Model śmigłowca
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Były Pilot
Re: Model śmigłowca
1. Jednak da się do góry nogami:P
2. Pilot operator nieźle sobie radzi z myśleniem przestrzennym.
3. Ciekawe ile godzin spędza na tej zabawie.
4. Ciekawe jaki tam jest stosunek mocy do wagi.
5. My tu rozmyślamy nad śmigłami bo statycznie bo dynamicznie bo strugi zrywa bo ekonomicznie, a jemu to wisi w każdej pozycji i tylko głos mu się zmienia;)
2. Pilot operator nieźle sobie radzi z myśleniem przestrzennym.
3. Ciekawe ile godzin spędza na tej zabawie.
4. Ciekawe jaki tam jest stosunek mocy do wagi.
5. My tu rozmyślamy nad śmigłami bo statycznie bo dynamicznie bo strugi zrywa bo ekonomicznie, a jemu to wisi w każdej pozycji i tylko głos mu się zmienia;)
Mariusz Kilian
- CichyBart
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
To pozdrowienia z Konina. Jest tu kilku zapaleńców, kilku nawet z Wrześni przyjeżdża polatać.
Kiedyś nawet kupiłem sobie małego wypierdka do ćwiczeń (XK K110), lecz pół roku później poznałem kilku paralotniarzy z mojego miasta... i tak przygoda z RC się zakończyła. Czasem po starcie przelatuję nad boiskiem, na którym latają - zawsze pozdrowienia idą.
Generalnie polecam forum http://www.heli-team.pl
Jeżeli ktoś chciałby zacząć / spróbować, jest tam spora baza wiedzy na początek a i zawsze służą doświadczeniem.
Co do czasu... na początku zabawy więcej czasu spędza się przy naprawach (jeżeli ktoś zaczyna na modelach klasy 450, a nie takich małych pierdołkach, jak ja). Na początku polecam symulator i siedzenie przed kompem w celu zdobycia odruchów.
Kiedyś nawet kupiłem sobie małego wypierdka do ćwiczeń (XK K110), lecz pół roku później poznałem kilku paralotniarzy z mojego miasta... i tak przygoda z RC się zakończyła. Czasem po starcie przelatuję nad boiskiem, na którym latają - zawsze pozdrowienia idą.
Generalnie polecam forum http://www.heli-team.pl
Jeżeli ktoś chciałby zacząć / spróbować, jest tam spora baza wiedzy na początek a i zawsze służą doświadczeniem.
Co do czasu... na początku zabawy więcej czasu spędza się przy naprawach (jeżeli ktoś zaczyna na modelach klasy 450, a nie takich małych pierdołkach, jak ja). Na początku polecam symulator i siedzenie przed kompem w celu zdobycia odruchów.
Jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Nikt się jeszcze nie zderzył z niebem.
PPG / [ITV Boxer (Green) - sprzedane], [Solo 210 - sprzedane], ITV Billy (Red), C-Max E, airone.pro unique single
PPG / [ITV Boxer (Green) - sprzedane], [Solo 210 - sprzedane], ITV Billy (Red), C-Max E, airone.pro unique single
- micro
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
prokopcio pisze:Te modele są chyba popsute
Właśnie, a że trochę kosztują i szkoda rozbić to próbują jakoś utrzymać się w powietrzu

Roman Michalak
Wróć do „Szwarc, mydlo i powidlo”