Lipiec 2020 Biokovo Makarska
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Lipiec 2020 Biokovo Makarska
Witajcie. Pod koniec czerwca wybieram sie z rodzina w okolice Makarskiej. Ostatnio u nas (zwłaszcza na poludniu) ciężko o warun i chodzi mi po glowie zabranie tam glajta. Na yoy tube widze ze z miejscem do ladowania tam srednio - stadion albo maly cypel nad morzem. Jako ze latam od jesieni - moj nalot to 20h mam pytanie czy ktos tam latal a przede wszystkim czy ktos bedzie w tamtych okolicach w dniach 27.06 - 11.07.2020?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Lipiec 2020 Biokovo Makarska
Myślisz, że obecność jeszcze kogoś ułatwi Ci lądowanie na stadionie?
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Na paragliding map masz startowisko Przinowac na 1300 metrów z dolotem do lądowiska na plaży.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
.... W makarskiej ładuje się tak
Pocwicz lądowania i pozdrów biokowo ode mnie.
Pocwicz lądowania i pozdrów biokowo ode mnie.
-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Dzieki za info. Znalazlem jeszcze taki film z br.
-
- Doświadczenie: Akrobata
Muzyk pisze:Witajcie. Pod koniec czerwca wybieram sie z rodzina w okolice Makarskiej. Ostatnio u nas (zwłaszcza na poludniu) ciężko o warun i chodzi mi po glowie zabranie tam glajta. Na yoy tube widze ze z miejscem do ladowania tam srednio - stadion albo maly cypel nad morzem. Jako ze latam od jesieni - moj nalot to 20h mam pytanie czy ktos tam latal a przede wszystkim czy ktos bedzie w tamtych okolicach w dniach 27.06 - 11.07.2020?
Hej,
jeżeli jesteś niedoświadczony nie startuj tam samemu. Teren jest wymagający dla zielonych. Trzeba umieć dobrze czytać co się dzieje również nad wodą w danym momencie. Wiatr może się szybko nasilić od strony morza i niedolecisz tam gdzie potrzebujesz. W Biokovie Makarskiej latałem również w tandemie. Na stadionie często są ludzie a cypel o którym wspominasz jest naprawdę mały i niedoświadczony może bardzo prosto się zderzyć z plażowiczami lub barami które posiadają parasole. Jeżeli chcesz tam polatać to zorganizuj sobie Fly karty i dowiedz się wszystkiego od tego gościa.
http://apartments-beso.com/index.php/en/5/about_us
Nazywa się Matko Benkowicz - Beso. Bardzo przyjemny koleś i wszystko Ci wytłumaczy u niego też jak nic się do tej pory nie zmieniło możesz kupić fly karty itd. Przed startem możesz nawet do niego zadzwonić jak będzie miał czas to powie Ci co się dzieje nad wodą przed Twoim startem. W południe bywa że się mocno rozwiewa bo skały się nagrzewają bardzo mocno. Potrafi być turbulentnie i trzeba ogarniać latanie aktywne na dobrym poziomie. Zwracam na to uwagę nie dlatego żeby Cię zniechęcić ale dlatego że znam to miejsce i wiem jak szybko potrafi się zmienić pogoda.
Pozdro,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info