Nie będzie emisji filmu
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Nie będzie emisji filmu
O zlocie z Mont Blanc
Ostatnio zmieniony 12 października 2016, 19:14 przez Rel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
- Lucjan Piekutowski
Re: Nie będzie emisji filmu
Rel pisze:O zlocie z Mont Blanc
Szkoda, że robi się z tego filmu film polityczny.
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Były Pilot
Zawsze w to miejsce można obejrzeć cały serial o innym locie.
Mariusz Kilian
- Zippo_Drill
- Latam: Tylko Swobodnie
ciacholot pisze:Zawsze w to miejsce można obejrzeć cały serial o innym locie.
Znaczy który serial?
A nie można tego sprzedać innej telewizji? Publicznej, zdaje się, już prawie i tak nikt nie ogląda....
Bartek Naszewski
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
Re: pierwszy polski
pierwszy polski?
Zastanawia mnie zwrot "pierwszy polski zlot na paralotniach z Mt. Blanck" - to mialo byc 2 lata temu?
Przeciez z masywu Mt. Blanck do 2014 zlatywalo bardzo wielu polskich paralotniarzy wiele lat wczesniej, w tym nizej podpisany i wielu jego znajomych.
Jak jest ladna jesienna pogoda to z Mt Blank od lat zlatuja dziesiatki paralotniarzy i tandemow z pasarzerami.
Fabryka Filmu to chyba taka sama fabryka "prawd" jak KOD.
Pozdrowienia
Marek
Zastanawia mnie zwrot "pierwszy polski zlot na paralotniach z Mt. Blanck" - to mialo byc 2 lata temu?
Przeciez z masywu Mt. Blanck do 2014 zlatywalo bardzo wielu polskich paralotniarzy wiele lat wczesniej, w tym nizej podpisany i wielu jego znajomych.
Jak jest ladna jesienna pogoda to z Mt Blank od lat zlatuja dziesiatki paralotniarzy i tandemow z pasarzerami.
Fabryka Filmu to chyba taka sama fabryka "prawd" jak KOD.
Pozdrowienia
Marek
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Może wyżej podpisany zlatywał z innej góry. W liście pisze o Mt. Blanc a nie o "Mt Blank" czy też "Mt Blanck" ? "pasarzer" pisze się pasażer. Taaa pisownia na poziomie programów z TVP .
- marek mastalerz
- Kontakt:
To jest forum paralotniowe a nie polityczne. Dajcie sobie siana.
pozdro
pozdro
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.
Zbyszek Gotkiewicz
- Lucjan Piekutowski
Wezmę się za "adwokata diabła" i wkleję wpis z FB
cyt. "Przemysław Orcholski Gdyby ktos z Panstwa, szczegolnie tych sceptycznych, znal innego (innych) Polaka (Polakow), ktorzy zlecieli z Mt Blanc, bede wdzieczny za info. Wiemy, ze byl zlot z Gouter i z okolic Vallot'a. Z naszych informacji wynika, ze z wierzcholka nikt przed nami nie zlecial. A pierdolom, ktorzy pierdolą, serdecznie polecamy szmate na plecy, bieg na 5 tys. i zlot. Wtedy pogadamy. " koniec cytatu.
I tyle moich informacji. Może ktoś z Was zleciał z wierzchołka wcześniej?
Tutaj chyba chodziło o dokonanie wyczynu pt. wejście na górę, zlot ze szczytu i zrobienie z tego produkcji. Nie wiem nie znam się, tak się domyślam.
cyt. "Przemysław Orcholski Gdyby ktos z Panstwa, szczegolnie tych sceptycznych, znal innego (innych) Polaka (Polakow), ktorzy zlecieli z Mt Blanc, bede wdzieczny za info. Wiemy, ze byl zlot z Gouter i z okolic Vallot'a. Z naszych informacji wynika, ze z wierzcholka nikt przed nami nie zlecial. A pierdolom, ktorzy pierdolą, serdecznie polecamy szmate na plecy, bieg na 5 tys. i zlot. Wtedy pogadamy. " koniec cytatu.
I tyle moich informacji. Może ktoś z Was zleciał z wierzchołka wcześniej?
Tutaj chyba chodziło o dokonanie wyczynu pt. wejście na górę, zlot ze szczytu i zrobienie z tego produkcji. Nie wiem nie znam się, tak się domyślam.
Większość z nas lata dla przyjemności, relaksu, zabawy czy też wyników. Tutaj widać pionierstwo, ale czy na pewno tylko dla zrobienia czegoś nowego, wyjątkowego, zrobienia kroku dalej niż pozostali? Obawiam się że biznesplan nie wypalił, i stąd te smutki. Czy to jedyny niewyemitowany film? Gdyby film był wątkiem pobocznym/dodatkiem do samego latania to chyba nie byłoby takiej roszczeniowej postawy.
Jeśli autorom filmu zależy na pokazaniu historii, pasji, rzemiosła a nie tylko na pozyskaniu pieniędzy i 'publikacji do portfolio' to przy dzisiejszej technologii chyba nie powinno być najmniejszych problemów z trafieniem do szerszej publiczności, kanałami nowszymi (np. youtube) niż tymi wykorzystywanymi już obecnie prawie tylko przez jaskiniowców (a jeśli koniecznie TV to może warto wysłać propozycje do innych telewizji - discovery, extremeTv lub innych stacji, dla których tematyka filmu bardziej wpasowywała się w wizję)?. Chyba lepsze to niż zamknięcie materiału nad którym spędzono wiele godzin w szufladzie ze stwierdzeniem - 'podziękujcie TVP i lepszej zmianie'.
Jeśli autorom filmu zależy na pokazaniu historii, pasji, rzemiosła a nie tylko na pozyskaniu pieniędzy i 'publikacji do portfolio' to przy dzisiejszej technologii chyba nie powinno być najmniejszych problemów z trafieniem do szerszej publiczności, kanałami nowszymi (np. youtube) niż tymi wykorzystywanymi już obecnie prawie tylko przez jaskiniowców (a jeśli koniecznie TV to może warto wysłać propozycje do innych telewizji - discovery, extremeTv lub innych stacji, dla których tematyka filmu bardziej wpasowywała się w wizję)?. Chyba lepsze to niż zamknięcie materiału nad którym spędzono wiele godzin w szufladzie ze stwierdzeniem - 'podziękujcie TVP i lepszej zmianie'.
-
- Doświadczenie: Były Pilot
Nie sądzę, że twórcy filmu spoczną na propozycji do TVP.
Rozmawialiśmy kiedyś z kolegami o projekcie zrobienia relacji ze zlotów z kilku wulkanów. Też chcieliśmy gdzieś to pokazać i nie koniecznie dla zarobku. Może bardziej dla zwrotu kosztów. Nic w tym złego nie widzę. Jest to zupełnie normalna praktyka. Są przecież takie filmy o nie tylko naszym sporcie. Ja oglądam je z przyjemnością i na ten też zaczekam. Jeśli będzie to w TV komercyjnej gdzie wykładnią jest kasa to dlaczego twórcy filmu mieli by robić tam prezenty. To, że wybierają kto ma to pokazać też jest dla mnie zrozumiałe i bardziej widzę w tym odcięcie się od polityki niż odwrotnie.
Jeśli uda im się zarobić na tym filmie to będą mieli kasę i motywację do następnego filmu, a my coś do oglądania. Poza tym ich zlot, ich film, ich pomysł ich sukces, albo porażka i ich sprawa co z tym zrobią. Oby nie odpuścili i im się udało.
Rozmawialiśmy kiedyś z kolegami o projekcie zrobienia relacji ze zlotów z kilku wulkanów. Też chcieliśmy gdzieś to pokazać i nie koniecznie dla zarobku. Może bardziej dla zwrotu kosztów. Nic w tym złego nie widzę. Jest to zupełnie normalna praktyka. Są przecież takie filmy o nie tylko naszym sporcie. Ja oglądam je z przyjemnością i na ten też zaczekam. Jeśli będzie to w TV komercyjnej gdzie wykładnią jest kasa to dlaczego twórcy filmu mieli by robić tam prezenty. To, że wybierają kto ma to pokazać też jest dla mnie zrozumiałe i bardziej widzę w tym odcięcie się od polityki niż odwrotnie.
Jeśli uda im się zarobić na tym filmie to będą mieli kasę i motywację do następnego filmu, a my coś do oglądania. Poza tym ich zlot, ich film, ich pomysł ich sukces, albo porażka i ich sprawa co z tym zrobią. Oby nie odpuścili i im się udało.
Mariusz Kilian
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.
Zbyszku, przecież pierwszy post w tym wątku jest polityczny, to chyba trzeba skasować cały wątek
Pozdrawiam
Jarek
-
ciacholot pisze: ... gdzie wykładnią jest kasa to dlaczego twórcy filmu mieli by robić tam prezenty. To, że wybierają kto ma to pokazać też jest dla mnie zrozumiałe i bardziej widzę w tym odcięcie się od polityki niż odwrotnie.
A gdzie w tym liście jest napisane, że chodzi o pieniądze? Autor wyraźnie zaznaczył, że nie podoba mu się, kto w TVP pracuje a to jest właśnie polityka. Przykre, że ona czasem bardziej niektórych zajmuje, niż latanie na tym forum.
Pozdrawiam
Jarek
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jarek pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.
Zbyszku, przecież pierwszy post w tym wątku jest polityczny, to chyba trzeba skasować cały wątek
Pozdrawiam
Jarek
Jarek. Nie znam kulisów sprawy i potraktowałem post jako info że film jest zrobiony i nie zostanie przedstawiony. A jeśli chodzi o media, to nie da się ukryć że gdy w trójce wczoraj wieczorem uczono słuchaczy jak należy się modlić do Boga to trudno się nie oburzać i sprzeciwiać przeciwko zawłaszczeniu mediów przez partię rządzącą. Jednak wypowiedzi zaczęły wykraczać poza problem przedstawiony przez założyciela wątku stąd mój komentarz. Skasowanie którejś wypowiedzi byłoby odebrane jak cenzura lub opowiedzenie się po którejś ze stron. Skasowanie całego wątku by było ograniczeniem informacji.
Zbyszek Gotkiewicz
-
ciacholot pisze:Jarek.
Mam wrażenie, że się zupełnie nie zrozumieliśmy.
Byćmoże Ale oczywiście autorzy zawsze mogą zrobić co zechcą ze swoim dziełem.
Pozdrawiam
Jarek
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jarek pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.
Pozdrawiam
Jarek
Jarek. Nie znam kulisów sprawy i potraktowałem post jako info że film jest zrobiony i nie zostanie przedstawiony.
Czy tylko ja to tak zrozumiałem, czy film nie zostanie wypuszczony na antenę tylko ze względu na niechęć twórców i bohaterów do obecnej sytuacji w TVP?
Nie jestem pewien w jakim celu powstał ten post, czyżby tylko po to aby upublicznić swój bunt? Gdyby TVP nie zgodziła się na wcześniej umówioną publikację i posłałaby do piachu wiele godzin pracy ekipy jak i pilotów to temat trochę inaczej by wyglądał.