[Przygarnę/pożyczę/tanio odkupię] Uprząż na potrzeby podstawowego groundhandlingu

Awatar użytkownika
Marcus Biesioroff
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

[Przygarnę/pożyczę/tanio odkupię] Uprząż na potrzeby podstawowego groundhandlingu

Postautor: Marcus Biesioroff » 29 stycznia 2016, 20:34

Czołgiem panie piloty i pany piloci!

Udało mi się zmotywować (tę) latoroślę do aktywności innej niż internetowa - na zasadzie, "ej możesz się ruszyć nieco a nie tylko klik-klik na komórce" (bez urazy Komóra ;)) i namówiłem ją do tego, żeby od czasu do czasu poszła ze mną na łąkę pograndzić w ramach ogólnie rozumianego WF-u.

Skrzydło do ćwiczeń już mamy, dzięki uprzejmości Starrego, jednak potrzebujemy dokombinować do tego jakąś uprząż (moja jest za wielka).

(ta) Latorośla ma masę startową ca. 75kg i wzrost ca. 165cm. Choć muszę zaznaczyć, że nie ma w tym latać - wyłącznie grandzić - więc od masy można spokojnie odjąć 1.5kg na pakę.

Jeśli ktoś w okolicach Wrocławia posiada taką uprząż którą chciałby podarować/pożyczyć/tanio odsprzedać - będę zobowiązany za informacje!
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują

Marek Perkowski
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: [Przygarnę/pożyczę/tanio odkupię] Uprząż na potrzeby podstawowego groundhandlingu

Postautor: Marek Perkowski » 16 lutego 2016, 04:18

Marcus kup sobie w necie albo w sklepie bhp tzw. szelki bezpieczeństwa do pracy na wysokości (takie z taśmami naramiennymi i udowymi). Za 100-150 zł spokojnie do ground handlingu to się dobrze sprawdza.

Wróć do „Kupię”