Hike&Fly LOty Biwakowe

Latanie bezsilnikowe
Awatar użytkownika
JarekJx
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Kontakt:

Re: Hike&Fly LOty Biwakowe

Postautor: JarekJx » 19 sierpnia 2017, 14:34

ciacholot pisze:Jarek wyluzuj. Nie chodzi kto komu ma dorównać. Chodzi o to, że der podobnie jak wielu innych nie widzi potrzeby tam gdzie widzisz ją Ty i wielu Tobie podobnych. Tylko tyle. Tu niema lepszych i gorszych. Niepotrzebnie się obrażasz i denerwujesz.

Chillout ja się nie denerwuje tylko właśnie zwracam uwagę na to "gorszy-lepszy" gdzie Der zdecydowanie podkreśla swoją lepszością :):):):) ja wyluzowany człowiek :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JarekJx #ParaSofa #TryFly

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 19 sierpnia 2017, 14:37

ciacholot pisze:Jarek wyluzuj. Nie chodzi kto komu ma dorównać. Chodzi o to, że der podobnie jak wielu innych nie widzi potrzeby tam gdzie widzisz ją Ty i wielu Tobie podobnych. Tylko tyle. Tu niema lepszych i gorszych. Niepotrzebnie się obrażasz i denerwujesz.

Ogólnie mam dobry ubaw :)

Awatar użytkownika
micro
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: micro » 19 sierpnia 2017, 15:49

Jarek, nie ma co polemizować, wszystkim się nie dogodzi, a jak nie pasuje to niech nie ogląda - dawaj kolejny film :) .
Roman Michalak

Awatar użytkownika
max
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: max » 19 sierpnia 2017, 16:30

Nie wiedziałem, że YT jest tylko dla znających się na robieniu filmów, wszystko wiedzących i najlepiej wyglądających, a do tego z dobrą dykcją. Każdy zamieszcza co chce, subuje to na co ma ochotę. U jednego podobają mi się ujęcia, u innego sposób przedstawienia i jak Jaro napisał leci łapka w górę lub w dół, a jak ma się coś co powiedzenia nt temat to komentarz pod filmem.

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 19 sierpnia 2017, 20:47

... Nie obejrzałem tego filmu na youtube, ale na tematycznym forum paralotniowym w wątku paralotniowym o tytule hike and fly loty biwakowe. Nawet nie wiesz jak mi się papa ucieszyła. Bo to cholernie trudny temat wymagający niebywałego rozeznania w terenie, meteorologii i pełnego poświęcenia sprawie. A potem widzę to co inni. Czyli przygotowanie do tego co zapoczątkował Piotr Antkowiak. Czyli latam kiedy chcę, kiedy mogę, byle by z tego samego punktu. Ale to nie jest to co znalazłem w temacie.
Jaro, co bym zmienił?
Po pierwsze darowałbym sobie Polskę na tego typu akcje. Niestabilność pogodowa sprawia, że Pan złota rączka zanim trafi na kolejny przelotowy dzień, zdąży komuś dom wyremontować. Chyba, że całe paralotniarstwo będzie polegać na porannych zlotach. Wtedy na remonty czasu nie będzie bo będzie trzeba kilka dni iść. I tu być może odpowiedź na pytanie: dlaczego kłaść się spać o pierwszej i po co wstawać o czwartej.

Może nie warto odkrywać ameryki. Ale poprosić Toosha czy Radka Orłowskiego (Stana nie ma co pytać bo to wprawiony krasomówca czerpiący niesporzytą przyjemność z wkręcania innych ) o dokładniejszą relację ze swojej wyprawy, z wnioskami co by zmienił w kolejnej i na jego doświadczeniu oprzeć własną przygodę. Z ukierunkowaniem jak oni bardziej na fly to the sky niż hike to the car.
A może na początek kolejny odcinek wywiad z... Jednym z nich podczas którego nie tylko Jarek ale inni z wielką ochotą usłyszą o tej przygodzie i być może sami zechcą spróbować ?
A Jarek będzie nie tylko sprzętowo ale i mentalnie przygotowany do własnej przygody, jakiej z całego serca mu życzę. Jednak podczas której eksperymenty socjologiczne ograniczyłbym co najwyżej do awaryjnego korzystania z dachu nad głową czy awaryjnego środka transportu. Facet z trzema kamerami, Iphonem w ręku i ubrany w dobre ciuchy proszący o jedzenie wygląda co najmniej niepokojąco.

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 19 sierpnia 2017, 22:12

der pisze:... Nie obejrzałem tego filmu na youtube, ale na tematycznym forum paralotniowym w wątku paralotniowym o tytule hike and fly loty biwakowe. Nawet nie wiesz jak mi się papa ucieszyła. Bo to cholernie trudny temat wymagający niebywałego rozeznania w terenie, meteorologii i pełnego poświęcenia sprawie. A potem widzę to co inni. Czyli przygotowanie do tego co zapoczątkował Piotr Antkowiak. Czyli latam kiedy chcę, kiedy mogę, byle by z tego samego punktu. Ale to nie jest to co znalazłem w temacie.
Jaro, co bym zmienił?
Po pierwsze darowałbym sobie Polskę na tego typu akcje. Niestabilność pogodowa sprawia, że Pan złota rączka zanim trafi na kolejny przelotowy dzień, zdąży komuś dom wyremontować. Chyba, że całe paralotniarstwo będzie polegać na porannych zlotach. Wtedy na remonty czasu nie będzie bo będzie trzeba kilka dni iść. I tu być może odpowiedź na pytanie: dlaczego kłaść się spać o pierwszej i po co wstawać o czwartej.

Może nie warto odkrywać ameryki. Ale poprosić Toosha czy Radka Orłowskiego (Stana nie ma co pytać bo to wprawiony krasomówca czerpiący niesporzytą przyjemność z wkręcania innych ) o dokładniejszą relację ze swojej wyprawy, z wnioskami co by zmienił w kolejnej i na jego doświadczeniu oprzeć własną przygodę. Z ukierunkowaniem jak oni bardziej na fly to the sky niż hike to the car.
A może na początek kolejny odcinek wywiad z... Jednym z nich podczas którego nie tylko Jarek ale inni z wielką ochotą usłyszą o tej przygodzie i być może sami zechcą spróbować ?
A Jarek będzie nie tylko sprzętowo ale i mentalnie przygotowany do własnej przygody, jakiej z całego serca mu życzę. Jednak podczas której eksperymenty socjologiczne ograniczyłbym co najwyżej do awaryjnego korzystania z dachu nad głową czy awaryjnego środka transportu. Facet z trzema kamerami, Iphonem w ręku i ubrany w dobre ciuchy proszący o jedzenie wygląda co najmniej niepokojąco.

Tez Cię kofam

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 19 sierpnia 2017, 22:56

der pisze:... Nie obejrzałem tego filmu na youtube, ale na tematycznym forum paralotniowym w wątku paralotniowym o tytule hike and fly loty biwakowe. Nawet nie wiesz jak mi się papa ucieszyła. Bo to cholernie trudny temat wymagający niebywałego rozeznania w terenie, meteorologii i pełnego poświęcenia sprawie. A potem widzę to co inni. Czyli przygotowanie do tego co zapoczątkował Piotr Antkowiak. Czyli latam kiedy chcę, kiedy mogę, byle by z tego samego punktu. Ale to nie jest to co znalazłem w temacie.
Jaro, co bym zmienił?

Mam tylko jedną kamerkę :) + iPhone ;)

Andrzejt

Postautor: Andrzejt » 20 sierpnia 2017, 01:00

No to zobaczymy co w kolejnym odcinku będzie ;-)

stiven

Postautor: stiven » 20 sierpnia 2017, 10:08

W następnym odcinku, będzie optykał (mszył) dom mchem na zimę za łyżkę strawy,i tak zejdzie mu do wiosny,co będzie bardzo korzystne dla wszystkich,a oglądających te gnioty w szczególności.Są tacy co muszą zaistnieć za wszelką cenę, nawet kosztem śmieszności.

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 20 sierpnia 2017, 11:11

Anonymous pisze:W następnym odcinku, będzie optykał (mszył) dom mchem na zimę za łyżkę strawy,i tak zejdzie mu do wiosny,co będzie bardzo korzystne dla wszystkich,a oglądających te gnioty w szczególności.Są tacy co muszą zaistnieć za wszelką cenę, nawet kosztem śmieszności.

Awatar użytkownika
Piotrek Pokorny
Kontakt:

Postautor: Piotrek Pokorny » 20 sierpnia 2017, 13:03

Z perspektywy świeżaka (także rozumianego jako osobę o świeższym spojrzeniu i nieznającego osobiście żadnego forumowicza) powiem jedynie tyle - przykro się czyta niektóre wypociny, z których wręcz wylewa się żółć.

Sądziłem, że to forum jest miejscem gdzie można sobie spokojnie i kulturalnie podyskutować na tematy związane z paralotniarstwem. Niestety daje się tutaj zauważyć grupę osób, którym wydaje się, że można tutaj zamieszczać tylko i wyłącznie materiały eksperckie, uniwersalne, porywające tłumy itp. Nie wiem czy to wynika z jakiejś dziwnej/opatrznej wizji forum jako miejsca do dyskusji (lub jego braku), czy też z zazdrości lub innych niskich pobudek. Wiem jednak jedno - widziałem wiele forów podobnych do tego, które przez tego typu zachowania po prostu umierały, bo nikomu nie chciało się więcej pisać. Któż chciałby za każdym razem czytać na swój temat, że jest śmieszny, ma parcie na szkło itp.

Reasumując, z całym szacunkiem, ale wyjmijmy sobie wszyscy kije z dup i wrzućmy na luz. To nie powinno być miejsce gdzie panuje ostracyzm, tylko miejsce, gdzie można dzielić się z innymi swoją pasją, przemyśleniami, doświadczeniami, etc.

Jeśli jednak nie podoba się komuś filmik czy cokolwiek innego, to:
1) skomentujcie to bez personalnych przytyków i z merytorycznym uzasadnieniem (wskazane zwłaszcza gdy chodzi o sprawy techniki i bezpieczeństwa) albo
2) nie komentujcie w ogóle.

Pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
micro
Kontakt:

Postautor: micro » 20 sierpnia 2017, 17:52

Pewnie jakiś troll z pl.rec tutaj dotarł i hejtuje...
Sam to taki filmu nie nakręci.
Roman Michalak

Wróć do „PG”