telefon+słuchawka
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
telefon+słuchawka
witam,czy Waszym zdaniem jest dopuszczalne takie właśnie latanie?tzn nie mam wariometru i wykorzystuję telefon z app xctrack+słychawka w uchu.próbowałem tego po raz pierwszy wczoraj i było całkiem spoko,ale nie wiem czy do końca bezpiecznie.jestem dopiero po kursie i na tym etapie umiejętności nie biorę pod uwagę żadnych kombajnów z bajerami,bo ich nie wykorzystam.myślę bardziej o zestawie pikawka+telefon.bardzo spodobała mi się syride one,ale coś krucho z dostępnością
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: telefon+słuchawka
Jesli telefin ma czujnik baro, to powinno dzialac. Nie wiem tylko po co sluchawka, chyba ze latasz napedowo.
I nie widze zwiazku z bezpieczenstwem. Latanie bez zadnego vario tez jest mozliwe
I nie widze zwiazku z bezpieczenstwem. Latanie bez zadnego vario tez jest mozliwe
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: telefon+słuchawka
Cześć,
Dokładnie tak latam w PPG. Przy lataniu swobodnym nie trzeba nawet słuchawki, wystarczy telefon w słyszalnym miejscu. Działa to bardzo dobrze pod warunkiem że masz barometr w telefonie. Też używam xctrack.
Dokładnie tak latam w PPG. Przy lataniu swobodnym nie trzeba nawet słuchawki, wystarczy telefon w słyszalnym miejscu. Działa to bardzo dobrze pod warunkiem że masz barometr w telefonie. Też używam xctrack.
Janusz Kruszelnicki
Wróć do „Wejście dla początkujących”