Bruce Goldsmith Epic/Base -szukam opinii od użytkownikòw

Latanie bezsilnikowe
Dominika
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Uczeń

Bruce Goldsmith Epic/Base -szukam opinii od użytkownikòw

Postautor: Dominika » 16 maja 2017, 18:20

Jak wyżej. Poproszę o opinie użytkownikòw - to: ile latają, jak , gdzie, jaki staż i czy zawodnik czy rekreacja...... zastanawiam się co wybrać ....Będę wdzięczna za neutralne opinie ( tj nie od sprzedawców...)

Awatar użytkownika
Marcin Kawula
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Bruce Goldsmith Epic/Base -szukam opinii od użytkownikòw

Postautor: Marcin Kawula » 16 maja 2017, 23:04

Bezdyskusyjnie Base. Cieszę się jak dziecko po każdym locie. Nie mam wielkiego doświadczenia ale jak tylko jest gdzieś komin to zaraz mam podstawę. Krążenie możesz robić prawie w miejscu na stabilu albo całkiem płasko w zerkach i zawsze z zyskiem. Nawet bardzo silna wiosenna terma nie jest w stanie wyrzucić mnie z komina - dociągam sterówkę, dodaję ciałem i dalej jestem w centrum. Handling bez zarzutu. Wstaje na życzenie i stoi nad głową. Nie ukrywam też że Base ma fajne kolory ale to już kwestia gustu. Prędkość xctrack pokazuje zwykle 40 a na beli 53-55. Trzeba go wyczuć bo aktywne sterowanie jest wymagane. Ogólnie - czysta przyjemność.

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Lucjan Piekutowski » 17 maja 2017, 00:38

Grześ Woźniak ze Słupska niedawno kupił Base i juz troche polatał. Jeśli kojarzysz kto to, to myśle że chętnie opowie. Nie ma go chyba tu na forum ale na Fb jest.

Awatar użytkownika
Krisek1973
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Kontakt:

Postautor: Krisek1973 » 17 maja 2017, 12:28

Cześć,
latam na Base drugi sezon, w górnym zakresie wagowym, dla mnie jest do świetne, zwrotne i szybkie skrzydełko, czuję się na nim bardzo bezpiecznie i bardzo dobrze czuję go w powietrzu. Nie wiem jakie masz doświadczenie w lataniu ale miej na uwadze, że Base to tzw. górne B i początkującym lub okazjonalnym pilotom nie poleciłbym. Kilka filmików z latania na nim nakręciłem, zapraszam do obejrzenia.
Pozdrawiam
Krzysiek
------------------------------------------------------
Filmiki z mojego latania: http://nielezymy.pl :shock:

Wróć do „PG”