Skytex
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Skytex
Witam. Zauważyłem na moim skrzydle na krawędzi spływu dziwne rozwarstwienia. Wygląda to jakby materiał się rozwarstwił. Spotkał się ktoś już z czymś takim? Takie rozwarstwienia są na całej długości krawędzi spływu w miejscach w których najczęściej pracuje materiał. Ma to wpływ na bezpieczeństwo? To wina zastosowanego materiału czy duuzego nalotu? W niektórych miejscach wygląda to jakby bąbel powstał. Można temu jakoś zaradzić? Skrzydło to Skywalk Chili 4.
- Załączniki
-
- 20181106_103442-1.jpg (233.7 KiB) Przejrzano 7973 razy
-
- 20181106_103817-1.jpg (35.62 KiB) Przejrzano 7973 razy
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
-
Re: Skytex
Trudno powiedziec. Jestem swiezo po kupnie skrzydla. Sprzedawca deklarowal max 50 godzin. Widac to tylko w swietle dziennym. Da sie cos z tym zrobic?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jak tanio kupiłeś to olej to. Najważniejsze żeby impregnat z przodu skrzydła był dobry na górnej powierzchni. A jak wyszło badanie bensometrem?
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Akrobata
Hej,
to wygląda na uszkodzenie impregnatu. Widziałem już takie rzeczy wielokrotnie przy gramaturze pomiędzy 27-32g przy mocniej eksploatowanym sprzęcie często wystawianym na promieniowanie UV. Na dolnej powierzchni przy krawędzi spływu można olać temat. Gorzej jak na górnej z przodu się to pojawia. Jak Ci to mocno przeszkadza możesz to zalepić ripstopem i przeleczysz anginę
Pozdrawiam,
to wygląda na uszkodzenie impregnatu. Widziałem już takie rzeczy wielokrotnie przy gramaturze pomiędzy 27-32g przy mocniej eksploatowanym sprzęcie często wystawianym na promieniowanie UV. Na dolnej powierzchni przy krawędzi spływu można olać temat. Gorzej jak na górnej z przodu się to pojawia. Jak Ci to mocno przeszkadza możesz to zalepić ripstopem i przeleczysz anginę
Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info
-
Tanio wlasnie nie wyszlo. Rezultat badania betsometrem to OK. Bez szczegolow. Badanie porozymetrem wyszlo na poziome lekko ponad 400 s JDC
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Być może ktoś nabrał piachu i woził go długo w skrzydle. Tarcie lub wilgoć zrobiły robotę. Jeśli badanie jest ok to olej problem i zmień dilera skrzydeł
Zbyszek Gotkiewicz
-
W takim razie dzieki panowie za pomoc;) pozdrawiam!
- der
- Latam: Swobodnie i z Napędem
servius pisze:Witam. Zauważyłem na moim skrzydle na krawędzi spływu dziwne rozwarstwienia. Wygląda to jakby materiał się rozwarstwił. Spotkał się ktoś już z czymś takim? Takie rozwarstwienia są na całej długości krawędzi spływu w miejscach w których najczęściej pracuje materiał. Ma to wpływ na bezpieczeństwo? To wina zastosowanego materiału czy duuzego nalotu? W niektórych miejscach wygląda to jakby bąbel powstał. Można temu jakoś zaradzić? Skrzydło to Skywalk Chili 4.
Chili 4 jest produkowane od 2016r. Zatem twój egzemplarz może jeszcze się łapie na gwarancję ?
Sezon i tak się zrobił ogórkowy, więc warto by było napisać do producenta. Głównego dealera w PL raczej nie polecam.
Ten prawdopodobnie przezimuje skrzydło w szafie i powie, że producent gwarancji nie uwzględnił. Historia zna takie przypadki.
- Marcus Biesioroff
servius pisze:Tanio wlasnie nie wyszlo. Rezultat badania betsometrem to OK. Bez szczegolow. Badanie porozymetrem wyszlo na poziome lekko ponad 400 s JDC
400 s JDC na natarciu to wyśmienity wynik, nawet dla skrzydła bez otarć.
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują
-
Co jak co ale o czymś takim to sprzedawca powinien poinformować. Jak to prywatna osoba to jeszcze pół biedy, jak ktoś kto handluje to dla mnie zwykle oszustwo. Kupił taniej jako felerne pewnie, sprzedał po normalnej cenie. Wysłałeś skrzydło do przeglądu przed zakupem? Czy sprzedający sam na swoim sprzęcie Ci sprawdził przewiewność?
-
Sprzedawca we wlasnym zakresie robil przeglad na moja prosbe. Skrzydlo wyglada dobrze poza tymi rozwarstwieniami na calej dlugosci krawedzi splywu i na bokach. Nic nie bylo łatane. Kwestia tego czy to sie zrobilo bo skrzydlo ma duzy nalot czy wynika to z zaniedbania poprzedniego uzytkownika.
- Krisek1973
- Kontakt:
I sprzedawca nie informował Ciebie o tym? Trochę to brzmi jak w komisie samochodowym... Ja tylko sprzedaję, ja nie wiem co poprzedni właściciel z nim wcześniej robił, ale jest nie bity, oryginalny przebieg, po prostu igła Panie...
Pozdrawiam
Krzysiek
------------------------------------------------------
Filmiki z mojego latania: http://nielezymy.pl
Krzysiek
------------------------------------------------------
Filmiki z mojego latania: http://nielezymy.pl
-
Tylko nie mów że to słowacki handlarz-instruktor? XD jeżeli Cię poinformował o tej wadzie I dal odpowiedni rabat w stosunku do rynkowej ceny tego skrzydła to Ok. Jeżeli to zataił I sprzedał ci po normalnej rynkowej cenie to tak jak z tymi samochodami właśnie
-
Nie wspomnial o tym. Juz po temacie, odeslalem skrzydlo! Handlarz znany zza poludniowej granicy.