Testival UP Bassano 17 – 18 Marzec

Latanie bezsilnikowe
Jasiu
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Zawodnik

Testival UP Bassano 17 – 18 Marzec

Postautor: Jasiu » 21 lutego 2018, 17:10

W imieniu marki UP Paragliders oraz własnym serdecznie zapraszam na rozpoczęcie sezonu paralotniowego i testival sprzętu firmy UP, który odbędzie się w Bassano del Grappa w dniach 17 – 18 Marca 2018. W razie złej pogody impreza zostanie przesunięta o tydzień czyli na 24 – 25 Marca.

Tutaj oficjalna strona wydarzenia na Facebooku:

a tu krótkie info na stronie UP:
http://www.up-paragliders.com/en/news/i ... del-grappa

Do testowania, zarówno w sobotę jak i w niedzielę przez cały dzień, dostępne będą wszystkie modele aktualnie produkowanych skrzydeł UP we wszystkich rozmiarach. Dotyczy to również dwóch nowych jeszcze cieplutkich modeli: EN-A Ascent 4 oraz 2-rzędowe EN-D Meru (o ile pogoda pozwoli dokończyć load-testy obu rozmiarów Meru do tego czasu).

Poza lataniem na skrzydłach UP w planie imprezy dla zainteresowanych:
- wycieczka Hike&Fly ze Stefanem Bocks, który niedawno wrócił z 1000 km trasy w Himalajach (sobota)
- prezentacja nowych skrzydeł Meru, Ascent 4 oraz jednej niespodzianki, o której na razie nic więcej powiedzieć nie mogę, przez projektanta tych skrzydeł (sobota późne popołudnie)
- Pizza Buffet (sobota)
- Prezentacja Stefana Bocks o jego przygodzie w Himalajach (sobota wieczorem)
- imprezka z muzyką (sobota do oporu)

Będzie też można osobiście porozmawiać z wybitnym projektantem skrzydeł UP. Jest nim Czech Franta Pavlousek. Może zdradzi sekret jak to się robi, że glajty UP przy dość dużych wydłużeniach zachowują tak wysoki poziom bezpieczeństwa i latają lepiej niż skrzydła innych producentów w danej klasie bezpieczeństwa ;)

Będzie możliwość dojazdu na miejsce i powrotu 9-osobowym busem który wyjedzie z Krakowa (jest jeszcze 6 wolnych miejsc) lub ewentualnie pick-UP em ze mną (3 miejsca, możliwa wizyta w centrali UP z widokiem na Zugspitze po drodze). Jeśli pogoda będzie dobra możemy się pokusić o przedłużenie tego weekendu o 1-2 dodatkowe dni na miejscu – do ustalenia w ostatniej chwili z zainteresowanymi.

Do zobaczenia w Bassano!

Jan Rentowski
UP Paragliders Polska
https://www.facebook.com/UPparaglidersPolska/

Awatar użytkownika
calhal
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Testival UP Bassano 17 – 18 Marzec

Postautor: calhal » 21 lutego 2018, 18:50

Jasiu pisze:Może zdradzi sekret jak to się robi, że glajty UP przy dość dużych wydłużeniach zachowują tak wysoki poziom bezpieczeństwa i latają lepiej niż skrzydła innych producentów w danej klasie bezpieczeństwa ;)

Tak widzę uśmieszek na końcu ale mam alergię na "lepiej", "najlepsze" etc. i nie mogłem się powtrzymać ;)
Więc jak już tak piszesz to podaj proszę linki do rzetelnie i niezależnie przeprowadzonych metodami naukowymi (czyt. statystyka, pomiary, a nie bo Ziad powiedział) badań porównawczych :P

A tak na poważnie to UP to fajne glajty, aczkolwiek to co testowałem jak dla mnie zbyt mało żwawe było ;)

Jasiu

Postautor: Jasiu » 22 lutego 2018, 19:03

Tym bardziej wpadnij Mikołaj do Bassano i potestujemy to metodami naukowymi ;) Ja testowałem jedynie metodami chałupniczymi latając na kilku aktualnych modelach UP obok kolegów na najnowszych maszynach innych producentów i wnioski są dla mnie oczywiste. Zarówno w klasie B jak i w C aktualne modele UP to jest petarda. W klasie D też szykuje się petarda, ale o tym mam nadzieję przekonamy się właśnie w Bassano... Chętnie zaproponuję Ci co najmniej 4 modele skrzydeł od UP, w których prędkości i dynamiki na pewno Ci nie zabraknie. W klasie A skrzydła nie powinny być zbyt żwawe i może stąd to Twoje wrażenie :twisted: ...cieszę się, że zauważasz uśmieszki :D Boms voos meu amigo :!:

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 22 lutego 2018, 19:18

Mikołaj ? Raczej Artur :)

Jasiu

Postautor: Jasiu » 22 lutego 2018, 19:53

Jeśli pomyliłem kolegów to przepraszam. Ta lokalizacja i naukowe podejście do tematu mnie zmyliło...

Wróć do „PG”