Dlaczego lubimy facebooka
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Dlaczego lubimy facebooka
Ustalono, że twórcy facebooka korzystali z metod wypracowanych wcześniej przez przemysł tytoniowy w celu większego uzależnienia konsumentów.
Zbyszek Gotkiewicz
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Dlaczego lubimy facebooka
Kiedyś też nad tym rozmyślałem
Wg mnie sukces FB zapewnia zaspakajanie ludzkich potrzeb w bardzo szerokim zakresie.
Dla jednych jest to zaspokojenie wścipskości, dla drugich potrzeba pokazania swojej zajebistości, dla trzecich podwyższania samooceny wyszukując czyjeś wady, dla czwartych narzędzie nanipulacji, dla piątych narzędzie biznesowe, dla szóstych bezpośrednie czerpanie zysków, dla siódmych narzędzie rozrywki / zabijacz czasu, dla ósmych źródło informacji, dla dziewiątych portal matrymonialny, dla dziesiątych o zgrozo pedofilski, dla jedenastych przestępczy, dla dwunastych polityczny dla trzynastych hejterowski, dla czternastych artystyczny, dla piętnastych narcystyczny, dla szesnastych psychologiczny...... i jeszcze wiele "dziedzin"
Natomiast z fejsbookowymi komentarzami zawsze kojarzy mi się wyśmienita GocioPochwała:
"Jak ty się pięknie wypierdoliłeś "
Po prostu jest też taka ogromna grupa osób, które mają potrzebę słyszeć pochwały.
Genialne narzędzie "samowystarczalne"
Jedni karmią drugich.
Skąd biedny włamywacz miałby wiedzieć co i gdzie mam w domu, kiedy wylatuję na wczasy... gdyby nie wspaniałe FB.
Sczczęśliwego Nowego Roku.
Ps. Czy Ty Gotek korzystasz z / lubisz FB ?
Wg mnie sukces FB zapewnia zaspakajanie ludzkich potrzeb w bardzo szerokim zakresie.
Dla jednych jest to zaspokojenie wścipskości, dla drugich potrzeba pokazania swojej zajebistości, dla trzecich podwyższania samooceny wyszukując czyjeś wady, dla czwartych narzędzie nanipulacji, dla piątych narzędzie biznesowe, dla szóstych bezpośrednie czerpanie zysków, dla siódmych narzędzie rozrywki / zabijacz czasu, dla ósmych źródło informacji, dla dziewiątych portal matrymonialny, dla dziesiątych o zgrozo pedofilski, dla jedenastych przestępczy, dla dwunastych polityczny dla trzynastych hejterowski, dla czternastych artystyczny, dla piętnastych narcystyczny, dla szesnastych psychologiczny...... i jeszcze wiele "dziedzin"
Natomiast z fejsbookowymi komentarzami zawsze kojarzy mi się wyśmienita GocioPochwała:
"Jak ty się pięknie wypierdoliłeś "
Po prostu jest też taka ogromna grupa osób, które mają potrzebę słyszeć pochwały.
Genialne narzędzie "samowystarczalne"
Jedni karmią drugich.
Skąd biedny włamywacz miałby wiedzieć co i gdzie mam w domu, kiedy wylatuję na wczasy... gdyby nie wspaniałe FB.
Sczczęśliwego Nowego Roku.
Ps. Czy Ty Gotek korzystasz z / lubisz FB ?
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Dlaczego lubimy facebooka
Wiele osób nie posiada konta.
To nie oznacza, że nie korzystają, ani, że nie lubią.
Sporo osób ma też konta anonimowe
To nie oznacza, że nie korzystają, ani, że nie lubią.
Sporo osób ma też konta anonimowe
Łukasz Prokop
Wróć do „Szwarc, mydlo i powidlo”