Witam.
Czy PSP (do którego należę albo BSP mogło by pomóc w organizacji tablic informacyjnych na Żarze. Coś na wzór tej ze Skrzycznego ale z większym nastawieniem informacyjnym dla turystów "stonki". Uważam że powinny się tam znaleźć informacje że rozkładanie się z kocykiem przed startującym pilotem nie jest dobrym pomysłem, numerami szkół paralotniowych, tandemiarzy. Myślę że tandemiarze zoszczędzili by na ulotkach...Zyskało by na tym bezpieczeństwo. Określiło by się zasady współpracy turystów, rowerzystów.
Ludzie są niedoinformowani, a koszy na śmieci jest tam za mało jak na liczbę turystów...Co wy na to ?
Tablice informacyjne na Żarze- czy będzie pan skakał?
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Tablice informacyjne na Żarze- czy będzie pan skakał?
Nawiązując do obecnego spięcia między rowerzystami a glajciarzami dodam od siebie że dobrze byłoby umożliwić im przejazd ścieżką jak najbliżej chodnika(najwyżej). Po co mają jeździć niżej? Żeby na nich wbiegać?
Bardzo nieładnie o nas mówią, ale nie ma co tego rozkręcać. Mają swoje hobby,lubią to, szanujmy zamiłowania.
A baranów nie brakuje również wśród glajciarzy.
Informacje dla turystów- krótkie, zwięzłe i rzeczowe powinny znaleźć się też w kolejce. Jak jadą to czytają. Jak wychodzą to podziwiają...
Ja tam Żaru w weekend nie lubię.
Bardzo nieładnie o nas mówią, ale nie ma co tego rozkręcać. Mają swoje hobby,lubią to, szanujmy zamiłowania.
A baranów nie brakuje również wśród glajciarzy.
Informacje dla turystów- krótkie, zwięzłe i rzeczowe powinny znaleźć się też w kolejce. Jak jadą to czytają. Jak wychodzą to podziwiają...
Ja tam Żaru w weekend nie lubię.
- ogrodowy
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Tablice informacyjne na Żarze- czy będzie pan skakał?
Ale oni tam mają legalnie wyznaczony szlak zjazdowy...Nie można też na poważnie traktować kłótni na fb dzieciaków (nie zależnie ile mają lat) Dlatego zwracam się publicznie do Stowarzyszenia i zapytuję jaka jest polityka co do zachodniego i południowego startowiska...Dla naszego bezpieczeństwa też jest to żebyśmy myśleli o starcie a nie rowerzystach i turystach co chcą być przeleceni przez tandem że nie jestem tandemem. Powiedział bym że na tablicy pisze a nie teraz muszę tłumaczyć że nie mogę przelecieć a warun ucieka Byłem świadkiem jak rowerzyści wzywali i prowadzili gopr do glajciarza wiszącego na zachodzie więc wojenka jest tylko teoretyczna bo dzień nielotny
pozdro
pozdro