Sprzedam przewiane skrzydło

Jeśli w ogłoszeniu autor nie poda ceny, to zrobię to ja, według własnego widzimisię
żółty27
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot

Sprzedam przewiane skrzydło

Postautor: żółty27 » 20 marca 2017, 12:28

Witam.
Mam do sprzedania stare skrzydło, konkretnie swinga cirrusa 1 (DHV 2-3, kolor żółty) nie nadającego się do latania. Skrzydło sprzedaje jako materiał na latawce, lub serwetki ;) . Zabezpieczając się przed "Januszami biznesu" sprzedającmi stare skrzydła wyprane w pralce ;) jako, leżak prawie nie latany, sprzedam to skrzydło z odciętym jednym rzędem lin, w gratisie mogę je zastąpić sznurkiem podobnej długości. Osoba kupująca skrzydło będzie musiała podpisać oświadczenie, że kupuje skrzydło nie nadające się do latania z obciętymi linami. Osoby zainteresowane kupnem proszę o kontakt przez PW. Cena 300zł. + koszty wysyłki.

Awatar użytkownika
Adam
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Sprzedam przewiane skrzydło

Postautor: Adam » 20 marca 2017, 13:08

Mam tylko pytanie, czy jak będziesz sprzedawał telefon to też zażądasz oświadczenia że z telefonu nie można korzystać podczas kierowania pojazdem a w przypadku sprzedaży młotka że nie służy on do tłuczenia żony tylko do wbijania gwoździ?

Chciałem kupić skrzydło dla teściowej, ale bez tych linek to pewnie się zorientuje że coś jest nie tak :D :D :D

żółty27

Postautor: żółty27 » 20 marca 2017, 13:36

Telefonem trudno sobie zrobić krzywdę. Osobiście nie daje swojego skrzydła komu popadnie (En D), starej szmaty też nie sprzedam niewiadomej osobie. To tyle na ten temat.

Awatar użytkownika
Adam
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Adam » 20 marca 2017, 14:08

Z tym telefonem to nie do końca jest tak jak piszesz

Nie miałem zamiaru w jakikolwiek sposób ingerować w Twoje prawo do decydowania o swoim mieniu :)

MarianG
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: MarianG » 21 marca 2017, 07:46

I to jest bardzo dobre podejście, już nie raz wystawiane były na aukcję stare szmaty (kupione jako destrukt) opisane jako nadające się do "zlotów i niskiego latania" w dodatku po cenie 3 x wyższej. Ludzi którzy próbują sami skompletować sprzęt i polatać, nie mając o tym pojęcia, jest w Polsce dość sporo. Brawo żółty27

żółty27

Postautor: żółty27 » 21 marca 2017, 16:13

MarianG - Dzięki za słowa otuchy, bo byłem już bliski napisania posta, że nowym właścicielem starego skrzydła będzie śmietnik.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 21 marca 2017, 19:59

Żółty. To masz też moje poparcie za to że dbasz aby nabywca nie zrobił sobie albo komuś krzywdy. Stare skrzydło ma swoją wartość i może mieć jeszcze różne zastosowania, ale znam wiele przykładów że nawet świadomość tego że skrzydło nie nadaje się do latania nie przeszkadza w takim zastosowaniu starych glajtów. W książce podałem jeden z najbardziej drastycznych przykładów.
Zbyszek Gotkiewicz

żółty27

Postautor: żółty27 » 22 marca 2017, 10:48

MarianG, Zbyszek Gotkiewicz - Podnieśliście mnie na duchu :-), łapcie plusa.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt przez PW.

Wróć do „Sprzedam”