Zbyszek Gotkiewicz pisze:prokopcio pisze:Lucjan Piekutowski pisze:Generacji Alphy wyszło już 6. Generacji Nemo 3.
To, że Coca-Cola ma "jedną generację" od chyba ponad 100 lat nie świadczy o tum, że jest zła... oczywiście można jej nie lubić.
Żeby to jeszcze była prawda. Skrzydła szkolne Dudka to Alfa, Elf, Vip, Vox, Rex, Nemo, Nemo 2, Nemo XX. Chyba wszystkie, ale mogłem coś z tej półki pominąć. Mam wiedzę na ten temat Ze skrzydłami o których dyskutujemy, czyli szkolnymi i rekreacyjnymi nie miałem kontaktu prócz sporadycznych lotów. Wyjątkiem było Nemo XX którym polatałem trochę więcej. Nie ma co też porównywać poprzednich konstrukcji z obecnymi, bo Alfa z poprzednich generacji była najgorzej latającym skrzydłem szkolnym z jakim się spotkałem. Tyle tylko że nie pamiętam czy to była czwórka czy piątka. Moja ocena jest uzyskana z obserwacji pilotów latających na Alphah w tych samych warunkach co inni piloci na innych skrzydłach. Jednak przenoszenie opinii uzyskanej z tamtych obserwacji na nową konstrukcję byłoby dużym błędem, podobnie jak ocenianie Nemo XX na podstawie opinii o Nemo 2.
I tak jasnym jest że każdy będzie chwalił swoje, dlatego Zbyszek będzie pisał o Dudku, ja o Advance a ktoś inny o innych. Każdy chwali swoje, mimo że gdzieś tam poza forum to i każdy dealer przyzna że konkurencja ma fajne to i tamto. Dlatego napisałem moim zdaniem. Argumenty liczbowe i inne niech wyciąga już sprzedawca tych skrzydeł. Pytanie było jakie skrzydło czy Alfa, czy Nemo czy inne, napisałem że Alfa bo fajniejsza a tu zaraz jakieś zaczepki i prośba o elaboraty. Zastanawiam się po co? Wychodzi na to, że nie mogę wyrazić własnego zdania bez wdawania się w polemiki. I tu wracamy do punktu wyjścia, bo pisząc w temacie gdzie każdy chwali swoje i tak każdy bedzie pisał o swoim najlepiej. Dlatego też napisałem o swoim.
P.S. Prokopcio, Coli nie piję, nie smakuje mi odkąd spróbowałem ukraińskiego kwasu chlebowego. No nie mogę od tamtej pory zaakceptować smaku Coca Coli...
Podobnie bywa z glajtami.