Zbyszek Gotkiewicz pisze:I nie niecierpliw się Maciek. Ja w pierwszym roku odzyskałem pieniądze zainwestowane w wydanie swojej książki. Przy tak ustawionej cenie i dystrybucji Tobie też powinno to się udać. Potem sprzedaż mocno spadnie, do jakiś 300 sztuk rocznie. Taki mamy rynek czytelniczy.
Zbychu
Dziwnie jakoś piszesz....
Skąd teza że ja się niecierpliwię jeśli chodzi o zwrot inwestycji w TF ?
Przecież nic takiego nie napisałem, ani nie mówiłem - nie gadałem z Tobą od lat.
1) Mi się już udało, bo książka jest i ma bardzo dobry odbiór. Cieszy mnie to jak dziecko....
2) Jeśli chodzi o cierpliwość - to miałem jej całe pokłady w trakcie "całego długiego procesu..."
pozyskania praw, i pracy nad nią.... zaprawiony jestem.
3) Prognozowanie efektu finansowego Thermal Flying w oparciu o Twoje doświadczenia z "Sumą..." ma mały sens bo:
a) to są bardzo różniące się od siebie książki
b) cena jest niemal taka jak Twojej książki, a ja z tego jeszcze płacę autorowi (z przyjemnością zresztą),
Ty jako autor nie masz tego kosztu
c) Twojej książki nie trzeba było tłumaczyć, kolejny koszt Ci odpada
d) nie muszę walczyć o markę, bo to światowy bestseller (kilkanaście języków) - to tu mam trochę łatwiej niż Ty
Raczej nie odzyskam pieniędzy w pierwszym roku......, ale zobaczymy we wrześniu 2019.
Czy sprzedaż spadnie czy wzrośnie to nie mam pojęcia. Ty też nie.
Stwierdzenie "taki mamy rynek czytelniczy" - nie wiem co miałeś na myśli.
Jak tam rynek, to nie wiem, ale środowisko paralotniowe i nawet lotniowe ostatnio
pozytywnie odbiera książkę TF a ja ich też

- jeśli oni to ten rynek, to znaczy że to fajny
rynek jest.
Pozdro
Maciek