Postautor: Piotrek Pokorny » 20 sierpnia 2017, 13:03
Z perspektywy świeżaka (także rozumianego jako osobę o świeższym spojrzeniu i nieznającego osobiście żadnego forumowicza) powiem jedynie tyle - przykro się czyta niektóre wypociny, z których wręcz wylewa się żółć.
Sądziłem, że to forum jest miejscem gdzie można sobie spokojnie i kulturalnie podyskutować na tematy związane z paralotniarstwem. Niestety daje się tutaj zauważyć grupę osób, którym wydaje się, że można tutaj zamieszczać tylko i wyłącznie materiały eksperckie, uniwersalne, porywające tłumy itp. Nie wiem czy to wynika z jakiejś dziwnej/opatrznej wizji forum jako miejsca do dyskusji (lub jego braku), czy też z zazdrości lub innych niskich pobudek. Wiem jednak jedno - widziałem wiele forów podobnych do tego, które przez tego typu zachowania po prostu umierały, bo nikomu nie chciało się więcej pisać. Któż chciałby za każdym razem czytać na swój temat, że jest śmieszny, ma parcie na szkło itp.
Reasumując, z całym szacunkiem, ale wyjmijmy sobie wszyscy kije z dup i wrzućmy na luz. To nie powinno być miejsce gdzie panuje ostracyzm, tylko miejsce, gdzie można dzielić się z innymi swoją pasją, przemyśleniami, doświadczeniami, etc.
Jeśli jednak nie podoba się komuś filmik czy cokolwiek innego, to:
1) skomentujcie to bez personalnych przytyków i z merytorycznym uzasadnieniem (wskazane zwłaszcza gdy chodzi o sprawy techniki i bezpieczeństwa) albo
2) nie komentujcie w ogóle.
Pozdrawiam serdecznie!