci i zaczniecie szkolic, za pieniadze oczywiscie, czyli dokladnie sie w te komerche wpisywac.
A mogles zostac przeciez Ostatnim Romantycznym Pilotem, zyjacym w tej swojej lesnej samotni, jedzacym korzonki i glisty romantykiem, latajacym na pocerowanym PL 10 i bez netu, kontrowersyjnych wypowiedzi, srania, ups sorry wyprozniania sie w inne Fora i byc uwielbianym przez wszystkich.
Wiec po co te utyskiwania i zale?
Po co skakanie do gardla kazdemu co mysli inaczej, i zaraz pytania o nazwisko, dorobek osiagniecia?
A tak na marginesie, przejzalem wazniejsze portale xc, na zadnym nie jestes nawet zarejestrowany,wiec po co te wrzuty, ze nie znalazles tam Cumulusa?
To jak dalej latasz przeloty na poswiadczenie od Soltysa lub z MO ?
Swiat pedzi i tak jak bys chcial nie jest i juz nie bedzie.
Czasu nie cofniesz, trzeba tylko umiec pieknie dojrzec, przestac zyc wspomnieniami i pogodzic sie z tym co oczywiste i nieuchronne widze po sobie, bo kiedys loty 6-8 h nie byly problemem a teraz juz trzeba lac w dren ze 3 razy i coraz czesciej czlowiek rozglada sie za transportem na gore, zamiast jak kiedys dawac z buta, tak wszystko mija, sila, piekno i ludzkie uznanie tez, wiec wiecej radosci zycia i dystansu zycze.
JaroXS pisze:Ja np. zrobilem troche filmow za darmo bo nikomu sie dupy pod tym katem nie chcialo ruszyc za 25 lat polskiego paralotniarstwa.....
Komercja sprawia ze juz nie jest tak jak kiedys.
fotolot pisze:JaroXS pisze:Ja np. zrobilem troche filmow za darmo bo nikomu sie dupy pod tym katem nie chcialo ruszyc za 25 lat polskiego paralotniarstwa.....
Komercja sprawia ze juz nie jest tak jak kiedys.
Hej Jaro. Tutaj jest jak jest, bo to charaktery poszczegolnych ludzi, organizujących i tworzących tą obecną "komercję", wespół z urzedasami, są za to odpowiedzialne . Oraz jak jest ona miejscami zróżnicowana w swej faktycznej solidności i czym to skutkuje . Inni polscy piloci czy instruktorzy, jak widać przez te wszystkie lata, nie poczuli w sobie, tak samo bezinteresownych, publicznych kompetencji edukacyjnych jak Ty...?. O mały włos sam też nie zginąłeś z niewiedzy, oblatując swój naped. A ktoś inny, doświadczony, np. z nalotem na PPG ,liczonym w tysiącach godzin, mógłby bardzo wiele dobrego publicznie zrobić, nawet bez "ruszania dupy". Rozsiąść się wygodnie np. na "parasofie"(zamiast wspólnego ogniska z pionierskich czasów), przy jakimś zasponsorowanym,symbolicznie sączonym trunku . By swą otwartą, ludzką , szczerością, dobrowolnie(lub sprzedajnie za ustaloną kasę-pozwalającą mowcy trzymać "sensowny poziom"). Za wczasu publicznie doedukowywać ,kolejne niedoszłe ofiary, "bezsensownych" wypadków, popełnianych z nieświadomości fizycznych zjawisk i zagrożeń. Statystycznie co druga osoba jest do uratowania , przyrównując do spodziewanej ilości ofiar po dotychczasowych zagranicznych, dwukrotnie skuteczniejszych systemach nauczania ?
JaroXS pisze: Co do mojego incydentu PPG to jest to moja wina, bo oplot był mizerny i miałem zbyt długie sterówki akrobacyjne. Czy mam obwiniać za to innych kolegów że nie nakręcili o tym filmu albo nie napisali książki ? Na pewno nie!
Jeszcze raz powtarzam że latanie jest dla ludzi myślących. Jak nie myślisz to umierasz i jest obojętne ile masz lat doświadczenia.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ksywka zawsze była wyróżnieniem. Człowiek był rozpoznawany po ksywce. Owszem, były takie momentu w historii gdy używało się pseudonimów, ale to głównie w konspiracji. Mnie nie chodzi o używanie pseudonimów, ale o ukrywanie swojej tożsamości. Dla mnie to dziwna potrzeba sugerująca złe zamiary. Choć pewnie też wynika z jakiś wewnętrznych potrzeb.
der pisze:Bo pomyliles programy.
Ty to raczej juz do Sanatorium milosci.
ciacholot pisze:Sław(ny) pisze: ...uj z taką pracą w której trzeba udawać kogoś innego kim się jest naprawdę.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:ciacholot pisze:Sław(ny) pisze: ...uj z taką pracą w której trzeba udawać kogoś innego kim się jest naprawdę.
Przecież większość tak robi. Popatrz na nasz rząd
ciacholot pisze:W ogóle poco coś udawać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość