Sprzedam: uprząż Woody Valley X-Over 3 XL + dodatki

Jeśli w ogłoszeniu autor nie poda ceny, to zrobię to ja, według własnego widzimisię
Awatar użytkownika
Marcus Biesioroff
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Sprzedam: uprząż Woody Valley X-Over 3 XL + dodatki

Postautor: Marcus Biesioroff » 25 stycznia 2017, 00:01

Mam do sprzedania zestaw przelotowy: uprząż Woody Valley X-Over 3 XL - jest to wygodna i bezpieczna kanapa do przelotów, lotów biwakowych i innych takich, można w tym lecieć godzinami i obżerać się ciastkami i popijać herbatką z termosu bez stresu. Posiada boczne protektory polipropylenowe, dzięki którym twarde lądowanie w przygodnym terenie będzie mniej bolesne, czego oczywiście nikomu nie życzę ;)

Uprząż sprzedawana jest w komplecie z fabrycznym, dopinanym osobno kokonem na nogi, dzięki czemu przeloty można robić w krótkich spodenkach bez konieczności noszenia ze sobą ciężkiej odzieży - przydatne latem. Dodatkowo w komplecie znajduje się także kokpit oraz karabinki, podnóżek i belka speed systemu. Kombinacja taka pozwala na latanie z kokonem lub bez, latem na wydmach odpinasz kokon i szorujesz gołymi stopami po piaskach wydm Piłata we Francji a jak chcesz lecieć długo pod chmurami dopinasz kokon i nie marzniesz. Zimą neopren możesz używać cały czas i nie będzie Ci zimno, jest fajnie :)

Dane:
  • Stan: dobry, uprząż nie jest młoda, jej jedyny właściciel Sławek Gut (kto zna ten wie) dbał o nią dobrze i nie sponiewierał jej zbytnio, po prostu w niej latał kilka lat, więc uprząż nosi znamiona latania :) - na zdjęciach poniżej. Uprząż nie jest porozdzierana, jest lekko zakurzona i lekko poszorowana od lądowania w wysokich trawach, co podczas przelotu się zdarza, ale to wynika z przebiegu. Nie wymaga żadnych napraw ani konserwacji, co najwyżej delikatnego mycia miękką szczotką dla odzyskania blasku :)
  • Karabinki i klamry w pełni sprawne bez żadnych uszkodzeń ani mikropęknięć.
  • Rozmiar: XL - na dużego misia, wedle Woody Valley zalecane 175+ wzrostu, do 100kg żywego pilota, choć osoby niższe też mogą ją wykorzystać mając więcej miejsca na dodatkowe szpeje jak im się zamarzą loty biwakowe.
  • Cena za cały komplet: 1600 PLN, do małej negocjacji, elementy nie będą sprzedawane osobno, transport gratis przy przedpłacie na konto, lub po stronie kupującego przy płatności przy odbiorze. Preferowana wysyłka kurierska lub odbiór osobisty we Wrocławiu, można do mnie przyjechać, powisieć, przymierzyć i się zdecydować.
  • Więcej szczegółów: pisz do mnie na priv tu na forum lub dzwoń 604 050 046, jeśli nie będę odbierał wyślij SMS, oddzwonię
Załączniki
P1240535.jpg
P1240535.jpg (456.44 KiB) Przejrzano 4219 razy
P1240526.jpg
P1240526.jpg (400.12 KiB) Przejrzano 4219 razy
P1240524.jpg
P1240524.jpg (279.32 KiB) Przejrzano 4219 razy
P1240522.jpg
P1240522.jpg (363.37 KiB) Przejrzano 4219 razy
P1240521.jpg
(pies nie jest dołączony do zestawu)
P1240521.jpg (485.48 KiB) Przejrzano 4219 razy
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują

maticus

Re: Sprzedam: uprząż Woody Valley X-Over 3 XL + dodatki

Postautor: maticus » 25 stycznia 2017, 12:38

Trzeba mieć sporo samozaparcia żeby z tą uprzężą latać biwakowo ;-)

Dor

Postautor: Dor » 26 stycznia 2017, 05:57

Dlaczego samozaparcia?
To do jakich lotów służy ta uprząż? Szkoleniowych?

maticus

Postautor: maticus » 26 stycznia 2017, 11:31

Waży ponad 6kg. Także dość mocno podbija budżet wagowy.

Za to do latania przelotowego super sprzęt. Fajne jest to że można ją skonfigurować bez większych problemów pomiędzy leżącą a siedzącą - jak komu pasuje. No i ma rozbudowaną protekcję, w tym boczne, także nawet jak się walnie z wahadła to jest większa szansa na uratowanie miednicy. Latałem na takiej 3-4 sezony i generalnie polecam. Na szkolenie trochę szkoda ;-)

Awatar użytkownika
Marcus Biesioroff

Postautor: Marcus Biesioroff » 26 stycznia 2017, 22:43

Do szkolenia jest zdecydowanie za ciężka, ona właściwie została zaprojektowana jako uprząż do ścigania się - ma półleżącą pozycję i sławetny "czubek" mający poprawiać aerodynamikę, ten czubek akurat powoduje to, że bagażnik jest dość spory pod nim, dzięki czemu można tam naprawdę sporo upchać. Do tego neopreny chowają jak najwięcej się da, taśmy od podnóżka, linki speeda, znowu po to, żeby poprawić aerodynamikę.

Co do budżetu wagowego - są tacy, którzy potrzebują dodatkowego balastu (to nie ja ;) ), bo mają za duże skrzydło albo za mało do niego ważą i muszą taszczyć wodę, w takiej sytuacji lepiej zabrać ze sobą ciut cięższą i pojemniejszą uprząż niż wodę do wylania ;)

Awatar użytkownika
Marcus Biesioroff

Postautor: Marcus Biesioroff » 23 lutego 2017, 19:15

UP! Uprząż nadal leży i czeka na nowego właściciela :)

Wróć do „Sprzedam”