Więcej info pod filmem na youtube.
Pozdrawiam,
ArturK pisze:Hej,
Ciekawe informacje. Zastanawia mnie czy przy sterowaniu 2D trzeba coś specjalnego wiedzieć o wychodzeniu ze spirali.
Zakładam że przy wchodzeniu i wychodzeniu ze spirali korzysta się w większości z linki połączonej ze stabilem (i w okolicy stabila) (czyli 2 sterowaniu 2D w dół).
Ale jeżeli mimo szczerych chęci nie wyjdę płynnie ze spirali i dostanę duże wahadło przód-tył, to zakładam że wtedy trzeba sięgnąć po hamulec używając całej krawędzi spływu. Pytanie czy jeszcze w innych przypadkach związanych ze spiralami trzeba używać całych krawędzi spływu w sterowaniu 2D?
Kolejne pytanie. Ile obrotów robić za pierwszym razem? Bo w sumie jak się jest amatorem spiral to w przypadku zbyt małej ilości obrotów robi się zamieszanie bo trzeba szybko wychodzić ze spirali a jak za dużo to wiadomo że nie wiadomo gdzie jest granica organizmu. Ile polecasz? 720 stopni na początek ?
Dzięki - pozdrawiam
ArturK pisze:Wkoncu sie odwazylem potrenowac slaba spirale na PPG. Barometr pokazal mi 10 m/s chwilowego i max 6.8 m/s usrednione do 10 sek.
Z tych 6-ciu powiedzmy spiral mialem wrazenie ze tylko jedan byla czegos warta bo jak mnie wcisnelo w uprzeaz to spanikowalem i chcialem opuscic ta figure :]. Takze nie wiem do konca czy to byla spirala w sensie > 8 m/s ale i tak dzieki za wskazowki. Pewnie dalej bede trenowal po trochu.
Zdziwilem sie ze nie bylo zadnego wahadla (moze twoje wskazowki pomogly) - pamietam ze wieksze mialem na kursie na wyciagarce po zluzowaniu liny. Co do wytrzymalosci wypor to sledze temat na forum i moge miec tylko nadzieje ze wytrzyma slabe spirale. Dowiedzialem sie ze rotor ma wypory z aluminium grubosci 2 mm co jest chyba taka srednia wartoscia na rynku. Po drugie moje wypory nie sa ruchome to moze bede wytrzymalsze? -> oby.
Pozdr.,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość