der pisze:ten motor napędowy gospodarki do czego prowadzi?
Rodzi nadmierny konsumpcjonizm. Pęd do zarabiania dla samego zarabiania. A to wszystko kosztem, rodziny, zdrowia, planety, życia.
w sedno.
Sam tkwię w tym gównie po uszy.
der pisze:ten motor napędowy gospodarki do czego prowadzi?
Rodzi nadmierny konsumpcjonizm. Pęd do zarabiania dla samego zarabiania. A to wszystko kosztem, rodziny, zdrowia, planety, życia.
Koniecznie na sprzęcie z nadgryzionym jabłkiem...ciacholot pisze:zbuduję relacje z wnukami na FaceTime.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Pieniędzy jest za dużo na rynku.
der pisze:Rynek sam zadecyduje czy podwyżki wszystkiego są uzasadnione. Niejeden brak altruizmu pogodzić będzie musiał z plajtą. Wtedy sam oceni czy było to tego warte.
ciacholot pisze:Wiara, że wśród wilków ocalejesz będąc owieczką jest delikatnie mówiąc niczym nie poparta.
tu chorą "inflację" pięknie wiedać, terminy również... ale jak byłem miesiąc temu na Cyprze (GR) to w niedzielę z dzieckiem szukałem lekarza, zadzwonilem do rezydenta ( o zgrozo ) potem do ubezpieczyciela ( o zgrozo ) a później z czystej ciekawości do prywatnej kliniki 20km od hotelu.Piotr Domański pisze:badania płaciłem wtedy 200zł, teraz w tym samym miejscu kosztują 450zł,
Wróć do „Szwarc, mydlo i powidlo”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość