Noworoczna promocja w Airaction

Jeśli w ogłoszeniu autor nie poda ceny, to zrobię to ja, według własnego widzimisię
Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Noworoczna promocja w Airaction

Postautor: uriuk » 08 lutego 2018, 10:33

Ja mysle, ze sprawa wiaze sie z zupelnie czym innym. Na razie to forum dosc trudno znalezc . Po wpisaniu w google "forum paralortniowe ' trafimy na martwe forum na stronie Dudka. Wiekszosc ludkow znajdzie wiec precla i tam zostanie. Pobiewaz nas trudno znalezc to docieraja tu glownie osobnicy szujacy aktywnie informacji w sieci. A do takich osob trudniej trafia sie z reklama wogole. Owszem, poczytaja, ale zaczynaja grzebac na wlasna reke i zbierac informacje. To troche trwa, wiec nawet jesli trafia do Waltera (bo to solidny sprzedawca jest), to nie w sposob bezposredni.
Co ciekawe, forum stalo sie najwieksza tablica ogloszeniowa o sprzedazy sprzetu uzywanego.
I jeszcze jedno: Walter ma racje z tym, ze przygarniamy mlodych i ich urabiamy. Docelowo przechwycimy wszystkich :)
Ale urabianie polega na zaproponowaniu kulturalnej formy dyskusji. Urabiac moze kazdy, kto zastosuje sie do zasad erystyki okreslonych przez Schopenhauera. Tylko ze wtedy ciezko sie stosuje modny obecnie mareting w stylu arabskiego sprzedawcy okularow przeciwsonecznych.

Andrzejt
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Andrzejt » 08 lutego 2018, 10:45

Bez bezpośrednich odnośników ze stron związanych z paralotniarstwem wysoko stojących w Google forum się nie wybije w wyszukiwarce. Najlepszy przykład forum wspomniane wyżej - martwe a na pierwszym miejscu. Podlinkujcie na stronach swoich szkół choćby a się na pewno poprawia.

Dwa to w obecnych czasach najłatwiej ludzi złapać przez FB.
Tak z ciekawości macie możliwość sprawdzenia w statystykach wejść ile wejść było zaraz po ogłoszeniu na FB że forum już wróciło do żywych?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

xcwalter
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: xcwalter » 14 lutego 2018, 09:48

Zbyszek Gotkiewicz pisze:
xcwalter pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Czyli jednak uważasz że twoja słaba sprzedaż wśród użytkowników pgforum spowodowana jest tylko i wyłącznie zindoktrynowaniem użytkowników przez dwie osoby z tego forum?

Cześć Zbyszek,
Nie zaglądam tu regularnie, stąd opóźnienie w odpowiedziach.
Co do twojego pytania to tak własnie myślę.
Pewnie można to ubrać w jakieś piękne słówka. Np.: ja tu nie pisuję i dlatego użytkownicy pgforum mają niepełną wiedzę nt. sprzętu dostępnego na rynku.
Chodzi o początkujących, bo praktykujący są nieco mniej podatni na działania podkorowe. Początkujący poszukują jakiegoś zaczepienia, wsparcia, atencji. Jak trafiają do dżungli na preclu to robią duże oczy i zmykają w podskokach. A tu mają ciepełko, zainteresowanie, informację...
Szkoła Paralotniowa Airaction
Najszybszy glajt PPG Apco F1
Idealny dla zaawansowanych PPG Apco F 3
Paralotnie BGD
Elektronika dla glajciarzy
http://www.airaction.pl

Wróć do „Sprzedam”