SCPC2018

Awatar użytkownika
calhal
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

SCPC2018

Postautor: calhal » 08 marca 2018, 11:06

Hej,
ktoś ma jakiś dobry plan zakwaterowania w Kruszewie? Może jakiś program grupowy (bez podtekstów ;P) typu cała chata?
Pozdro

Art
Latam: Swobodnie i z Napędem

Re: SCPC2018

Postautor: Art » 08 marca 2018, 11:43

Możesz zweryfikować jak cenowo ile osób ?

Awatar użytkownika
Maciej Pigulski

Postautor: Maciej Pigulski » 08 marca 2018, 12:03

Ja mialem nocleg zalatwiony przez lokalnego (macedonskiego) organizatora zawodow jak tam bylem w zeslzym roku. Zaprowadzono nas na miejsce za 7 EUR/osoba/noc. Ponoc da sie poza Krusevem znalezc i za 4 EUR/os/noc. W lipcu/sierpniu bylo jednak w dolinie 30 stopni o 21:00 wiec nie wiem jak sie spi bez klimatyzacji wtedy (Krusevo jest na zboczu gory i jest chlodo w nocy). Ogolnie 'tanie' noclegi to zaadaptowane mieszkania ktore sa wynajmowane przyjezdnym za okolo 7-8 EUR, przynajmniej z takimi cenami sie spotkalem.

Jesli chodzi o zorganizowanie sobie sniadan to my robilismy zakupy lokalnie i poniewaz mieszkania sa z kuchnia to jedlismy na miejscu. Obiady na miescie bo tanio.

Link do wydarzenia z zeszlego roku z informacji o noclegach: https://airtribune.com/krushevo2017/blog/accommodation

Z maili wygrzebalem jakies inne propozycje ktore nam podsylano. Ten portal www.pazar3.mk wydaje sie sensowny do wynajdywania kwater w stylu 'adaptowane mieszkanie' natomiast wieksze (i drozsze) miejscowki maja swoje strony:
Lakola 10 EUR/os:
http://www.lakola.mk/en/accommodation-details.html
Etno Vila 8 EUR/os:
https://www.pazar3.mk/%D0%9E%D0%B3%D0%B ... vo/2638846

Najwiekszy/najpopularniejszy byl tam chyba ten hotel na gorce i szybko w nim zeszly miejsca: http://www.montanapalace.com/

Art

Postautor: Art » 08 marca 2018, 14:18

Dzięki!!!!

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 08 marca 2018, 16:07

Nie dziadujcie,
Montana welcome to :P

Przy 3-4 na pokój wychodzi po 150-170Eur na każdego za tydzień z porządnymi śniadaniami.
Zasadniczy plus, po drodze na startowisko i nie za daleko do miasta z buta.

Awatar użytkownika
calhal

Postautor: calhal » 08 marca 2018, 16:13

der pisze:Przy 3-4 na pokój wychodzi po 150-170Eur na każdego za tydzień z porządnymi śniadaniami.

3-4 na pokój? Panie to ja dziękuję, spać w jednym pokoju z 3 narąbanymi i chrapiącymi paralotniarzami :lol:

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 08 marca 2018, 16:22

der pisze:Nie dziadujcie,
Montana welcome to :P

Przy 3-4 na pokój wychodzi po 150-170Eur na każdego za tydzień z porządnymi śniadaniami.
Zasadniczy plus, po drodze na startowisko i nie za daleko do miasta z buta.

Nie nazywaj dziadowaniem minimalizację kosztów. Jak ktoś dużo jeździ to i 50 euro może być znaczącą kwotą. Poza tym po cholerę wprowadzać takie określenie sugerujące że każdy kto nie mieszka w Montanie to dziad. W miasteczku jest mnóstwo kwater i jest darmowe pole namiotowe w pobliżu startowiska. Każda z tych lokalizacji ma swoje wady i zalety.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 08 marca 2018, 18:36

Jakaś pięta achillesowa czy cuś ?
Zbyszek wyluzuj,
Montana to żaden hotelowy hajtek. Tam standardy są na poziomie czeskim. Czas zatrzymał się gdzieś w czasach przed rozpadem. Wnętrze jako tako, ale otoczenie, tragedia.
Dla mnie to raczej obiekt do podśmiewania się. Bo ona miała już kiedyś ponoć i 5 i 4 gwiazdki. A teraz, czy ma jeszcze jakieś ?
Ale śniadania mają dobre...

Artur, jeśli w 3 osoby Ci dużo, to pozostaje tylko namiot, jedynka nad jeziorem.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 08 marca 2018, 19:28

Może mam kompleksy :) Poza tym znam różnych pilotów i nie wszyscy chcą swoje mieszkanie w namiocie przez styl życia lub możliwości finansowe nazywać dziadowaniem. Wiesz, ostatnio za dużo mówi się o trosce społecznej i wykluczonych ;)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
calhal

Postautor: calhal » 08 marca 2018, 20:01

der pisze:Artur, jeśli w 3 osoby Ci dużo, to pozostaje tylko namiot, jedynka nad jeziorem.

w 2, max 3 to jeszcze...4 to się robi dużo w jednym pokoju ;P Jakaś większa kwatera kilku-pokojowa, czemu nie

Awatar użytkownika
Maciej Pigulski

Postautor: Maciej Pigulski » 08 marca 2018, 22:19

My mieszkalismy w piatke w dwupokojowym mieszkaniu z salonem + aneks kuchenny. Bylo dosc miejsca. Jedyny mankament byl taki ze jeden z pokoi mial lozko malzenskie ;-) Za to integracja zapewniona ;-)

Dziadowanie czy nie dziadowanie, nikt nie jedzie w tych pokojach mieszkac. Dla mnie po calym dniu latania (czy tez warowania pod drzewem w upale jak sie dalo w glebe za szybko) i tak ma sie w nosie standard pokoju, wazne zeby bylo gdzie sie umyc, gdzie zaliczyc zgona i zeby bylo wzglednie czysto. Rozumiem jednak ze rozni ludzie, rozne priorytety ;-) Tylko jak ktos chce jechac np tam pić to polecam gdzies blizej, podroz na miejsce Was na pewno poturbuje (uwaga na granice Serbsko-Macedonska, niektorzy i 6h stali w pelnym sloncu) a alkohol tam wcale jakis super tani nie jest ;-)

Awatar użytkownika
calhal

Postautor: calhal » 10 czerwca 2018, 17:24

hej, ponawiam temat. Nie miałem czasu w ogóle nic szukać.
Ktoś mnie przygarnie na jakieś kwatery? Mogą być i wieloosobowe pokoje ;P byle by się dało trochę pospać

edit: właśnie coś zarezerwowałem przez booking.com. Studio 3 miejsca za 80 ojro na 8 nocy (30-8). Mogę jeszcze odwołać jakby ktoś mnie przygarnął. Ewentualnie przygarnę 1-2 osoby ;D

Wróć do „Zawody”