Noworoczna promocja w Airaction

Jeśli w ogłoszeniu autor nie poda ceny, to zrobię to ja, według własnego widzimisię
Walter

Noworoczna promocja w Airaction

Postautor: Walter » 06 stycznia 2018, 01:12

Cześć
Uruchamiam promocję noworoczną.

Do każdej termicznej paralotni Swing, dostajesz spadochron ratunkowy Swing Escape (wartość 2200zł ) lub wariometr Flymaster GPS SD ( wartość 1750 zł)

Do każdej termicznej paralotni BGD, dostajesz spadochron ratunkowy Oops (wartość 1700zł )lub wariometr Flymaster GPS SD ( wartość 1750 zł)

Do każdej termicznej paralotni Apco, dostajesz spadochron ratunkowy MD 16, 18, 20 (wartość 1450zł-1950zł )lub wariometr Flymaster GPS SD ( wartość 1750 zł)

Biorąc pod uwagę wolę tych co pragną pozostać incognito, w tym wątku nie będę publikować imion szczęśliwców.

Skrzydełka można wybierać na stronie http://www.airaction.pl
Zamówienia proszę składać mailowo.
Promocja ważna do odwołania.

pozdrawiam
Walter

Walterku, znudzilo mi sie recznie zatwierdzac twoje posty. Masz przeciez login i haslo, ale ci sie nie chce, zwalasz ta robote na mnie.
Nastepnym razem czas zatwierdzenia twoich postow bedzie wynosil 24 h. uriuk

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Noworoczna promocja w Airaction

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2018, 21:55

Ciekaw byłem kto je zatwierdza :)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Piotrek Pokorny
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: Piotrek Pokorny » 17 stycznia 2018, 08:20

Zawsze można wyłączyć możliwość pisania przez niezalogowanych ;)

xcwalter
Latam: Swobodnie i z Napędem
Kontakt:

Postautor: xcwalter » 06 lutego 2018, 22:49

Popatrzyłem na pasek logowania, a tam mój login i hasło, wystarczyło kliknąć zatwierdź i już :)
A ja się bawię w te idiotyczne spacje i kropki.
Dzięi Uriuk
:)
Szkoła Paralotniowa Airaction
Najszybszy glajt PPG Apco F1
Idealny dla zaawansowanych PPG Apco F 3
Paralotnie BGD
Elektronika dla glajciarzy
http://www.airaction.pl

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 lutego 2018, 23:52

Walter. Ale skoro zamieszczanie tu ogłoszeń nie powoduje zwiększenia sprzedaży to może twoja oferta jest źle dostosowana do pilotów korzystających z pgforum. Nie zastanowiło cię to?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 lutego 2018, 09:27

Wydaje mi się że moja wypowiedź skierowana do Waltera nie została zrozumienia i nie wiadomo z czego wynika.
Chodziło mi o poniższą wypowiedź Waltera na grupie dyskusyjnej :
" Tu to jeszcze jakinterakcja ze środowiskiem była, a tam w sposób kompletnie niekontrolowany indoktrynujecie z Uriukiem nieświadomych początkujących, lepiąc ich jak wam się żywnie podoba. 
Najlepszym tego przykładem, jest odzew na zimową promocję Apco. 
Tu zareagowało a nią 25 pilotów. Na Pgforum NIKT. 
Walter "
Zbyszek Gotkiewicz

Vais

Postautor: Vais » 07 lutego 2018, 10:28

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Najlepszym tego przykładem, jest odzew na zimową promocję Apco. 
Tu zareagowało a nią 25 pilotów. Na Pgforum NIKT. 
Walter "

Ja skorzystalem z promocji widząc post na Pgforum ,ale nic nie pisałem,skontaktoowalem się bezpośrednio z Walterem

Wiec 25- 1 ;)

Pozdrawiam

JakubM

Postautor: JakubM » 07 lutego 2018, 11:24

Zbyszku, z całym szacunkiem bo bardzo Cię lubię i jesteś dla mnie dużym autorytetem paralotniarstwa, zupełnie nierozumiem dlaczego na to forum wrzuciłeś tę przepychankę preclową. Czy aby to forum nie powstało po to by być od nich wolne?
Mam propozycję i prośbę jednocześnie, by co zostało napisane na preclu, na preclu pozostało. Pozwól proszę nadal cieszyć się tutaj Twoim towarzystwem tak jak można się nim cieszyć w kontaktach bezpośrednich.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 lutego 2018, 12:46

Jakub. Sporo tematów tutaj jest inspirowana preclem. Taka zresztą była idea zakładania forum, że będą tu omawiane te same problemy, ale bez hejtu i trollowania, z dodatkowymi zaletami forum. I to się w mojej ocenie i zaskoczony jestem ocena Waltera którego lubię i szanuję. A ponieważ liczę się z jego opinią to chciałbym wiedzieć z czego wynika, bo w moim odczuciu jest mocno niesprawiedliwa. Wolę na temat forum dyskutować tutaj i liczę na to, że jeśli Walter zagląda na forum to zabierze głos.
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 07 lutego 2018, 16:31

Hej administratorzy/moderatorzy,

proponuję to przenieść do działu MMA ale wątpie czy Walter będzie chciał podjąć rundę :).

Zbigniew dałem Ci negatywy bo Twój kolega zamieścił reklamę w odpowiednim dziale aby zarobił na chleb. Zastosował się do zasad, ale z Twojej strony nie było poszanowania chęci zdobycia chleba mimo że wiesz jak ciężko jest żyć z tego sportu na określonym poziomie.

Naprawdę dziwię Ci się że pod reklamą wrzucasz te śmieci. Po co głosić objawienia jakie to forum nie ma być merytoryczne i fajne, jak sam nie potrafisz się zastosować do tych zasad a jesteś współtwórcą tego forum?

Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

xcwalter
Kontakt:

Postautor: xcwalter » 07 lutego 2018, 18:30

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Walter. Ale skoro zamieszczanie tu ogłoszeń nie powoduje zwiększenia sprzedaży to może twoja oferta jest źle dostosowana do pilotów korzystających z pgforum. Nie zastanowiło cię to?

No to jest oczywiste przecież. Co proponujesz? Zrezygnować z moich marek i przejść na polską?
Paralotnie BGD

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 lutego 2018, 19:04

Widzisz Walter? Twoje przekonania o tym że ogłaszanie się tu nic nie daje było mylne, a ilość negatywnych opini przy moich postach w tym wątku pokazuje że piloci tu zaglądający nie zostali przez nikogo uformowani. Mają własne zdanie i potrafią je zaprezentować. A co do zmiany strategii to myślałem bardziej o tym że tu jednak są trochę inni piloci niż na grupie dyskusyjnej. I nie chodzi mi o preferowane marki, ale raczej o podejście.
Zbyszek Gotkiewicz

JakubM

Postautor: JakubM » 07 lutego 2018, 19:16

Cieszy mnie bardzo ze wracamy do meritum dyskusji. Dzięki panowie!!!(A nutki złośliwości które wyczuwam niech pozostaną wymysłami mojej wyobraźni).

Na poważnie ciekaw jestem czym Twoim zdaniem piloci tutaj różnią się od tych na preclu? Główna i jedyna różnice jaka ja widzę to ze te same osoby tutaj wypowiadają się w inny sposób niż tam.

Fajnie by tez było gdybys zaproponował konkretna zmianę w podejściu - wiadomo ze zawsze może być lepiej, ale wymyślić to „lepiej” jest często trudno gdy, jak Walter, jest się na pozycji lidera.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 lutego 2018, 20:26

Czyli jak powinien wyglądać idealny sprzedawca w naszym środowisku? Myślę że Walter jest blisko tego czego oczekują piloci. Jednak według mnie tutaj są piloci którzy dobrze wiedzą czego chcą, a cena i wysoka kultura obsługi są jedynie dodatkowymi czynnikami zachęcającymi do kupna. Dlatego uważam że dużo ważniejsze od obniżek cen jest informacja o produkcie i dostosowanie produktu do oczekiwań klienta. Czyli uważam że ogłoszenie tutaj powinno akcentować co jest do sprzedania i jakimi wyjątkowymi cechami się wyróżnia, a cena powinna być tylko jedną z cech.
Zbyszek Gotkiewicz

JakubM

Postautor: JakubM » 07 lutego 2018, 20:47

Uwaga słuszna i pomysł zacny nie wiem tylko czy ktokolwiek odważy się na takie przedstawianie ofert z obawy o posadzanie o brak obiektywizmu albo właśnie z powodu braku obiektywnych różnic. Ciagle przecież się słyszy ze skrzydła różnych producentów o podobnej charakterystyce to w większości jeden pies, a wybór to kwestia gustu i upodobań własnych pilota. A bełkot marketingowy to chyba ostatnia rzecz jaka chcemy słuchać.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 lutego 2018, 21:17

Mnie by jednak zależało na podaniu takich cech skrzydła jak jego gadatliwość, czułość na pracę sterówek i ciała, czy mocno pracuje zewnętrznymi częściami skrzydła, czy bardziej centropłatem, jak wchodzi w komin ( neutralne, cofa się, czy pochyla do przodu) i temu podobne. Na przykład lubię skrzydła które dają pełną regulację prędkości w spirali, albo szybkie wskakiwanie nad głowę przy starcie. To oczywiście moje oczekiwania do latania swobodnego. O napędowych nie będę się wypowiadał bo tu już powstało parę podklas i te skrzydła różnią się od siebie czasem dość mocno.
Zbyszek Gotkiewicz

JakubM

Postautor: JakubM » 07 lutego 2018, 21:29

Czy producenci (np. Dudek) podają takie informacje?
Jesli nie, to skąd sprzedawca ma je czerpać i nadal pozostać wiarygodnym?
Potrzebne byłoby grono zaufanych pilotów „oblatywaczy” (celowo w cudzysłowiu) żeby takie informacje zebrać. Albo iść na ilość i odpytywać wszystkich nabywców i na tej podstawie wyciągać jakieś statystyczne wnioski.
Albo powoływać sie na opinie Ziada - tylko to każdy może zrobić sam we własnym zakresie i bezpośrednio u źródła.

Walter, jak to wyglada z twojej perspektywy?

xcwalter
Kontakt:

Postautor: xcwalter » 07 lutego 2018, 23:53

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Widzisz Walter? Twoje przekonania o tym że ogłaszanie się tu nic nie daje było mylne,

Przyjechała pani Szydło z Brukseli i powiedziała: było 28 do 1. Zwyciężyliśmy. No nie Zbyszek, nie zwycieżyliśmy.
Paralotnie BGD

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 08 lutego 2018, 09:25

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mnie by jednak zależało na podaniu takich cech skrzydła jak jego gadatliwość, czułość na pracę sterówek i ciała, czy mocno pracuje zewnętrznymi częściami skrzydła, czy bardziej centropłatem, jak wchodzi w komin ( neutralne, cofa się, czy pochyla do przodu) i temu podobne. Na przykład lubię skrzydła które dają pełną regulację prędkości w spirali, albo szybkie wskakiwanie nad głowę przy starcie. To oczywiście moje oczekiwania do latania swobodnego. O napędowych nie będę się wypowiadał bo tu już powstało parę podklas i te skrzydła różnią się od siebie czasem dość mocno.

Zbigniew, to nie jest możliwe. Takich informacji mogą Ci udzielić jedynie test piloci którzy żyją z latania i badania tego typu rzeczy a i tak ich ocena nie musi być w 100% obiektywnie poprawna. Walter jest dobrym pilotem i instruktorem i zapewne coś od czasu do czasu bierze do rąk i sprawdza samodzielnie w ramach możliwości czasu i chęci. Jeżeli wyczuje jakieś podstawowe zachowania to na pewno to przekaże kupującemu - tutaj się nie musisz obawiać i możesz spać spokojnie.

Jeżeli przy każdej reklamie którą wrzuca miałby pisać eseje, to w mojej ocenie nie będzie to dobra forma dystrybucji i reklamy danego sprzętu. To nie jest sprzedaż smartfona gdzie dane parametry techniczne są sztywne i cześć. Niektórych parametrów i zachowań nie widać przez wiele godzin latania. Nie możesz od niego wymagać aby samodzielnie to wszystko badał jak nawet producenci tego wszystkiego nie badają i często nie opisują. Dla Waltera znacznie gorzej będzie jak zacznie to wszystko wymyślać tylko po to żeby coś sprzedać - takie coś się szybko odwróci przeciwko niemu i on sobie zdaje z tego sprawę. Jestem zwolennikiem przekazywania informacji o sprzęcie ale tylko wtedy kiedy ktoś naprawdę jest pewien tego co mówi. Jeżeli nie jestem pewien, to proszę tutaj jest telefon do producenta i proszę pogadać z jego test pilotem czy cofa się, czy pochyla do przodu i co tam jeszcze chcesz wiedzieć. Nie wracajmy do lat 90 gdzie cała sprzedaż polegała na tym że mieliśmy domorosłych test pilotów bez żadnej wiedzy i całą sprzedaż na tym postawioną.

To co Ty chcesz to jest robota producenta, a nie szkoły paralotniowej która jest dilerem.

Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 08 lutego 2018, 10:18

xcwalter pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Widzisz Walter? Twoje przekonania o tym że ogłaszanie się tu nic nie daje było mylne,

Przyjechała pani Szydło z Brukseli i powiedziała: było 28 do 1. Zwyciężyliśmy. No nie Zbyszek, nie zwycieżyliśmy.

Czyli jednak uważasz że twoja słaba sprzedaż wśród użytkowników pgforum spowodowana jest tylko i wyłącznie zindoktrynowaniem użytkowników przez dwie osoby z tego forum?
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Sprzedam”