Witam. Chciałbym wziąć udział w seminarium przelotowym i stąd pytanie do Was. Czy macie jakieś szkoły godne polecenia?
Najbardziej interesuje mnie termin 9-24.09.2019r.
Z góry dzięki za pomoc.
Seminarium przelotowe
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Seminarium przelotowe
Mark, a skąd taka rada. Może opiszesz jednak swoje szkolenie.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Również chętnie się dowiem. Jeszcze jakbyś zaproponował coś w temacie byłbym zobowiązany.
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Sympatyk
- Kontakt:
Mark pisze:Proponuję zabrać ze sobą modlitewnik - to podstawa.
Mark, moje doświadczenie podpowiada mi jeden z kilka scenariuszy związanych z tym co piszesz.
Jeden dotyczy twojego samopoczucia po wypadku.
Widziałem to już niestety wiele razy, zbyt wiele.. Na początku osoba po takim zdarzeniu neguje swoją rolę w wypadku zwalając na inne czynniki. Różne: pogoda, sprzęt, koledzy, żona lub inne. Jednocześnie mówi że będzie nadal latać, że to nic takiego ten wypadek, poczekajcie aż się wyliże i zobaczycie. Później, kilka dni po najczęściej przychodzi zwątpienie. Wynika z ciągłego myślenia o zdarzeniu, analizie i szukanie przyczyn. Zwątpienie też jest wtedy we własne umiejętności. Oraz przychodzi też coś co nazywam wycofaniem. Zaczyna się taka osoba powoli wycofywać z tego co mówił na początku że będzie latać, zaczyna mówić że to bardzo niebezpieczny sport, że robi krzywdę...
I tu pojawiają się dwie drogi dalszego postępowania. Albo się wycofa całkiem i już nie będzie latać, albo zacznie to robić z głową, dobrze się doszkoli, zdarzenie wywrze na znacznie bardziej roztropne postępowanie podczas lotów
Mam wrażenie że zaczynasz teraz wpadać w etap "wycofanie"
Drugi dotyczy twojego szkolenia, ale tu mam zbyt mało danych, jedynie przeczucie na podstawie tego co do tej pory napisałeś
- Gosia
Polecam seminaria ze Spikem, Michałem Gierlachem. Można się naprawdę dużo nauczyć a do tego Michał jest świetnym organizatorem.
- calhal
Gosia pisze:Polecam seminaria ze Spikem, Michałem Gierlachem. Można się naprawdę dużo nauczyć a do tego Michał jest świetnym organizatorem.
+1, też polecam Spike'a.
Dużo dobrego też słyszałem o seminarkach przelotowych Waltera.
Wiem, że Marek Mastalerz (Cloudbase) też ma w kalendarzu seminarki przelotowe. Widziałem go (nie jako uczeń, patrząc z boku ) przy robocie instruktora, i byłem na wyjeździe Spike + Marek w Indiach, więc spodziewałbym się, że te seminarki też będą na bardzo dobrym poziomie, aczkolwiek nie miałem okazji uczestniczyć
Więcej grzechów nie pamiętam ;P
-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
A ja polecam Dominikę Kasieczko. Morze cierpliwości, sama nakręcona na latanie wiec na rzęsach stanie żeby wyjazd się udał.
Dominika wcześniej prowadziła (nadal prowadzi) seminaria ze Spikiem i Markiem wiec to podobna szkoła. Często zreszta jeżdżą w te same miejsca i wspierają się nawzajem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika wcześniej prowadziła (nadal prowadzi) seminaria ze Spikiem i Markiem wiec to podobna szkoła. Często zreszta jeżdżą w te same miejsca i wspierają się nawzajem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk