"Poranna termika"
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
"Poranna termika"
dziś okolo 7:30 bezchmurnie wybralem sie na maly przelocik ppg i ok 8:00 do 9:30 juz na dobra sprawe moglem polatac od komina do komina nabierajac w nich wysokosci bez gazu, gdybym lecial swobodnie spokojnie dalbym rade fajnie polatac z moim bardzo kiepskim doswiadczeniem. Czy ten ranek byl jakis wyjatkowy? Pozniej zgodznie z prognozami sie rozwialo za bardzo jak dla mnie wiec zakonczylem latanie...
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2017, 23:44 przez prokopcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz Prokop
- uriuk
- Site Admin
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: "Poranna termika"
Piec godzin po wschodzie slonca termika nie jest rzecza dziwna 

- prokopcio
not tak, czyste niebo i bardzo wczesny wschod .... było miło jak zaczęło torbić (pierwszy raz udalo mi sie jako tako z napedem na plecach pokrecic kominy), po prostu sie termiki nie spodziewalem o ósmej godzinie.
Łukasz Prokop
-
- Doświadczenie: Sympatyk
uriuk pisze:Piec godzin po wschodzie slonca termika nie jest rzecza dziwna
Tak Uriuk się zastanawiam czy pisanie po Polsku sprawia ci trudność.Dla mnie wyraz piec i pięć to trochę różne znaczenia ma ...
- prokopcio
Czemu zbyszku czepiasz się uriuka a nie mnie? Wyjdę przed szereg i odpowiem za siebie : Tak, Pisanie po polsku sprawia mi niekiedy problem zależnie od urządzenia/ systemu z jakiego piszę. Czasami wybranie polskiej czcionki zajmuje więcej czasu niż napisanie całego wyrazu a autokorekcja tylko pogardza sprawę zwłaszcza na forum pg.
Łukasz Prokop
- starry
- Latam: Tylko Swobodnie
- Kontakt:
prokopcio pisze:Czemu zbyszku czepiasz się uriuka a nie mnie? Wyjdę przed szereg i odpowiem za siebie : Tak, Pisanie po polsku sprawia mi niekiedy problem zależnie od urządzenia/ systemu z jakiego piszę. Czasami wybranie polskiej czcionki zajmuje więcej czasu niż napisanie całego wyrazu a autokorekcja tylko pogardza sprawę zwłaszcza na forum pg.
Czemu tak spieszycie się z tymi postami na forum. Wychodzi na to, że nie tylko nie ma czasu na wklepanie polskich znaków ale i na chwilę refleksji nad tym co się pisze.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Myślę że czym innym jest szacunek dla języka, bo mnie też błędy przeszkadzają, a czym innym jest robienie z tego jedynego powodu napisania posta w wątku o czym innym.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Sympatyk
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Myślę że czym innym jest szacunek dla języka, bo mnie też błędy przeszkadzają, a czym innym jest robienie z tego jedynego powodu napisania posta w wątku o czym innym.
Wiedziałem że się odezwiesz ... to merytoryczne forum tylko co ten twój wpis wniósł.Mój nic no chyba że te przytoczone dwa wyrazy są dla ciebie jednakowe. Bo to " rzecza dziwna"
Zbyszek ... choć nie ten