Nie będzie emisji filmu

...z kraju i ze świata. Linki do newsów związanych z paralotniarstwem.
Rel
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Nie będzie emisji filmu

Postautor: Rel » 12 października 2016, 19:14

O zlocie z Mont Blanc Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 października 2016, 19:14 przez Rel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Nie będzie emisji filmu

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 października 2016, 19:35

Szkoda, że nie mogę dać łapki w górę.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 12 października 2016, 19:50

Rel pisze:O zlocie z Mont Blanc Obrazek

Szkoda, że robi się z tego filmu film polityczny.

Awatar użytkownika
micro
Latam: Tylko Swobodnie
Kontakt:

Postautor: micro » 12 października 2016, 19:54

Dokładnie :( .
Roman Michalak

ciacholot
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 12 października 2016, 20:27

Zawsze w to miejsce można obejrzeć cały serial o innym locie.
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
Zippo_Drill

Postautor: Zippo_Drill » 12 października 2016, 20:57

ciacholot pisze:Zawsze w to miejsce można obejrzeć cały serial o innym locie.

Znaczy który serial?

A nie można tego sprzedać innej telewizji? Publicznej, zdaje się, już prawie i tak nikt nie ogląda....
Bartek Naszewski

Te­raz, gdy już nau­czy­liśmy się la­tać w po­wiet­rzu jak pta­ki, pływać pod wodą jak ry­by, bra­kuje nam tyl­ko jed­ne­go: nau­czyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw

mchmielo
Doświadczenie: Przelotowiec

Re: pierwszy polski

Postautor: mchmielo » 12 października 2016, 21:16

pierwszy polski?

Zastanawia mnie zwrot "pierwszy polski zlot na paralotniach z Mt. Blanck" - to mialo byc 2 lata temu?
Przeciez z masywu Mt. Blanck do 2014 zlatywalo bardzo wielu polskich paralotniarzy wiele lat wczesniej, w tym nizej podpisany i wielu jego znajomych.
Jak jest ladna jesienna pogoda to z Mt Blank od lat zlatuja dziesiatki paralotniarzy i tandemow z pasarzerami.

Fabryka Filmu to chyba taka sama fabryka "prawd" jak KOD.

Pozdrowienia

Marek

Bartek
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Bartek » 12 października 2016, 21:25

Może wyżej podpisany zlatywał z innej góry. W liście pisze o Mt. Blanc a nie o "Mt Blank" czy też "Mt Blanck" ? "pasarzer" pisze się pasażer. Taaa pisownia na poziomie programów z TVP .

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 12 października 2016, 21:32

To jest forum paralotniowe a nie polityczne. Dajcie sobie siana.

pozdro
marek mastalerz
szkoła paralotniowa cloudbase
http://cloudbase.pl/

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 października 2016, 21:35

Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 13 października 2016, 00:42

Wezmę się za "adwokata diabła" i wkleję wpis z FB

cyt. "Przemysław Orcholski Gdyby ktos z Panstwa, szczegolnie tych sceptycznych, znal innego (innych) Polaka (Polakow), ktorzy zlecieli z Mt Blanc, bede wdzieczny za info. Wiemy, ze byl zlot z Gouter i z okolic Vallot'a. Z naszych informacji wynika, ze z wierzcholka nikt przed nami nie zlecial. A pierdolom, ktorzy pierdolą, serdecznie polecamy szmate na plecy, bieg na 5 tys. i zlot. Wtedy pogadamy. " koniec cytatu.

I tyle moich informacji. Może ktoś z Was zleciał z wierzchołka wcześniej?

Tutaj chyba chodziło o dokonanie wyczynu pt. wejście na górę, zlot ze szczytu i zrobienie z tego produkcji. Nie wiem nie znam się, tak się domyślam.

xyz

Postautor: xyz » 13 października 2016, 08:49

Większość z nas lata dla przyjemności, relaksu, zabawy czy też wyników. Tutaj widać pionierstwo, ale czy na pewno tylko dla zrobienia czegoś nowego, wyjątkowego, zrobienia kroku dalej niż pozostali? Obawiam się że biznesplan nie wypalił, i stąd te smutki. Czy to jedyny niewyemitowany film? Gdyby film był wątkiem pobocznym/dodatkiem do samego latania to chyba nie byłoby takiej roszczeniowej postawy.

Jeśli autorom filmu zależy na pokazaniu historii, pasji, rzemiosła a nie tylko na pozyskaniu pieniędzy i 'publikacji do portfolio' to przy dzisiejszej technologii chyba nie powinno być najmniejszych problemów z trafieniem do szerszej publiczności, kanałami nowszymi (np. youtube) niż tymi wykorzystywanymi już obecnie prawie tylko przez jaskiniowców (a jeśli koniecznie TV to może warto wysłać propozycje do innych telewizji - discovery, extremeTv lub innych stacji, dla których tematyka filmu bardziej wpasowywała się w wizję)?. Chyba lepsze to niż zamknięcie materiału nad którym spędzono wiele godzin w szufladzie ze stwierdzeniem - 'podziękujcie TVP i lepszej zmianie'.

ciacholot

Postautor: ciacholot » 13 października 2016, 09:48

Nie sądzę, że twórcy filmu spoczną na propozycji do TVP.
Rozmawialiśmy kiedyś z kolegami o projekcie zrobienia relacji ze zlotów z kilku wulkanów. Też chcieliśmy gdzieś to pokazać i nie koniecznie dla zarobku. Może bardziej dla zwrotu kosztów. Nic w tym złego nie widzę. Jest to zupełnie normalna praktyka. Są przecież takie filmy o nie tylko naszym sporcie. Ja oglądam je z przyjemnością i na ten też zaczekam. Jeśli będzie to w TV komercyjnej gdzie wykładnią jest kasa to dlaczego twórcy filmu mieli by robić tam prezenty. To, że wybierają kto ma to pokazać też jest dla mnie zrozumiałe i bardziej widzę w tym odcięcie się od polityki niż odwrotnie.
Jeśli uda im się zarobić na tym filmie to będą mieli kasę i motywację do następnego filmu, a my coś do oglądania. Poza tym ich zlot, ich film, ich pomysł ich sukces, albo porażka i ich sprawa co z tym zrobią. Oby nie odpuścili i im się udało.
Mariusz Kilian

Jarek

Postautor: Jarek » 13 października 2016, 10:17

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.

Zbyszku, przecież pierwszy post w tym wątku jest polityczny, to chyba trzeba skasować cały wątek :)

Pozdrawiam
Jarek

Jarek

Postautor: Jarek » 13 października 2016, 10:23

ciacholot pisze: ... gdzie wykładnią jest kasa to dlaczego twórcy filmu mieli by robić tam prezenty. To, że wybierają kto ma to pokazać też jest dla mnie zrozumiałe i bardziej widzę w tym odcięcie się od polityki niż odwrotnie.
Jeśli uda im się zarobić na tym filmie to będą mieli kasę i motywację do następnego filmu, a my coś do oglądania. Poza tym ich zlot, ich film, ich pomysł ich sukces, albo porażka i ich sprawa co z tym zrobią. Oby nie odpuścili i im się udało.

A gdzie w tym liście jest napisane, że chodzi o pieniądze? Autor wyraźnie zaznaczył, że nie podoba mu się, kto w TVP pracuje a to jest właśnie polityka. Przykre, że ona czasem bardziej niektórych zajmuje, niż latanie na tym forum.

Pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 października 2016, 10:47

Jarek pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dzięki Marek. Wziąłem się za kasowanie wypowiedzi politycznych, ale odpuściłem w nadziei że się opamiętają.

Zbyszku, przecież pierwszy post w tym wątku jest polityczny, to chyba trzeba skasować cały wątek :)

Pozdrawiam
Jarek

Jarek. Nie znam kulisów sprawy i potraktowałem post jako info że film jest zrobiony i nie zostanie przedstawiony. A jeśli chodzi o media, to nie da się ukryć że gdy w trójce wczoraj wieczorem uczono słuchaczy jak należy się modlić do Boga to trudno się nie oburzać i sprzeciwiać przeciwko zawłaszczeniu mediów przez partię rządzącą. Jednak wypowiedzi zaczęły wykraczać poza problem przedstawiony przez założyciela wątku stąd mój komentarz. Skasowanie którejś wypowiedzi byłoby odebrane jak cenzura lub opowiedzenie się po którejś ze stron. Skasowanie całego wątku by było ograniczeniem informacji.
Zbyszek Gotkiewicz

ciacholot

Postautor: ciacholot » 13 października 2016, 11:02

Jarek.
Mam wrażenie, że się zupełnie nie zrozumieliśmy.
Mariusz Kilian

Jarek

Postautor: Jarek » 13 października 2016, 11:30

ciacholot pisze:Jarek.
Mam wrażenie, że się zupełnie nie zrozumieliśmy.

Byćmoże :) Ale oczywiście autorzy zawsze mogą zrobić co zechcą ze swoim dziełem.

Pozdrawiam
Jarek

obiektywny

Postautor: obiektywny » 13 października 2016, 12:15

Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Jarek pisze:

Pozdrawiam
Jarek

Jarek. Nie znam kulisów sprawy i potraktowałem post jako info że film jest zrobiony i nie zostanie przedstawiony.

Czy tylko ja to tak zrozumiałem, czy film nie zostanie wypuszczony na antenę tylko ze względu na niechęć twórców i bohaterów do obecnej sytuacji w TVP?

Nie jestem pewien w jakim celu powstał ten post, czyżby tylko po to aby upublicznić swój bunt? Gdyby TVP nie zgodziła się na wcześniej umówioną publikację i posłałaby do piachu wiele godzin pracy ekipy jak i pilotów to temat trochę inaczej by wyglądał.

Awatar użytkownika
MarekZ
Kontakt:

Postautor: MarekZ » 13 października 2016, 15:35

To się Kurski zmartwi, spać nie będzie mógł. :lol:
Marek Zychowiecki

Wróć do „Wiadomości”