Thermal Flying
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Sympatyk
Thermal Flying
Pierwszy pilotażowy egzemplarz trafił do moich rak jakieś dwa tygodnie temu
I jak to JA przeleciałem ja po łebkach bo przecież wszystko wiem , ale po chwili zacząłem czytać jak przysłowiowa biblie, miałem w ręku wersje angielsko języczną i powiem POLSKA wersja jest mocno poprawiona do oryginału i świetnie przetłumaczona. Nie mogę tego trzymać dłużej w tajemnicy .
Nie wiem kiedy będzie w sprzedaży ale polecam się interesować tematem.
Pozdrawiam Grzegorz Chicago
I jak to JA przeleciałem ja po łebkach bo przecież wszystko wiem , ale po chwili zacząłem czytać jak przysłowiowa biblie, miałem w ręku wersje angielsko języczną i powiem POLSKA wersja jest mocno poprawiona do oryginału i świetnie przetłumaczona. Nie mogę tego trzymać dłużej w tajemnicy .
Nie wiem kiedy będzie w sprzedaży ale polecam się interesować tematem.
Pozdrawiam Grzegorz Chicago
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Thermal Flying
Ile to już lat? Dziesięć, gdy Grzesiek Olejnik zarezerwował sobie wyłączność na wydanie tej książki w Polsce? Dobrze że inicjatywa została przejęta i została doprowadzona do finału.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
ciacholot pisze:Kupię sobie przeczytam i na półkę postawię
A wkleisz jeszcze spis treści na forum?
-
Szkoda
, przed zakupem książki wolałbym zapoznać się ze spisem treści 

- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Myślę że są tam wiadomości na temat techniki pilotażu i strategii przelotowej, oraz konieczna wiedza z zakresu meteorologii. To tak z grubsza 

Zbyszek Gotkiewicz
-
Też tak myślę jak Ty, ale polskojęzyczny spis treści z chęcią bym se przeczytał. 

-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Ja sobie kupię nawet jak będą tam same obrazki. Jeśli na obrazkach będą ozdupki to potraktuję to jako bonus.
Mariusz Kilian
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Chicago pisze:Nie wiem kiedy będzie w sprzedaży ale polecam się interesować tematem.
Oby było lepsze niż "50 ways to fly better", które zasadniczo było zbiorem różnych artykułów zamieszczanych w anglojęzycznym Cross Country i "1000km odległych" od typowych warunków do latania w naszych stronach.
- der
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Prędzej czy później każdy znajdzie się ten tysiąc kilometrów od "swoich stron". A wtedy będzie jak znalazł. Jeden zbiera materiały zgłoszeń o zdarzeniach. Inny wartościowe artykuły z prasy. Zupełnie nie mam nic przeciwko jeśli taki zbiór stanowi jedną spójną jakość, do której można zawsze w wolnej chwili wrócić.
Obawiam się, że i w kolejnej wątek know how na temat lotów z Łęk do Łowicza, zaliczenia anten na Miero czy Dzikowca z Klina albo Żaru ze Skrzycznego znów się nie znajdzie. Na tego typu materiały musimy chyba jednak jeszcze poczekać.
Obawiam się, że i w kolejnej wątek know how na temat lotów z Łęk do Łowicza, zaliczenia anten na Miero czy Dzikowca z Klina albo Żaru ze Skrzycznego znów się nie znajdzie. Na tego typu materiały musimy chyba jednak jeszcze poczekać.