Cześć
Poszukuję śmigła do Ventora V-125. Najlepiej średnicy 120cm, ponieważ mam mały kosz. Jest to prawdopodobnie jeden z pierwszych napędów.
Od Werenca są dostępne 126,5 R3 oraz większe R4.
Mam jakiegoś Helixa 120 bez opisu, ale okazało się, że jest "za ciężki" według serwisu producenta, gdzie było testowane.
Proszę o propozycje lub uwagi, co można kupić?
Pozdrawiam
EdiM
Kupię śmigło do Ventora V-125
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Kupię śmigło do Ventora V-125
Mialem Ventora numer 001 i tam bylo smiglo 125 cm. Takie smiglo jest tam dedykowane i sie zmiesci, albo masz jakies ch...wi co, a nie ventora.
-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Hej, ja mam bez numeru
Kosz jest jak oryginalny kształtem, bo miałem oryginalny do przymiarki podczas naprawy mojego i jest o jakieś 10cm mniejszy niż nowszy. W każdym razie teraz ze śmigłem 120 i niedoskonałą geometrią kosza mam bardzo blisko śmigła. Nie mówię, że 126,5 będzie miało kolizję, ale w razie jakiegoś naprężenia już tak. W instrukcji jest podany Helix 120 i miałem nadzieję, że ten zakupiony będzie dobry. Niestety nie jest.
Kosz jest jak oryginalny kształtem, bo miałem oryginalny do przymiarki podczas naprawy mojego i jest o jakieś 10cm mniejszy niż nowszy. W każdym razie teraz ze śmigłem 120 i niedoskonałą geometrią kosza mam bardzo blisko śmigła. Nie mówię, że 126,5 będzie miało kolizję, ale w razie jakiegoś naprężenia już tak. W instrukcji jest podany Helix 120 i miałem nadzieję, że ten zakupiony będzie dobry. Niestety nie jest.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Akuracik śmigło do Ventura dobierałem ja. O ile mnie pamięć nie myli w przypadku Helixa było to 12 st
-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
A da się jakoś określić starszy model śmigła Helix . To co mam ma starte napisy. Jest za "ciężkie" dla Ventora. Ma 120cm, wygląda na profil M. W obecnej ofercie nie widzę podobnych. Profil określam na podstawie rysunku ze strony:
https://www.mecafly.com/en/paramotor-ca ... -2568.html
Akurat wziąłem do porównania Snap 100, dlatego, że śmigło Werenca R3 126,5 nadaje się Do Ventora oraz Snapa.
Pytam, bo mógłbym je sprzedać, ale ciężko nie znając oznaczenia. Starszy podręcznik do napędu Ventor podaje śmigło H30F-120-R-L-09-2
https://www.mecafly.com/en/paramotor-ca ... -2568.html
Akurat wziąłem do porównania Snap 100, dlatego, że śmigło Werenca R3 126,5 nadaje się Do Ventora oraz Snapa.
Pytam, bo mógłbym je sprzedać, ale ciężko nie znając oznaczenia. Starszy podręcznik do napędu Ventor podaje śmigło H30F-120-R-L-09-2
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Próbowałeś może zadzwonić do techno-Fly?
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
Możesz kupić śmigło e-props do tego napędu, jest dostępny taki rozmiar: https://ppg.e-props.fr/product_info.php ... ts_id=2184
Zapytaj u kogoś kto sprzedaje śmigła e-props w Polsce - na pewno Ci takie sprowadzi
Zapytaj u kogoś kto sprzedaje śmigła e-props w Polsce - na pewno Ci takie sprowadzi