Hej,
ktoś ma jakiś dobry plan zakwaterowania w Kruszewie? Może jakiś program grupowy (bez podtekstów ;P) typu cała chata?
Pozdro
SCPC2018
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: SCPC2018
Możesz zweryfikować jak cenowo ile osób ?
- Maciej Pigulski
- Latam: Tylko Swobodnie
Ja mialem nocleg zalatwiony przez lokalnego (macedonskiego) organizatora zawodow jak tam bylem w zeslzym roku. Zaprowadzono nas na miejsce za 7 EUR/osoba/noc. Ponoc da sie poza Krusevem znalezc i za 4 EUR/os/noc. W lipcu/sierpniu bylo jednak w dolinie 30 stopni o 21:00 wiec nie wiem jak sie spi bez klimatyzacji wtedy (Krusevo jest na zboczu gory i jest chlodo w nocy). Ogolnie 'tanie' noclegi to zaadaptowane mieszkania ktore sa wynajmowane przyjezdnym za okolo 7-8 EUR, przynajmniej z takimi cenami sie spotkalem.
Jesli chodzi o zorganizowanie sobie sniadan to my robilismy zakupy lokalnie i poniewaz mieszkania sa z kuchnia to jedlismy na miejscu. Obiady na miescie bo tanio.
Link do wydarzenia z zeszlego roku z informacji o noclegach: https://airtribune.com/krushevo2017/blog/accommodation
Z maili wygrzebalem jakies inne propozycje ktore nam podsylano. Ten portal www.pazar3.mk wydaje sie sensowny do wynajdywania kwater w stylu 'adaptowane mieszkanie' natomiast wieksze (i drozsze) miejscowki maja swoje strony:
Lakola 10 EUR/os:
http://www.lakola.mk/en/accommodation-details.html
Etno Vila 8 EUR/os:
https://www.pazar3.mk/%D0%9E%D0%B3%D0%B ... vo/2638846
Najwiekszy/najpopularniejszy byl tam chyba ten hotel na gorce i szybko w nim zeszly miejsca: http://www.montanapalace.com/
Jesli chodzi o zorganizowanie sobie sniadan to my robilismy zakupy lokalnie i poniewaz mieszkania sa z kuchnia to jedlismy na miejscu. Obiady na miescie bo tanio.
Link do wydarzenia z zeszlego roku z informacji o noclegach: https://airtribune.com/krushevo2017/blog/accommodation
Z maili wygrzebalem jakies inne propozycje ktore nam podsylano. Ten portal www.pazar3.mk wydaje sie sensowny do wynajdywania kwater w stylu 'adaptowane mieszkanie' natomiast wieksze (i drozsze) miejscowki maja swoje strony:
Lakola 10 EUR/os:
http://www.lakola.mk/en/accommodation-details.html
Etno Vila 8 EUR/os:
https://www.pazar3.mk/%D0%9E%D0%B3%D0%B ... vo/2638846
Najwiekszy/najpopularniejszy byl tam chyba ten hotel na gorce i szybko w nim zeszly miejsca: http://www.montanapalace.com/
-
Dzięki!!!!
- der
Nie dziadujcie,
Montana welcome to
Przy 3-4 na pokój wychodzi po 150-170Eur na każdego za tydzień z porządnymi śniadaniami.
Zasadniczy plus, po drodze na startowisko i nie za daleko do miasta z buta.
Montana welcome to

Przy 3-4 na pokój wychodzi po 150-170Eur na każdego za tydzień z porządnymi śniadaniami.
- calhal
der pisze:Przy 3-4 na pokój wychodzi po 150-170Eur na każdego za tydzień z porządnymi śniadaniami.
3-4 na pokój? Panie to ja dziękuję, spać w jednym pokoju z 3 narąbanymi i chrapiącymi paralotniarzami

- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
der pisze:Nie dziadujcie,
Montana welcome to![]()
Nie nazywaj dziadowaniem minimalizację kosztów. Jak ktoś dużo jeździ to i 50 euro może być znaczącą kwotą. Poza tym po cholerę wprowadzać takie określenie sugerujące że każdy kto nie mieszka w Montanie to dziad. W miasteczku jest mnóstwo kwater i jest darmowe pole namiotowe w pobliżu startowiska. Każda z tych lokalizacji ma swoje wady i zalety.
Zbyszek Gotkiewicz
- der
Jakaś pięta achillesowa czy cuś ?
Zbyszek wyluzuj,
Montana to żaden hotelowy hajtek. Tam standardy są na poziomie czeskim. Czas zatrzymał się gdzieś w czasach przed rozpadem. Wnętrze jako tako, ale otoczenie, tragedia.
Dla mnie to raczej obiekt do podśmiewania się. Bo ona miała już kiedyś ponoć i 5 i 4 gwiazdki. A teraz, czy ma jeszcze jakieś ?
Ale śniadania mają dobre...
Artur, jeśli w 3 osoby Ci dużo, to pozostaje tylko namiot, jedynka nad jeziorem.
Zbyszek wyluzuj,
Montana to żaden hotelowy hajtek. Tam standardy są na poziomie czeskim. Czas zatrzymał się gdzieś w czasach przed rozpadem. Wnętrze jako tako, ale otoczenie, tragedia.
Dla mnie to raczej obiekt do podśmiewania się. Bo ona miała już kiedyś ponoć i 5 i 4 gwiazdki. A teraz, czy ma jeszcze jakieś ?
Ale śniadania mają dobre...
Artur, jeśli w 3 osoby Ci dużo, to pozostaje tylko namiot, jedynka nad jeziorem.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Może mam kompleksy
Poza tym znam różnych pilotów i nie wszyscy chcą swoje mieszkanie w namiocie przez styl życia lub możliwości finansowe nazywać dziadowaniem. Wiesz, ostatnio za dużo mówi się o trosce społecznej i wykluczonych 

Zbyszek Gotkiewicz
- calhal
der pisze:Artur, jeśli w 3 osoby Ci dużo, to pozostaje tylko namiot, jedynka nad jeziorem.
w 2, max 3 to jeszcze...4 to się robi dużo w jednym pokoju ;P Jakaś większa kwatera kilku-pokojowa, czemu nie
- Maciej Pigulski
My mieszkalismy w piatke w dwupokojowym mieszkaniu z salonem + aneks kuchenny. Bylo dosc miejsca. Jedyny mankament byl taki ze jeden z pokoi mial lozko malzenskie
Za to integracja zapewniona 
Dziadowanie czy nie dziadowanie, nikt nie jedzie w tych pokojach mieszkac. Dla mnie po calym dniu latania (czy tez warowania pod drzewem w upale jak sie dalo w glebe za szybko) i tak ma sie w nosie standard pokoju, wazne zeby bylo gdzie sie umyc, gdzie zaliczyc zgona i zeby bylo wzglednie czysto. Rozumiem jednak ze rozni ludzie, rozne priorytety
Tylko jak ktos chce jechac np tam pić to polecam gdzies blizej, podroz na miejsce Was na pewno poturbuje (uwaga na granice Serbsko-Macedonska, niektorzy i 6h stali w pelnym sloncu) a alkohol tam wcale jakis super tani nie jest 

Dziadowanie czy nie dziadowanie, nikt nie jedzie w tych pokojach mieszkac. Dla mnie po calym dniu latania (czy tez warowania pod drzewem w upale jak sie dalo w glebe za szybko) i tak ma sie w nosie standard pokoju, wazne zeby bylo gdzie sie umyc, gdzie zaliczyc zgona i zeby bylo wzglednie czysto. Rozumiem jednak ze rozni ludzie, rozne priorytety

- calhal
hej, ponawiam temat. Nie miałem czasu w ogóle nic szukać.
Ktoś mnie przygarnie na jakieś kwatery? Mogą być i wieloosobowe pokoje ;P byle by się dało trochę pospać
edit: właśnie coś zarezerwowałem przez booking.com. Studio 3 miejsca za 80 ojro na 8 nocy (30-8). Mogę jeszcze odwołać jakby ktoś mnie przygarnął. Ewentualnie przygarnę 1-2 osoby ;D
Ktoś mnie przygarnie na jakieś kwatery? Mogą być i wieloosobowe pokoje ;P byle by się dało trochę pospać
edit: właśnie coś zarezerwowałem przez booking.com. Studio 3 miejsca za 80 ojro na 8 nocy (30-8). Mogę jeszcze odwołać jakby ktoś mnie przygarnął. Ewentualnie przygarnę 1-2 osoby ;D