Globe Light przekładanie: o co chodzi z 2xZ i 1xZ?

Latanie bezsilnikowe
Awatar użytkownika
calhal
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Globe Light przekładanie: o co chodzi z 2xZ i 1xZ?

Postautor: calhal » 09 stycznia 2019, 21:12

Hej,
właśnie przekładam sobie zapasy, i nie bardzo kumam co poeta miał na myśli pisząc manuala. Ktoś mnie może oświecić (słownie, lub z rysunkami pomocniczymi) jak zrobić to podwójne Z na dole i pojedyncze z góry? Bo mi wtedy wychodzi "zakładka" gdzieś przez środek.

W ogóle to był ten RSH złożony fabrycznie inaczej niż przedstawia to manual. Jak nie skumam co poeta chciał powiedzieć to złożę tak jak był złożony albo sposobem, który stosuję od zawsze.

Dzięki

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Globe Light przekładanie: o co chodzi z 2xZ i 1xZ?

Postautor: uriuk » 09 stycznia 2019, 21:44

Taka zakladka nie rzutuje. "Podwojne z" czyli zlozenie na 5 jest potrzebne, bo majtki waskie sa. Ale zlozenie przez calosc na 5 jest nierealne, to sie gdzies musi rozjechac. No i w instrukcji masz podpowiedz, ze takie rozjechanie jest dopuszczalne.

Zasada jest taka, ze najwolniej otwieraja sie zapasy zlozone najdokladniej :). Wazne, zeby to ulozenie mialo sens, a nie kanciki.

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 09 stycznia 2019, 21:52

A składanie w CIPKĘ znacie ?
Skladasz w "Z" a potem "otwierasz od dołu łono" i wszystko pakujesz do majtek. CIPKA podobno pomaga podczas otwarcia :D, ale ile w tym prawdy to nie wiem ;-)

Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
calhal
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: calhal » 09 stycznia 2019, 21:58

uriuk pisze:Taka zakladka nie rzutuje. "Podwojne z" czyli zlozenie na 5 jest potrzebne, bo majtki waskie sa. Ale zlozenie przez calosc na 5 jest nierealne, to sie gdzies musi rozjechac. No i w instrukcji masz podpowiedz, ze takie rozjechanie jest dopuszczalne.

Zasada jest taka, ze najwolniej otwieraja sie zapasy zlozone najdokladniej :). Wazne, zeby to ulozenie mialo sens, a nie kanciki.

Dobra to złoże poprostu po mojemu ;P

Wróć do „PG”