Jak przekazać prawdę Ruskim

Latanie bezsilnikowe
fotolot
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Jak przekazać prawdę Ruskim

Postautor: fotolot » 03 marca 2022, 14:07

rg pisze:"...Pewnie nic się nie da zrobić, ale można próbować szturmować TVP lub polityków mailami....

... może zamiast nawoływania do sprawdzenia sam podesłałbyś jakieś wiarygodne źródło zaprzeczające współpracy TVP z Biełsat

Zauwaz ze nigdzie tu takiej wspolpracy nie zaprzeczalem.
"Nawolales" bezposrednio do bojkotowania pracy, naszych politykow(jak by nie mieli teraz wiekszych zmartwien..).
Dalem Ci tu wiec dopiero pierwsze zadanie- sprawdzenia wiarygodnosci wspolpracy i calkiem dobrze wywiazales sie z niego.
Za to Der wyreczyl Cie z kolejnych weryfikacji, odkrywajac ta falszywie "znaczona karte" w tle,ktora to Cie poniosla bys wzywal do antypolskich bojkotow.
W sumie cala ta sytuacja, niech bedzie pouczajaca. Bo to jest szczgolna faza wojny propagandowej.
W internetach, moga sie pojawiac, nawet tacy przebierancy, ktorych "twarz brzmiec bedzie znajomo"

rg
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: rg » 03 marca 2022, 14:26

Kolego, ja wyjaśniłem co zrobiłem przed dodaniem pierwszego komentarza na temat tego filmu, a nie w odpowiedzi na jakieś urojone 'zadanie'. Nigdzie nie nawoływałem też do bojkotów :) Lepsze to niż Twoja propozycja "Np. przez uszkodzenie systemow nadawczych." (co pozwala myśleć, że też łyknąłeś tę ściemę jak pelikan)

Wypadaloby "rg", abys jednak wczesniej "cos zrobil" i sprawdzil czy przez te 12 lat, cos sie w odpowiedzialnosci za zarzadzanie tamta stacja nie zmienilo?.

To jest sugestia że wiesz coś o jakimś zdarzeniu w ciągu ostatnich 12 lat, o którym ja nie mam świadomości i przez to wprowadzam w błąd, a teraz próbujesz się z tego wykręcić. Znaczy też, że nawet nie przeczytałeś zalinkowanego artykułu na wikipedii. Dla mnie koniec tematu.
Obrazek
--
Najlepszą formą docenienia mojej pracy nad leonardo.pgxc.pl jest POLECENIE i wgrywanie logów.

fotolot
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: fotolot » 03 marca 2022, 15:14

rg pisze:Nigdzie nie nawoływałem też do bojkotów :)
.

"..mozna probowac szturmowac TVP lub politykow mailami w temacie dezinformacji i antypolskich tresci...."

- czyli ze zapomniales, wstawic pod tym, taki sam usmieszek..?
Ja nie wskazalem nazwy zrodel nadawczych. Za to Ty, szkalujaco , obwiniles tu konkretnie polska TVP i politykow rzadzacych.

Oczywiscie, ze "zadanie", tego dodatkowego sprawdzenia, moglo byc dla Ciebie, z taka czy owaka sugestia- gdyz zakladalem tu dodatkowo, wiele roznych mozliwosci.

Chodzi mi glownie o mechanizmy oddzialywania obcej propagandy, ktorej bez dokonywania kilku kolejnych weryfikacji, mozemy byc sklonni ulegac(a szczegolnie jej rodzimym, np. tego typu, wtornym wersja ..).
Dla mnie, byla to oczywista, wroga naszemu narodowi propaganda i nie posadzilbym o nia prawdziwych Polakow.
Przyznaje, ze poczatkowo, pomyslalem, ze jakas z bialoruskich TV, w takiej wlasnie postaci to emitowala. Po twoim wpisie, zwatpilem i zakladalem, przejecie kontroli lub mozliwosc jakiegos fotomontazu z podlozonym logiem tej stacji.
Ty rozpedzony, od razu wskazales dpowiedzialnych, nawolujac jak im mozna robic teraz zamet. Posunales sie za daleko i tyle w temacie.

Tak ku przestrodze, na nie wiadomo jak odlegla przyszlosc. To okazalo sie ze obaj, mniej lub bardziej naiwnie, uleglismy tej manipulacyjnej wrzutce.
Proponuje wiec teraz szczegolna rozwage (i remis na zgode pelikanow.... ;) )

Wróć do „PG”