Cześć,
W najbliższy weekend chciałbym jako świeżak zrobić kilka dupozlotów w celu poćwiczenia. Poszukuję zatem szkolnej górki / krawężnika możliwie blisko Warszawy, z wysokim prawdopodobieństwem warunku. Z tej perspektywy co sądzicie o pomyśle wycieczki na Mazury - miałbym blisko Olsztyn Bartążek, Mrągowo Góra czterech wiatrów i Jeziorany-Lekity. Mają startowiska na różne strony, wg windity przynajmniej Bartążek się nada.
Komentarze?
Weekend na Mazurach
- starry
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Re: Weekend na Mazurach
Od kilku lat spędzam wakacje na mazurach i jeśli chcesz zrobić dupozloty, które czegokolwiek Cię nauczą to jedź gdzie indziej. Mazury są super ale dla napędowców a nie dla nas swobodnych ptaków Z drugiej strony dupozloty to strata czasu. (wiem, bo sam zrobiłem ze sto ) Więcej się nauczysz z 300m holu, po którym będziesz mógł zrobić zloty w "wysokiej" góry niż z dupozlotów, które trwają 5 minut.
Tak wiec albo super wypoczynek na mazurach albo ćwiczenie latania gdzie indziej.
Tak wiec albo super wypoczynek na mazurach albo ćwiczenie latania gdzie indziej.
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Weekend na Mazurach
Dzięki za odpowiedź.
Niestety nie mam jeszcze uprawnień do bycia holowanym, wyjazd w prawdziwe góry z instruktorem już zaplanowany, chciałbym tylko sobie odświeżyć pamięć po kursie, samo stawianie skrzydła to ciut mało...
Niestety nie mam jeszcze uprawnień do bycia holowanym, wyjazd w prawdziwe góry z instruktorem już zaplanowany, chciałbym tylko sobie odświeżyć pamięć po kursie, samo stawianie skrzydła to ciut mało...
Wróć do „Wejście dla początkujących”