Ładna pogoda dziś we Władku pozwoliła zrobić ten filmik na którym widać jak to działa także w locie- zapraszam
pozdrawiam
Przemek Kamon
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jestem przeciwnikiem używania karabinków bez blokady w całym paralotniarstwie. Przy starcie lub w czasie lotu taki karabinek może chwycić cokolwiek i może się to stać przyczyną wypadku. Dlatego może zamiast karabinka zastosować pętlę zakładana na buta?
PrzemKam pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jestem przeciwnikiem używania karabinków bez blokady w całym paralotniarstwie. Przy starcie lub w czasie lotu taki karabinek może chwycić cokolwiek i może się to stać przyczyną wypadku. Dlatego może zamiast karabinka zastosować pętlę zakładana na buta?
Pętla jest ok z małymi minusikami. Jeśli jest mokro lub błotniście to przywiera do niej wszystko i zostaje to w kokonie. I trzeba czyścić
No i na kamienistych startowiskach (np Włochy Norma, Maroko, Hiszpania) może się szybko przetrzeć podczas chodzenia
PrzemKam pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jestem przeciwnikiem używania karabinków bez blokady w całym paralotniarstwie. Przy starcie lub w czasie lotu taki karabinek może chwycić cokolwiek i może się to stać przyczyną wypadku. Dlatego może zamiast karabinka zastosować pętlę zakładana na buta?
Pętla jest ok z małymi minusikami. Jeśli jest mokro lub błotniście to przywiera do niej wszystko i zostaje to w kokonie. I trzeba czyścić
No i na kamienistych startowiskach (np Włochy Norma, Maroko, Hiszpania) może się szybko przetrzeć podczas chodzenia
Robo pisze:Wystarczy mieć ciut wygimnastykowaną nogę i nie potrzebne zadne przeszkadzajace gumki.
uriuk pisze:Ciekawi mnie dlaczego konstruktorzy uparli sie, zeby rozciecie kokona bylo z przodu. Logika nakazywalaby umiescic go z tylu. Jedyne co moze w tym projekcie denerwowac, to fakt, ze pilot na starcie wygladalby, jakby stal z wielkim sflaczalym fiutem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość